Tot ce trebuie sa stiti despre Legea muncii in Israel

0 Shares
0
0
0

Se stie faptul ca, romanii care nu sunt multumiti cu nivelul de trai pe care il au in Romania, aleg sa isi incerce norocul printre straini, sperand ca in viitorul apropiat sa poata duce o viata mai buna.

Din acest motiv, multi romani au ales sa emigreze, iar dintre acestia, unii s-au orientat spre Israel, cu speranta ca in aceasta tara, vor reusi sa castige mai multi bani decat in Romania, si ca vor avea o viata frumoasa.

In cazul in care va aflati in aceasta situatie, cu siguanta trebuie sa accesati http://www.si-law.ro, pentru a lua legatura cu cel mai renumit avocat roman care isi desfasoara activitatea in aceasta tara, si anume cu avocatul Samy Ilie.

Asa cum si in tara probabil aveti un avocat care va poate scuti de probleme, si in strainatate aveti nevoie de un avocat. Avocatul Samy Ilie va poate fi de mare folos, daca din diferite motive veti incalca legea in aceasta tara, dar cu siguranta va poate oferi informatii si despre legea munctii, sau cum sa va feriti de infractiuni financiare de exemplu.

Pana atunci insa, pentru ca tot am adus in discutie legea muncii, veti avea posibilitatea in continuare de a afla lucruri interesante despre aceasta lege a muncii din Israel.

Legile israeliene in ceea ce priveste munca reglementeaza toate aspectele relatiilor de munca. Legile muncii din Israel, ofera drepturi pentru lucratori si protejeaza lucratorii impotriva angajatorilor.

Legile muncii din Israel, acopera o varietate de aspecte ale drepturilor muncii, inclusiv: relatiile intre angajator si angajat, libertatea de asociere, acordurile de munca, reglementarea libertatii de asociere. Tot de legile muncii sunt acoperite si aspecte ale drepturilor muncii precum contractele si acordurile de negocieri colective, contractele de munca, greve, litigii de munca, separarea angajatilor si prestatii.

Drepturile de munca sunt de asemenea denumite a fi drepturi de protectie, drepturile pe care nici una din partile la un acord de munca nu le pot diminua. Aceste legi stabilesc un nivel de referinta minim.

Curtea Muncii a fost creata pentru a trata cererile si litigiile legate de munca. Legile muncii stipuleaza ca instantele de munca au competenta exclusiva sa audieze litigiile legate de munca, astfel incat conflictele sa poata fi clarificate.

Deci, care sunt drepturile mele?

Dreptul la un salariu minim

Persoanele care muncesc in Israel au dreptul la o plata minima pentru munca lor. Legile muncii stipuleaza ca orice persoana care a implinit varsta de 18 ani, care lucreaza pana la 186 de ore pe luna, are dreptul la salariul minim.

Dreptul la plata la timp

Legile muncii stabilesc lunar data platii salariilor. Angajatorii sunt obligati sa plateasca salariatilor salariul lunar cel tarziu in a noua zi a lunii urmatoare. Plata tardiva, dincolo de a noua zi, este considerata a fi o incalcare a drepturilor angajatilor, iar angajatul are dreptul la compensatii in acest sens, iar mai multe informatii va putea afla de la un avocat in acest sens.

Dreptul la un contract de munca

In conformitate cu legislatia muncii israeliene, angajatii vor primi o confirmare scrisa (contract) care sa specifice conditiile de angajare in termen de 30 de zile de la inceperea angajarii.

Aceasta confirmare trebuie sa includa data inceperii muncii, functia principala a salariatului, fisa postului, numele superiorului imediat, detalii privind salariul, concediul de munca, alte prestatii precum contributiile la pensie si durata angajarii daca data specifica de inceput si sfarsit.

Dreptul la recuperare / reabilitare – Dmei Havraa

Legile muncii din Israel specifica faptul ca in cazul in care un angajat a lucrat mai mult de un an, are dreptul la zile suplimentare de concediu de la angajator, si vor primi banii numiti Demei Havraa.

Angajatii au dreptul la minim cinci zile din acest concediu special suplimentar. In cazul in care nu profitati de aceste zile de concediu, trebuie sa stiti ca aveti dreptul sa primiti rambursarea financiara. Aceasta se plateste pe o scara glisanta, iar pentru a ingelege mai bine, aflati ca in al saptelea an de angajare, un angajat are dreptul la sapte zile de recuperare.

Dreptul la orele suplimentare

  • Legile muncii prevad ca lucratorii care muncesc mai mult decat numarul prevazut de ore au dreptul la plata pentru fiecare ora suplimentara lucrata.
  • Muncitorii care lucreaza 6 zile pe saptamana, lucreaza 8 ore pe zi.
  • Muncitorii care lucreaza 5 zile pe saptamana, lucreaza 9 ore pe zi.
  • Ziua de lucru a muncitorilor care lucreaza cel putin 2 ore care sunt considerate ore de noapte (peste 22:00), este de 7 ore.

Salariu global – Maskoret Globali

In conformitate cu legislatia tarii, exista doar doua conditii in care este permis un salariu global – maskoret global:

(1) O pozitie de incredere personala, adica managementul superior, CFO-urile, COO-uri etc.

(2) Un angajat ale carui ore de lucru sunt imposibil de numarat sau verificat – de exemplu agenti de vanzare.

In alte cazuri, stabilirea unui sistem de plata globala este ilegala.

Dreptul la zilele de vacanta

Legile muncii prevad ca angajatii au dreptul la concedii anuale. Numarul total al zilelor de concediu, vor depinde de vechimea si sfera postului. Legea stabileste un contingent minim; 10 zile lucratoare daca lucreaza 9 ore, 5 zile pe saptamana si 12 zile lucratoare daca lucreaza 8 ore, timp de 6 zile pe saptamana.

Dupa cum am mentionat, cu cat aveti mai multa vechime, cu atat aveti dreptul la mai multe zile de vacanta. Zilele suplimentare de concediu pot fi negociate in contractul dvs. de munca.

0 Shares
1 comment
  1. cum pot obtine un act in care sa specifice perioada lucrata in israel.am lucrat 8 ani la firma dar nu am nici un act.unde ma pot adresa.

Comments are closed.

You May Also Like