Ce aptitudini trebuie sa aiba un actor?

Ce aptitudini trebuie sa aiba un actor?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi avem filmele si serialele preferate, si cu siguranta fiecare suntem fanii unui actor sau ai unei actrite. Exista persoane care in copilarie si chiar in adolescenta si-au dorit sa devina staruri de cinema.

Poate chiar si tu, in clipa de fata te gandesti ca ai avea o sansa buna de a deveni actor, la fel ca alti tineri, motiv datorita caruia, vom discuta in cele ce urmeaza putin despre ce este cu adevarat un actor, ce responsabilitati are, si ce aptitudini sunt necesare pentru o cariera in actorie.

Asadar, actorul este aea persoana care interpreteaza un rol, intr-un film, intr-o piesa de teatru, intr-o emisiune de televiziune, la radio, etc. Un actor isi desfasoara activitatea in studiouri, pe platoruri de filmare, pe scena, sau chiar si in plina strada daca este necesar. In unele cazuri, vocea actorului este cea care conteaza cu adevarat, ca atunci cand interpreteaza personaje animate sau povestesc o anumita poveste.

Actorii pot alege sa se asocieze cu o marca sau o cauza si vor filma campanii publicitare sau vor participa la evenimente promotionale sau caritabile in calitate de purtatori de cuvant.

In ceea ce priveste succesul unui actor, acesta depinde in primul rand de talentul sau, dar si de abilitatea de a intelege personajul pe care il interpreteaza.

Responsabilitatile unui actor

Cu siguranta un actor are unele responsabilitati foarte importante. Odata ce a participat la un casting actori si a obtinut rolul, este necesar sa studieze scenariul filmului sau al piesei de teatru in care urmeaza sa joace.

O alta responsabilitate a actorului este aceea de a interpreta personajul, tinand cont de sugestiile regizorului cu privire la mai multe modalitati de interpretare a rolului. Participarea la repetitii este de-asemenea o alta responsabilitate a actorului.

Adaptarea temperamentului propriu la temperamentul personajului reprezinta de-asemenea o alta responsabilitate a unui actor. Cei care nu pot sa faca acest lucru, cu siguranta nu au sanse prea mari de reusita in cariera.

O alta responsabilitate a unui actor, poate fi aceea de a canta, de a dansa sau de a efectua unele cascadorii, atunci cand trebuie sa interpreteze un personaj, iar in acest caz va lucra cu un coregraf sau cu un antrenor relevant.

Modificarea dictiei si a accentelor in functie de personajul interpretat, este o alta responsabilitate a unui actor.

Asadar, dupa cum se poate vedea, a fi actor nu este atat de simplu, doar mergi la agentie pentru un casting actori, obtii banii si maine-poimaine esti celebru. A fi actor implica multe responsabilitati, si multa munca.

Aptitudini necesare

Un actor, are nevoie si de unele aptitudini, pentru a putea interpreta anumite personaje, iar cateva dintre abilitatile necesare sunt urmatoarele:

  • Creativitate remarcabila si un simt artistic puternic.
  • Pronuntie impecabila si abilitati excelente de memorare.
  • Abilitati interpersonale si de comunicare: comunicarea clara, in special verbala, pentru a transmite publicului interpretarea personajului, precum si abilitati de ascultare excelente, pentru a respecta instructiunile regizorului; si sa fie capabil si dispus sa preia instructiuni si critici si sa lucreze in echipa.
  • Abilitati de organizare si de gestionare a timpului: sa poata lucra sub presiune intr-un mediu dinamic si rapid, dar si sa fie extrem de responsabil si de incredere.
  • Auto-motivat si autodisciplinat.
  • Niveluri ridicate de rezistenta, coordonare motorie si rezistenta fizica: antrenament si exercitii fizice pentru a mentine nivelurile cerute de capacitate si fitness; sa fie capabil sa faca fata unor ore lungi de repetitii.

Educatia este destul de secundara in domeniul actoriei unde predomina talentul. Cu toate acestea, desi talentul este in mare parte innascut, abilitatile nu sunt. Prin urmare, poate fi o idee minunata pentru incepatori sa-si perfectioneze abilitatile prin formare academica prin inscrierea in scoli si facultati de teatru si drama.

In plus, intotdeauna este loc pentru imbunatatiri in acest domeniu; chiar si cei mai cunoscuti si de succes actori au nevoie de sfaturi, motiv pentru care cei mai multi dintre ei iau cursuri de-a lungul intregii lor cariere.

Cu cat o un actor are o experienta actoriceasca mai mare, cu atat va fi mai probabil sa fie angajat pentru un rol important intr-un film sau o emisiune TV. Obtinerea unor roluri in filme si filme este considerat obiectivul principal al carierei unui actor, deoarece implica recompense enorme, recunoastere si faima.

Acesta este motivul pentru care cerintele sunt exigente, iar drumul catre succes are nevoie de investitii mari de timp si efort.

In plus, competitia este extrem de acerba in acest domeniu. Nu numai ca este foarte important talentul, abilitatile si experienta; ci si reputatia este un atu cheie in asigurarea contractelor.

Actorii trebuie sa petreaca ceva timp dezvoltandu-si reteaua de contacte si sa participe la unele dintre cele mai bune evenimente din industrie, inclusiv premiere si spectacole. Pentru a obtine o auditie, este posibil ca actorii sa fie nevoiti sa produca si sa depuna demo-uri, precum si sa trimita un portofoliu.

0 Shares
You May Also Like