Ce-fel-de-role-va-plac
Ce fel de role va plac ?

Ce fel de role iti plac ?

0 Shares
0
0
0

Ce-fel-de-role-va-placDaca sunteti un incepator in ceea ce priveste patinajul pe role veti vedea ca pe piata exista 2 mari categorii de tipuri de role si anume: cele care au 2 roti in fata si 2 in spate, acestea se numesc role Quad si cele cu toate rotile pe o linie, role inline.

Probabil veti crede ca rolele inline sunt mai moderne, asa ca este o surpriza pentru voi sa aflati ca rolele inline au fost primele role inventate vreodata iar cele Quad au aparut doar la mijlocul secolului 19. Rolele quad de azi sunt rezultatul de reproiectare constanta si dezvoltare de-a lungul anilor iar acum exista un design standard la care toate rolele moderne de acest gen adera.

Azi exista multe stiluri populare de skating si fiecare din acest stil pune cerinte foarte specifice si diferite pe rolele lor. De exemplu rolele pentru viteza sunt proiectate pentru a se deplasa rapid in linie dreapta si ele nu pot fi folosite pentru hochei, in cazul in care manevrabilitatea este mult mai importanta pentru voi decat viteza. Skate’rii Jam (break-dance pe roti) doresc role mai moi pentru a-si putea indoi gleznele.

Deci, inainte de a cumpara o pereche de role de la Sportaddict.ro trebuie sa va ganditi inainte ce fel de stil vreti sa abordati. Alegerea ta fata de rolele inline sau quad va depinde tot de stilul pe care-l abordezi. Skaterii agresivi care doresc sa sara peste rampe si sa faca trickuri pe barele metalice cu siguranta trebuie sa aleaga rolele inline iar jucatorii de hochei pot utiliza fie inline fie quad. Rolele quad sunt, in general, mai usor de manevrat decat cele inline. Este posibil sa se imbunatateasca manevrabilitatea unei role inline dar acest lucru, deobicei le face mai putin stabile.

Rolele inline au 4 roti de dimensiuni egale, toata stabilitatea este la acelasi nivel astfel incat toate cele 4 roti sunt in contact cu solul.

Primul lucru la care trebuie sa fiti atenti atunci cand doriti sa achizitionati o pereche de role sunt ghetele in sine. Acestea vin intr-o gama larga de forme si stiluri, unele cu intariri la glezne, unele fara, iar unele sunt concepute pentru a arata mai mult ca un pantof sport. Unele dintre acestea sunt construite pentru a se potrivi competitilor agresive iar altele doar pentru distractie. Fiecare stil de gheata este proiectat pentru un anumit scop, cum ar fi hochei de strada, dans, gem, pista, viteza sau patinaj artistic, iar alegerea ta va depinde in intregime de ceea ce intentionati sa faceti cu patinele pe roti.

In ceea ce priveste rotile rolelor, pe piata exista o mare varietate disponibila pentru tine si la fel ca si la ghete, cele pe care le veti alege vor depinde de ceea ce veti dori sa faceti cu ele. Toate rotile constau dintr-un hub, fie el din metal sau plastic, care va sprijini rumlmentii rotilor. Turnata in forma exterioara a butucului va fi o anvelopa de cauciuc, de obicei, uretan. Numarul acestora variaza de la 70A la 103A care se refera la duritatea sa. Tot ce este mai jos de 85A este proiecat pentru utilizarea in aer liber, cauciuc mai moale care este mai capabil sa absorbe denivelarile drumului.

0 Shares
You May Also Like