Tipuri de masini de tuns iarba

Tipuri de masini de tuns iarba

0 Shares
0
0
0

In conditiile in care locuiesti la casa iar curtea casei tale este frumos amenajata cu gazon, cu siguranta ai nevoie de o masina de tuns iarba, pentru a-ti tunde gazonul atunci cand situatia o cere.

Ei bine, exista diferite tipuri de masini de tuns iarba, asa ca in continuarea acestui articol vei putea vedea care sunt acestea, si vei putea stabili care este masina de tuns iarba ideala pentru tine.

Deci, iti poti indrepta atentia spre masini de tuns iarba cu cilindru, iar aceste masini au lamele care se rotesc vertical, retezand firele de iarba precum o foarfeca. Ele pot sa fie electrice, manuale si pe benzina, si sunt ideale pentru suprafetele drepte, atunci cand iti doresti sa tunzi gazonul foarte scurt.

Poti sa iti indrepti atentia si spre masini de tuns iarba rotative, iar lamele acestor utilaje se rotesc in jurul unui ax. Ele taie iarba la fel ca si o coasa, iar aceste modele de masini de tuns iarba sunt foarte vesatile. Ele pot fi folosite pe terenurile cu denivelari, si pot sa fie electrice, manuale sau pe benzina.

Poti deasemenea sa iti indrepti atentia si spre trimmere si motocoase, care pot sa fie folosite pentru a face anumite retusuri pe suprafetele mai dificile, insa acestea pot sa fie folosite si pe suprafete mici si medii, insa nu este recomandat sa le folosesti pe suprafete mai de teren, pentru ca presupun mult efort fizic.

Pentru suprafete mari si foarte mari, se pot gasi tractorase de tuns iarba. Acestea sunt comode, pentru ca practic trebuie doar sa te asezi pe scaun si sa te plimbi prin gradina pentru a tunde iarba. Acestea sunt insa si cele mai scumpe utilaje de acest gen.

Ei bine, trebuie precizat faptul ca se poate face o clasificare a masinilor de tuns iarba si in functie de tipul de alimentare.

De exemplu, exista masini de tuns iarba manuale, iar lamele acestora sunt actionate prin simpla impingere a utilajului. Aceste masini sunt ideale pentru suprafetele mici si netede si sunt propulsate doar de catre forta umana. Ele sunt cele mai ieftine astfel de utilaje.

Exista apoi masini de tuns iarba electrice, care functioneaza pe curent electrice. Ele sunt rapide si sunt ideale pentru suprafetele de marimi medii. Marele dezavantaj al acestor utilake este acela ca trebuie sa ai mereu o priza la indemana, sau o rola foarte mare de cablu, pentru a avea curent electric atunci cand vrei sa tunzi gazonul.

Cele mai indicate sunt fara doar si poate masinile de tuns iarba pe benzina. Acestea pot sa fie folosite pe suprafete mari de teren si ofera o foarte mare libertate de miscare. Chiar daca acestea sunt si cele mai scumpe masini de tuns iarba, cu siguranta ele isi merita banii.

Asadar, acestea fiind spuse, pentru a-ti tunde frumos gazonul, ai nevoie de o masina de tuns iarba, iar dupa cum se poate observa din acest articol, se pot gasi diferite tipuri de masini de tuns iarba, asa ca in functie de suprafata avuta si in functie de buget, iti poti alege masina de tuns iarba ideala.

0 Shares
You May Also Like