Cum isi ajuta casele de amanet clientii?

Cum isi ajuta casele de amanet clientii?

0 Shares
0
0
0

Casele de amanet exista in Romania in fiecare oras, si sunt prezente la colt de bloc, in centre comerciale, in locatii centrale, etc. Aceste case de amanet, sunt considerate de catre foarte multi romani, drept solutia lor salvatoare atunci cand se confrunta cu probleme financiare.

Daca va intrebati de ce oamenii au aceasta parere in ceea ce priveste casele de amanet, ei bine, aflati ca atunci cand oamenii au mari probleme de ordin financiar, si cand nu gasesc solutii de imprumut, casele de amanet le sar in ajutor.

Oamenii care au nevoie de o anumita suma de bani, trebuie sa treaca pragul unei case de amanet, pentru a solicita un imprumut. Cei care isi doresc sa se imprumute de la casele de amanet, trebuie sa stie ca sunt necesare doua conditii foarte importante.

In primul rand, casele de amanet le ofera imprumuturi persoanelor majore. Cei care nu au implinit inca varsta de 18 ani, nu pot fi imprumutati de catre casele de amanet, indiferent de bunul pe care doresc sa il lase drept garantie (adica sa il amaneteze).

Cea de-a doua conditie, se refera la garantie (amanetarea bunului). Daca bancile acorda imprumuturi in anumite conditii, si daca institutiile financiare nebancare acorda imprumuturi in anumite conditii, in ceea ce priveste casele de amanet, singura conditie in afara ca solicitantul sa fie adult, este aceea de a gira cu un bun care poate acoperi suma de bani solicitata.

De exemplu, persoanele care au nevoie de suma 2000 de lei (aceasta este o suma oarecare), atunci cand se prezinta la sediul casei de amanet pentru a obtine aceasta suma, trebuie sa aiba unul sau mai multe bunuri pentru a le lasa drept garantie, astfel incat suma respectiva (2000 de lei in cazul de fata), sa fie acoperita.

Clientii pot alege sa isi amaneteze smartphone-ul, pentru ca se practica tipul de imprumut cunoscut si sub numele de amanet telefoane mobile. Cand bunul insa pe care clientul doreste sa il amaneteze, nu acopera suma de bani solicitata, acesta poate sa mai amaneteze un alt bun, astfel incat sa acopere in final suma respectiva.

Daca insa casa de amanet evalueaza telefonul la un pret mai mare decat solicitat de catre client, cu siguranta ii va oferi acestuia banii respectivi.

Asadar, dupa cum se poate vedea, o casa de amanet poate veni in ajutorul oamenilor care se confrunta cu probleme financiare, oferindu-le acestora imprumuturi, in timp ce oamenii lasa drept garantie diferite bunuri.

Bunurile lasate de catre oameni drept garantie, vor fi recuperate in momentul achitarii datoriei catre casa de amanet. Daca se achita datoria mai repede decat este prevazut in contract, atunci cu siguranta bunul va fi recuperat mai repede.

O alta modalitate prin care casele de amanet isi ajuta clientii, este aceea ca le cumpara bunurile, daca acestia isi doresc sa le vanda. Nu putini au mers in casele de amanet pentru a-si amaneta telefoanele, dar au ales totusi sa le vanda, pentru ca au primit mai multi bani decat s-ar fi asteptat.

Deci, exista asadar doua modalitati prin care casele de amanet vin in ajutorul oamenilor, care nu vor ezita sa treaca pargul caselor de amanet, cand vor avea probleme financiare.

0 Shares
You May Also Like