5 Mituri legate de tigarile electronice

5 Mituri legate de tigarile electronice

0 Shares
0
0
0

In ultimul timp, in mass-media au inceput sa apara fel si fel de titluri senzationale despre tigarile electronice, unele dintre ele adevarate si altele… nu prea adevarate.

Iata care sunt cele mai populare 5 mituri legate de tigarile electronice:

  1. Tigara electronica este la fel de daunatoare ca tigara obisnuita.

Fals. Aceste doua produse sunt destul de diferite, desi au cateva similaritati. Tigara electronica are, intr-adevar un aspect destul de asemanator cu cel al tigarii din tutun, insa este vaporizatoare. In loc sa arda tutun, tigara electronica incalzeste un e-lichid, transformandu-l in vapori. Nefolosind tutun, despre care stim ca are in componenta o multime de substante toxice si unele chiar cancerigene, acest dispozitiv nu afecteaza sanatatea organismului.

  1. Tigarile electronice ii determina pe adolescentii nefumatori sa se apuce de fumat.

Acest mit este destul de mediatizat in Romania. Se spune ca gusturile si ambalajul tigarilor electronice sunt atractive pentru tineri, desi studiile demonstreaza altceva. Foarte putini nefumatori incep sa utilizeze tigari electronice. Unul dintre aceste studii s-a realizat la Universitatea din Oklahoma, sub indrumarea dr. Ted Wagner, ajungand la concluzia ca doar unul dintre cei 1300 de studenti nefumatori testati a inceput sa consume nicotina in mod consecvent prin utilizarea de tigari electronice. Majoritatea cercetariilor de acest tip arata ca adolescentii care fumeaza tigari obisnuite au mult mai multe sanse sa incerce tigarile electronice in comparatie cu nefumatorii.

  1. Toti, chiar si copiii, pot cumpara tigari electronice.

Cele mai multe companii de tigari electronice au restrictii clare privind vanzarea produselor copiilor si adolescentilor. Este adevarat ca aceste dispozitive sunt mai putin daunatoare sanatatii umane decat tigarile din tutun, dar nimeni nu doreste sa ii faca pe copii dependenti de nicotina.

  1. Tigarile electronice explodeaza.

In media au aparut cateva povesti socante despre tigarile electronice care explodeaza. In cele mai multe cazuri, acest lucru este cauzat de utilizarea unui incarcator care nu este compatibil cu bateria. Folosirea unui alt incarcator decat cel furnizat impreuna cu produsul creeaza riscul ca aparatul sa fie supus unei tensiuni prea mari, care poate duce la supraincalzire. Acest risc apare la toate dispozitivele ce folosesc un incarcator necorespunzator.

  1. Lichidul tigarii electronice contine antigel.

Acest mit este probabil cel mai absurd dintre toate. Unele lichide de tigari electronice contin propilen glicol (PG), care este un ingredient prezent si in agentii antigel. FDA a clasificat PG-ul ca fiind o substanta inofensiva si netoxica, motiv pentru care este des intalnit in produsele farmaceutice destinate tratarii tractului respirator. Mai mult, PG este prezent in multe produse alimentare. Pare mult mai putin daunator acum, nu-i asa?

 

0 Shares
You May Also Like