Brasovul este un oras renumit pentru siturile sale medievale, incepand de la zidurile de fortificatii si turnurile care au inchis orasul in urma cu sute de ani pana la bastioane vechi care au supravietuit aproape intacte timp de secole.
Unul dintre cele mai fortificate orase din Transilvania medievala a fost Brasovul, iar acest lucru s-a intamplat din cauza functiei sale cheie comerciale din Evul Mediu. Chiar si astazi orasul pastreaza unele dintre constructiile originale care au aparat orasul.
Sistemul initial de era alcatuit din mai multe ziduri, cuprindea de-asemenea 27 de turnuri si opt bastioane, santuri de apa si iazuri. Cele mai bine pastrate situri ale orasului sunt fortificatiile de la zidurile inferioare – Turnul Negru, Turnul Alb, Bastionul Draperilor, Zidurile Superioare – Bastionul Tesatorilor Bastionul Graft -, Bastionul Tannerelor Rosii. Ei bine, in prezent toate acestea usor de accesat pe jos din centrul vechi al orasului.
Aflate pe laturi opuse, atat Peretele de Jos, cat si cele de Sus ofera vederi minunate catre Biserica Negre, catre Piata Sfatului si Cetateia mai indepartata. Cele mai multe turnuri si bastioane pot fi vizitate.
Aproape de zidurile superioare, se regaseste si Poarta Ecaterinei din secolul al XVI-lea, care este singura dintre cele trei intrari originale care au conectat Brasovul fortificat de suburbi care mai exista.
Vizitati biserici vechi de secole
Brasovul este de foarte multe ori asociat cu imaginea Bisericii Negre, aceasta fiind una dintre cele mai impresionante biserici gotice din Europa de Est. Peste 600 de ani vechime are aceasta mare biserica evanghelica, care poate primi pana la 5.000 de oameni si care are una dintre cele mai mari organe din Europa si cea mai mare colectie de covoare orientale din Europa cu exceptia Turciei.
Dar, Biserica Neagra nu este singura biserica medievala din Brasov pe care ar trebui sa o vezi. Biserica fortificata din secolul al XIII-lea din Bartolomeu este cel mai vechi monument din oras.
Lista este completata de Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae. Construita initial in secolul al XIV-lea, biserica a avut parte de numeroase interventii arhitecturale care au dus la aspectul ei actual.
Biserica a jucat un rol cultural fundamental pentru comunitatea romaneasca din Brasov si Tara Barsei din imprejurimi, in perioada in care inca Transilvania facea parte din Imperiul Austro-Ungar. In apropiere de aceasta biserica, se regaseste si muzeul primei scoli romanesti.
Vizitati cetatea Rasnov
Cetatea Rasnov este ansamblul fortificat care se regaseste pe dealul calcaros aflat la sudul orasului Rasnov din judetul Brasov, si reprezinta unul din cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania.
Cele mai vechi structuri pastrate pana in clipa de fata dateaza din secolul al XIV-lea, probabil pe locul fortificatiei din lemn care a fost ridicata de catre Cavalerii Teutoni la inceputul sec. al XIII-lea.
Cetatea Rasnov controla prin pozitia sa strategica accesul in Transilvania dinspre Valea Rasnoavei. Data fiind importanta trecatorilor montane spre teritoriile sud-carpatice, drumul Branului a fost supravegheat militar si dupa alungarea cavalerilor teutoni, regalitatea maghiara incredintand fortificatia de la Rasnov cavalerilor ordinului Sfintei Cruci.
Acestia au fost subordonati fie comitelui secuilor, fie erau subordonati voievodului Transilvaniei. Pana sa fie mutata vama de la Rucar la Bran si pana la construirea cetatii Bran pentru protejarea vamii regale la sfarsitul secolului al XIV-lea, cetatea Rasnov era prima fortificatie langa drumul Branului, dupa intrarea in Transilvania.
Vizitati castelul Bran
Cel mai important obiectiv turistic insa din regiune, ramane castelul Bran. Puteti opta pentru cazare Brandeberg Brasov, iar astfel veti fi la doar doi pasi de renumitul castel, care este cunoscut in toate colturile lumii datorita romanului Dracula, scris de catre Bram Stoker.
Romanul lui Bram Stoker a starnit curiozitatea multor turisti straini, care au venit din toate colturile lumii la Bran pentru a vedea castelul. Unii dintre acestia au ales sa opteze pentru cazare Brandeberg Brasov.
Pensiunea Brandeberg Brasov, datorita facilitatilor oferite tuturor clientulor, poate fi aleasa cu incredere atat pentru a petrece timpul alaturi de intreaga familie, insa tot aici se poate veni si pentru un team building reusit.
Un alt motiv pentru care turistii care vin sa viziteze castelul Bran, sau cetatea Rasnov, ori municipiul Brasov, se cazeaza aici, este faptul ca pensiunea dispune de o priveliste cu adevarat impresionanta, iar de aici se poate ajunge cu mare usurinta la toate obiectivele turistice ale zonei.
Puteti porni cu masina personala oriunde in zona, pentru a vizita cele mai frumoase si interesante obiective turistice, iar la intoarcere puteti lasa masina in parcarea pazita si supravegheata video a pensiunii.
Camerele sunt confortabile, cu baie proprie, cu wifi in camere, deci putem spune ca sunt indeplinite toate conditiile. Plus de asta, curatenia este ireprosabila.
Apoi, indiferent unde vreti sa mergeti in zona, este indicat sa gustati din mancarea de la restaurant Brandeberg, pentru a savura cele mai bune preparate specifice zonei, si cele mai bune bauturi.
Deci, tinand cont de toate aceste aspecte, firesc ar fi ca atunci cand doriti sa vizitati orasul Brasov, Cetatea Rasnov, Castelul Bran sau alte locuri interesante din zona, sa optati pentru cazare Brandeberg Brasov, pentru a avea parte de o vacanta de vis.