Ce se poate vizita in Tokyo

Ce se poate vizita in Tokyo? Scurt ghid al orasului!

0 Shares
0
0
0

Tokyo este o metropolă fascinantă, cu o mulțime de obiective turistice interesante și diverse. Aici sunt câteva sugestii de lucruri pe care le puteți vizita în Tokyo:

Templul Senso-ji din Asakusa – este un templu budist important, care datează din secolul al VI-lea.

Grădina Imperială – este o grădină minunată, plină de flori și arbori înfloriți.

Turnul de televiziune Tokyo – este o clădire impresionantă, cu o înălțime de 333 de metri.

Muzeul Meiji – este un muzeu care prezintă istoria și cultura Japoniei.

Grădina japoneză tradițională Koishikawa Korakuen – este o grădină minunată, care datează din secolul al XVII-lea.

Piața Tsukiji – este una dintre cele mai cunoscute piețe de pește din lume.

Catedrala Sfântului Petru din Tokyo – este o catedrală catolică impresionantă, care a fost construită în anii 1930.

Muzeul National al Călătoriilor – este un muzeu care prezintă istoria călătoriilor în Japonia.

Templul budist Zojo-ji – este un templu budist important, care datează din secolul al XIV-lea.

Grădina Yoyogi – este o grădină mare și frumoasă, situată în apropiere de Meiji Shrine.

Scurt istoric al orasului Tokyo

Tokyo este capitala Japoniei și una dintre cele mai mari și mai importante metropole din lume. Orasul a fost fondat în anul 1457 și a cunoscut o creștere rapidă în secolul al XIX-lea, devenind un important centru comercial și cultural.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Tokyo a fost afectată grav de bombele aruncate de aviația americană.

După război, orașul a început să se reconstruiască și să se dezvolte rapid, devenind o putere economică majoră în Asia. În prezent, Tokyo este un oraș modern și cosmopolit, cu o mulțime de atracții turistice, restaurante, magazine și muzee.

Mancaruri specifice orasului Tokyo

Mancaruri specifice orasului Tokyo

Japonia este cunoscută pentru bucătăria sa diversă și delicioasă, iar Tokyo este un oraș care oferă o varietate mare de mâncăruri tradiționale și moderne. Aici sunt câteva dintre mâncărurile care sunt specifice orașului Tokyo:

Sushi – este probabil cea mai cunoscută mâncare japoneză în întreaga lume. Sushi este preparat din orez și diferite ingrediente, cum ar fi pește, fructe de mare, ouă și legume, împachetate în alge nori.

Ramen – este un fel de mâncare japoneză care constă dintr-un bol de supă de orez cu tăiței și diferite ingrediente, cum ar fi carne, ouă și legume.

Tempura – este o mâncare japoneză preparată prin prăjirea legumelor sau a fructelor de mare într-o pastă de făină.

Soba – sunt un fel de tăiței din făină de grâu, care sunt serviti într-un bol cu supă sau ca o garnitură.

Tonkatsu – este o mâncare japoneză preparată din carne de porc prăjită și servită cu orez și sos.

Takoyaki – este o mâncare japoneză preparată din găluște mici, umplute cu bucăți de piept de pui sau de calamar și servite cu sos și condimente.

Okonomiyaki – este o mâncare japoneză preparată din orez, carne sau fructe de mare și legume, amestecate într-o pastă groasă și prăjite pe o tigaie.

Shabu-shabu – este un fel de mâncare japoneză preparată prin fierberea diferitelor tipuri de carne și legume într-o supă de pui sau de vită.

Yakiniku – este un fel de mâncare japoneză preparată prin prăjirea diferitelor tipuri de carne, cum ar fi vită, miel sau porc, la grătar.

Sake – este un tip de băutură alcoolică japoneză din orez.

Viata de noapte in Tokyo

Tokyo este un oraș vibrant și plin de viață, care oferă o mulțime de opțiuni de distracție pentru cei care doresc să experimenteze viața de noapte. Aici sunt câteva lucruri pe care le puteți face în Tokyo noaptea:

Vizitați un club de noapte – în Tokyo există o mulțime de cluburi de noapte care oferă o gamă largă de muzică, de la muzică electronică la muzică live.

Mergeți la un bar sau la un pub – orașul are o mulțime de baruri și puburi care oferă o gamă variată de băuturi, de la bere la cocktailuri.

Vizitați un karaoke – în Tokyo există o mulțime de săli de karaoke, unde puteți cânta melodii împreună cu prietenii sau familia.

Mergeți la un spectacol de teatru sau la un concert – orașul are o mulțime de teatre și săli de concerte, unde puteți vedea diferite spectacole și concerte.

Mergeți la o parcare de mașini cu platforme de dans – în Tokyo există parcări de mașini care au platforme de dans, unde puteți dansa noaptea.

Vizitați un festival nocturn – orașul găzduiește o mulțime de festivaluri nocturne, care oferă muzică, dans și alte activități distractive.

Mergeți la o baie publică sau la un spa – în Tokyo există o mulțime de băi publice și spa-uri, unde puteți relaxa și vă puteți încălzi după o zi lungă.

Mergeți la o parcare de mașini cu jocuri – în Tokyo există parcări de mașini care au jocuri arcade, unde puteți juca diferite jocuri de noroc și de îndemânare.

Vizitați un parc tematic – orașul are câteva parcuri tematice care sunt deschise până târziu în noapte.

Mijloace de transport in Tokyo

Mijloace de transport in Tokyo

În Tokyo există o mulțime de mijloace de transport disponibile pentru a vă ajuta să vă deplasați în oraș. Aici sunt câteva dintre opțiunile disponibile:

Metroul – metroul din Tokyo este unul dintre cele mai rapide și mai eficiente mijloace de transport din lume. Există 13 linii care acoperă o mare parte a orașului.

Trenurile – Tokyo este servită de o rețea extinsă de trenuri, care conectează orașul cu alte regiuni din Japonia.

Autobuzele – există o mulțime de autobuze care circulă în Tokyo și care vă pot ajuta să vă deplasați în oraș și în afara lui.

Tramvaiele – în anumite părți ale orașului, există tramvaie care vă pot ajuta să vă deplasați între diferitele districte.

Taxiurile – în Tokyo există o mulțime de taxiuri care sunt disponibile pentru a vă ajuta să vă deplasați în oraș.

Bicicletele – în Tokyo există o mulțime de locuri pentru a închiria biciclete și există o mulțime de piste de biciclete în oraș, ceea ce face ca aceasta să fie o opțiune de transport convenabilă.

Mașina – în Tokyo există o mulțime de parcări pentru mașini, dar traficul poate fi aglomerat în anumite ore ale zilei, așa că este important să țineți cont de acest lucru dacă decideți să călătoriți cu mașina.

Drona – în Tokyo, există o mulțime de companii care oferă servicii de transport prin intermediul dronelor. Acestea pot fi o opțiune interesantă pentru a vă deplasa între anumite puncte din oraș.

Lucruri interzise in Tokyo

Există câteva lucruri care sunt interzise în Tokyo, dar majoritatea sunt legate de legea japoneză în general și nu sunt specifice orașului în sine. Aici sunt câteva lucruri care sunt interzise în Tokyo:

Consumul de droguri – consumul, deținerea și tranzacționarea drogurilor sunt interzise în Japonia și sunt pedepsite cu închisoare.

Deținerea și purtarea armelor de orice fel – în Japonia, deținerea și purtarea armei sunt strict interzise. Aceasta include arme de foc, arme albe și arme albe neletale.

Furtul și hoția – furtul și hoția sunt interzise în Japonia și pot fi pedepsite cu închisoare.

Consumul de alcool în public – în Japonia, consumul de alcool în public este în general permis, dar există unele zone în care este interzis. Este important să verificați regulile înainte de a consuma alcool în public.

Fumatul în locuri publice – în Tokyo, fumatul în locuri publice, cum ar fi parcuri, piețe și targuri, este interzis. Există, de asemenea, unele zone în care fumatul în afară este limitat sau interzis.

Tăierea arborilor și a plantelor – în Japonia, tăierea arborilor și a plantelor este interzisă fără permisiune.

Poluarea – poluarea, inclusiv aruncarea gunoaielor și a deșeurilor în public, este interzisă în Japonia.

Vânzarea de produse false – în Japonia, vânzarea de produse false sau contrafăcute este interzisă și poate fi pedepsită cu închisoare.

Discriminarea pe bază de rasă, gen sau orientare sexuală – discriminarea pe bază de rasă, gen sau orientare sexuală este interzisă în Japonia și poate fi pedepsită cu închisoare.

Taxe exorbitante pentru taxiuri - în Tokyo

Pericole in orasul Tokyo

Tokyo este în general un oraș sigur, cu o rată a infracționalității relativ scăzută. Cu toate acestea, așa cum este cazul oricărui oraș mare, există anumite pericole pe care trebuie să le țineți în considerare:

Furturile – chiar dacă furturile sunt relativ rare în Tokyo, este încă posibil să vă fure cineva lucrurile de valoare dacă nu sunteți atenți. Asigurați-vă că păstrați întotdeauna bagajele și lucrurile de valoare în siguranță și încercați să nu arătați prea bogat în public.

Escrocheriile – în Tokyo, există o mulțime de mașini de schimb valutar și de case de schimb valutar, dar este posibil să fiți contactați de oameni care vă oferă să schimbați bani la un curs mai bun decât cel oferit de mașinile sau casele de schimb. Acest lucru poate fi o înșelătorie și poate duce la pierderea banilor dvs.

Taxe exorbitante pentru taxiuri – în Tokyo, există câteva taxiuri care au tarife exorbitante, așa că este important să verificați tarifele înainte de a lua un taxi.

Aglomerație – Tokyo este un oraș extrem de aglomerat, așa că este important să fiți atenți în timp ce vă deplasați prin oraș, în special în zonele aglomerate.

Cutremure – Japonia se află pe o zonă activă a plăcilor tectonice, așa că este posibil să experimentați cutremure în Tokyo. Asigurați-vă că știți ce să faceți în caz de cutremur și aveți un plan de evacuare în caz de nevoie.

Ciudatenii ale orasului Tokyo

Tokyo este un oraș plin de contraste și poate părea ciudat pentru unii oameni care nu sunt obișnuiți cu modul de viață japonez. Aici sunt câteva dintre ciudățeniile orașului Tokyo:

Mascotele – în Tokyo, există o mulțime de mascote care promovează diverse produse sau servicii. Aceste mascote sunt adesea folosite pentru a atrage atenția asupra unui anumit brand sau a unui magazin.

Toaletele cu spălătorii – în Tokyo, există o mulțime de toalete care au spălătorii pentru picioare încorporate, ceea ce poate părea ciudat pentru unii oameni care nu sunt obișnuiți cu acest lucru.

Vânzarea de cărți vechi la chioșcuri – în Tokyo, puteți găsi chioșcuri care vând cărți vechi și obiecte de colecție la prețuri accesibile.

Prezența cățelușilor îmbrăcați în haine – în Tokyo, este obișnuit ca proprietarii de căței să-și îmbrace animalele de companie în haine și accesorii.

Hoteluri tip capsule– în Tokyo, există o mulțime de hoteluri care sunt compuse din capsule mici, în care oaspeții pot dormi. Aceste capsule sunt în general destul de mici, dar oferă un loc confortabil pentru a dormi la un preț accesibil.

Ciudatenii ale orasului Tokyo

Cum sunt preturile in Tokyo pentru un turist strain?

Preturile în Tokyo pot varia în funcție de ceea ce cumpărați sau de unde mergeți. În general, Tokyo este considerat un oraș scump, dar există o mulțime de opțiuni accesibile pentru turiștii străini. Aici sunt câteva exemple de prețuri în Tokyo:

Cazarea – în Tokyo, prețurile pentru cazare pot varia în funcție de tipul de cazare pe care îl alegeți. O noapte de cazare într-un hotel de trei stele poate costa între 3.000 și 10.000 de yeni (aproximativ 30-100 de dolari), în timp ce o noapte de cazare într-un hotel de cinci stele poate costa între 10.000 și 30.000 de yeni (aproximativ 100-300 de dolari).

Mâncarea – în Tokyo, puteți găsi o mulțime de opțiuni de mâncare, de la mâncare rapidă la restaurante fine. O masă într-un restaurant de tip fast-food poate costa între 500 și 1.500 de yeni (aproximativ 5-15 dolari), în timp ce o masă într-un restaurant de tip izakaya (un tip de restaurant japonez care servește mâncăruri și băuturi) poate costa între 2.000 și 5.000 de yeni (aproximativ 20-50 de dolari).

Transportul – în Tokyo, prețurile pentru transportul public pot varia în funcție de distanța pe care o parcurgeți. De exemplu, o călătorie cu metroul poate costa între 150 și 1.000 de yeni (aproximativ 1,5-10 dolari), în funcție de distanța pe care o parcurgeți. O călătorie cu taxiul poate costa între 1.000 și 3.000 de yeni (aproximativ 10-30 de dolari), în funcție de distanța pe care o parcurgeți.

0 Shares
You May Also Like