Care sunt cele mai importante locuri de vizitat in Cluj?

Care sunt cele mai importante locuri de vizitat in Cluj?

0 Shares
0
0
0

Cluj Napoca, este cel de-al doilea oras ca marime al Romaniei, insa de foarte multa lume este considerat a fi cel mai frumos oras al tarii. In comparatie cu celelalte orase mari, in ultimii 10-15 ani, orasul din inima Ardealului s-a dezvoltat foarte mult.

In Cluj Napoca sosesc anual studenti din toata Romania, dar si din strainatate, pentru ca universitatile din oras sunt renumite nu doar in tara, ci pe intreg continentul.

In Cluj Napoca sosesc zi de zi oameni de afaceri care participa la intalniri de afaceri in diferite locatii din oras. Acestia de regula sosesc in oras cu avionul, si opteaza pentru servicii rent a car, pentru a ajunge la intalnirile importante de afaceri.

Exista de-asemenea multi turisti care viziteaza capitala Ardealului. Trebuie sa recunoastem faptul ca orasul are multe locuri interesante de vizitat, iar in urmatoarele randuri vom da cateva exemple.

Piata Unirii

In aceasta piata veti putea admira cladiri baroce, gotice, renascentiste si neoclasice. Piata Unirii permite accesul rapid la Biserica Sf. Mihail si Palatul Banffy. Pe flancul bisericii din partea sudica, exista o statuie ecvestra din 1902 a domnitorului din secolul al XV-lea, Matei Corvin.

In coltul de sud-vest al pietei se afla Hotel Continental, construit in 1895 intr-un stil eclectic care imbina elemente renascentiste, clasice si baroc.

Biserica Sf. Mihail

Aceasta biserica este considerata a fi unul dintre cele mai frumoase monumente gotice din Transilvania. Biserica Sf. Mihail a fost ridicata intre 1350 si 1487 pe locul fostei capele Sf. Iacob. Altarul a fost construit in jurul anului 1390, si este cea mai veche parte a bisericii, in timp ce sectiunea cea mai recenta este turnul, ridicat in stil neogotic in 1860.

Bolta in forma de stea, vitraliile si sculpturile impresioneaza prin frumusetea si maretia lor. Restaurarile repetate au scos la iveala picturile murale din secolul al XV-lea. Cea mai recenta restaurare a bisericii avut loc intre anii 1957 si 1960.

Palatul Banffy

O fosta resedinta impunatoare a guvernatorilor austro-ungari, Palatul Banffy a fost proiectat de arhitectul german, Johann Eberhard Blaumann, pentru guvernatorul de atunci al orasului, Banffy Gyorgy. Construit intre 1774 si 1775, este considerat cel mai reprezentativ exemplu de stil baroc din Transilvania. In anul 1951, acest palat a devenit casa Muzeului National de Arta Cluj.

Dealul Cetatii (Cetatuia)

Pentru a vedea cel mai bine orasul si peisajul inconjurator, urcati la vreo 200 de metri pe Dealul Cetatii. Numele se refera la o fortareata austriaca construita aici in secolul al XVIII-lea pentru a asigura controlul, si nu apararea orasului.

Cetatea a servit, de asemenea, ocazional ca inchisoare, si aici a fost tinut Stephan Ludwig Roth, eroul din 1848 al sasilor transilvaneni, acuzat de inalta tradare si executat la poarta nordica la 11 mai 1849.

Catedrala Schimbarii la Fata

In 1764, biserica a fost cumparata de calugari franciscani care traiau la marginea Clujului. Turnul sau s-a prabusit practic 15 ani mai tarziu, distrugand astfel catedrala. Lucrarile de restaurare au inceput in 1783, iar biserica a fost reconstruita in stil baroc. In 1924, a fost donata Bisericii Greco-Catolice Romane.

Stadionul Cluj Arena

Stadionul Cluj arena este unul dintre cele mai cochete stadioane din Romania. In afara faptului ca aici isi joaca meciurile de fotbal, una dintre echipele de traditie din Romania (Universitatea Cluj), stadionul gazduieste si diferite alte activitati sportive.

Cluj Arena a devenit insa cunoscut la nivel mondial datorita festivalului Untold, pe care il gazduieste de cativa ani, la inceputul lunii August, festival la care participa sute de mii de tineri, pentru a-i asculta pe cei mai renumiti dj ai lumii.

In perioada festivalului, cererile pentru rent a car in Cluj Napoca ieftin sunt foarte mari, iar cei care isi doresc o masina de inchiriat in Cluj Napoca, isi fac rezervari online cu mult timp inainte. De-asemenea, locurile de cazare sunt cu mult inainte rezervate, in conditiile in care sosesc atat de multi turisti in oras pe durata festivalului.

Asadar, exista atat de multe motive pentru a vizita capitala Ardealului, iar acestea sunt doar cateva dintre motive. Daca doriti sa vizitati Clujul, cu siguranta este indicat sa optati pentru rent a car in Cluj Napoca ieftin. Avand o masina inchiriata, veti putea vizita toate locurile interesante din Cluj, fara a mai depinde de autobuzele de oras, de taxi, etc.

Firmele de inchirieri auto din Cluj Napoca insa, dispun si de masini de lux, astfel ca in cazul in care intentionati sa vizitati cel mai frumos oras din Ardeal, cu siguranta puteti inchiria si o masina de lux, daca situatia financiara va permite acest lucru.

Cel mai important insa, este ca in cazul in care sositi in oras in perioada festivalului Untold, sa optati pentru inchirieri auto Cluj prin RentAndDrive, si sa rezervati o masina online. In acest fel, va veti asigura de faptul ca veti avea o masina la dispozitie in oras, atunci cand toata lumea cauta masini de inchiriat.

0 Shares
You May Also Like