Baia Mare, un oraș minunat

Baia Mare, un oraș minunat

0 Shares
0
0
0

Nu știu câți dintre voi ați vizitat Baia Mare, reședința județului Maramureș, însă în ultimii ani s-au întâmplat foarte multe lucruri pozitive care au adus un plus vizual. Orașul arată mult mai binem, iar evenimentele culturale s-au îmbunătățit semnificativ. Iar dacă nu sunteți genul de turiști care odată ajunși într-un oraș nou, vizitează mai întâi cafenelele și cofetăriile, atunci ai foarte multe puncte turistice pe care să le vizitezi. Sigur, și acestea trebuie văzute, însă după ce ai descoperit destul de multe informații despre care să poți povesti în timp ce servești o prăjitură tipică zonei.

Obiectivele turistice din Baia Mare au fost mereu acolo, însă nu au fost pregătite să primească turiști. Acum, majoritatea punctelor de interes, au fost renovate și sunt mult mai primitoare, cu oameni pregătiți să ne ofere o experiență cât mai plăcută și să ne ofere informații noi și interesante.

  1. Turnul lui Ștefan

Poate cel mai vizitat obiectiv de către turiști, Turnul lui Ștefan este și cel mai fotografiat obiectiv turistic din Baia Mare. Plasat în Piața cetății, recent renovată, turnul a fost construit ca o anexă a catedralei cu același nume. Cu o înălțime de 40 de metri, turnul poate fi vizitat, urcând cele câteva sute de trepte, până în vârf. De acolo se poate vedea o panoramă superbă a orașului. În timpul renovării pieței, s-au descoperit ruine care au fost puse în valoare și se pot observa acum în Piața Cetății, aceasta fiind acum un loc preferat pentru fotografii artistice, în special seara, când este foarte frumos iluminată.

  1. Muzeul de Mineralogie

Ținând cont de faptul că Baia Mare a fost un oraș minier, ”baia” este sinonim cu ”mina”. Deci, era normal să avem un muzeu în care să fie prezentate minereurile specifice zonei și frumoasele ”Flori de mină descoperite în minele din jurul Băii Mari.

  1. Muzeul Satului

Pentru că nu ne permitem să ne uităm originile, este imperios necesar să ne mândrim cu muzeul satului, unde au fost adunate cele mai importante modele de case țărănești din zona Maramureșului.

  1. Muzeul de Istorie

Zona Maramureșului este foarte încărcată de istorie. Începând cu perioada Dacilor liberi și până în era contemporană, muzeul de istorie are o mulțime de expoziții tematice care au scopul de a prezenta într-o manieră foarte ușor de înțeles pentru oricine.

  1. Muzeul de Artă

Foarte aproape de Muzeul Satului, dar și de școala populară de artă, Muzeul de Artă este foarte special, plin de artă consacrată, datorită școlii băimărene de pictori și artiști.

Mai sunt multe alte obiective turistice în Baia Mare, dar înainte de a trece mai departe, fă o pauză într-o cofetărie mai dulce din Baia Mare.

0 Shares
You May Also Like