Terenurile de inchiriat, solutia ieftina si ideala?

0 Shares
0
0
0

De ceva timp am bagat si eu de seama ca nu numai apartamentele, garsonierele sau casele se pot inchiria, ci si terenurile. Am stat si m-am uitat mirat, recunosc. Pe moment nu prea puteam sa inteleg pentru ce anume ar putea sa se inchirieze un teren.

Primul lucru care totusi mi-a venit in minte a fost ca se pot inchiria ca terenuri agricole, pentru cultivat etc. Cumva parea sa capete sens toata deductia mea, pana ce am accesat o categorie intreaga destinata numai pentru terenuri de inchiriat. Si acolo am vazut ca lucrurile nu stau chiar asa, ca majoritatea terenurilor care se dadeau spre inchiriat erau pozitionate intravilan, adica chiar in interiorul orasului.

E logic ca nu poti sa aduci un ditamai tractorul tocmai in centrul orasului, sau alte utilaje de acest fel. Ar fi prea mare galagie, plus ca ar fi ciudat sa treci strada si sa intri direct intr-un lan de porumb, in centrul orasului. Nici macar la tara nu se intampla acest lucru, daramite in centrul unui ditamai oras. Nu prea pare sa aiba niciun pic de logica, nu e asa?

Curios din fire, am decis ca trebuie cu orice pret sa ma lamuresc in privinta terenurilor de inchiriat. De aceea, am apelat la serviciile celor de la compariimobiliare.ro. I-am intrebat ca un nestiutor ce sunt cu ce m-ar avantaja pe mine sa inchiriez un teren si daca exista cerere pe acest segment.

Sincer, ma asteptam sa imi inchida telefonul direct in nas, pe motiv ca le irosesc timpul pretios pe degeaba. Din fericire pentru mine, acestia au fost mai mult decat politicosi cu mine si mi-au spus ca imi inteleg pe deplin intrebarea.

Mi-au spus ca la ei pe site exista o multitudine de astfel de oferte din care sa se poata alege, unele mai mult sau mai putin ieftine, in functie de portofelul fiecaruia. De asemenea, mi-au spus ca se inchiriaza de regula terenuri mici, dar exista si posibilitatea sa se dea spre inchiriere terenuri ceva mai mari.

E de la sine inteles ca un contract trebuie neaparat sa se intinda pe o perioada mai lunga de timp, fara indoiala. Altfel, eu as iesi cu siguranta in paguba, indiferent de ce as dori sa fac cu acel teren. Mi-au spus ca e indicat sa se contruiasca pe aceste tipuri de terenuri cladiri cu o durata scurta de viata si care sa nu necesite investitii prea mari.

De exemplu, as putea foarte bine sa imi construiesc sau sa imi aduc chioscuri, tonete, cabine, panouri de afisaj pentru reclamele publicitare etc. Conform spuselor acestora nici macar daca as vrea nu as putea sa ridic constructii mari, nici macar o casa de 30 de mp, sa zicem. Este ilegal si sfideaza orice tip de contract care s-ar putea face intre proprietar si „chirias?”.

Inchei si cu o gluma de a lor, hai sa spunem ca ar fi posibil sa se contruiasca pe un teren inchiriat. Chiar ai face o investitie de acest fel, care sa nu iti aduca absolut niciun beneficiu, sa te trezesti dintr-odata ca nu mai ai nimic? Proprietarul oricand se poate razgandi.

M-au lamurit ca poate fi o investitie buna, dar numai daca e facuta cu cap. Intr-adevar, au foarte mare dreptate. Si le multumesc cu aceasta ocazie, ca m-au lamurit per total de ce trebuie facut in aceasta situatie.

Le puteti oricand accesa site-ul daca doriti sa vedeti mai multe oferte de terenuri de inchiriat, din toate  judetele tarii.

0 Shares
You May Also Like