Lucruri-interesante-despre-amanet

Lucruri interesante despre amanet

0 Shares
0
0
0
Lucruri-interesante-despre-amanetIn zilele noastre avem posibilitatea de a amaneta orice. Putem merge la un amanet electronice, aur, masini, bijuterii, accesorii si chiar haine si cu totii stim ce este aceea o casa de amanet.
Tot timpul casele de amanet au avut o reputatie nu chiar buna si au fost si ultima cale de a obtine banii pentru cei saraci. In urma colapsului economic din anul 2008, oamenii veneau tot mai des la amanet si cei din clasa de mijloc sau chiar si cei bogati au ajuns sa isi puna bunurile de valoare drept garantie pentru a obtine credite.

In urmatorul an, au aparut si emisiuni despre casele de amanet. Aceste emisiuni au fost foarte populare si au atras mai multe persoane care s-au apucat de astfel de afaceti. In prezent casele de amanet sunt in crestere chiar daca in jurul lor sunt multe semne de intrebare.
Unul dintre cele mai mari riscuri asumate de catre cei care detin o casa de amanet este acceptarea sau cumpararea unor bunuri care au fost furate. Ei nu au cum sa determine daca un inel adus in casa de amanet este sau nu furat.
Tocmai de aceea angajatul de la casa de amanet trebuie sa tina o evidenta importanta a achizitiilor si le va cere clientilor sa dea toate datele de contact, iar in unele cazuri vor apela chiar si la amprentare, pentru ca numai astfel pot sa evita cat mai bine tentativele de inselatorie.
Casele de amanet puna la dispozitie listele de bunuri si CNP-urile clientilor spre politie in cazul in care este nevoie. Brokerul de la amanet este obligat sa tina toate aceste marfuri pentru o anumita perioada inainte de a le scoate la vanzare, pentru a oferi persoanei care a fost initial proprietarul bunului respectiv sa il recupereze dar si pentru a sustine politia care cerceteaza toate tranzactiile dubioase.
Istoria ne arata ca primele calatorii facute de Columb au fost finantate de regina Spaniei care a amanetat tocmai bijuteriile coroanei pentru a strange sumele necesare.
Lucrurile nu au fost de fapt asa: atunci cand Columb a fost gata de plecare Isabella amanetase deja foarte multe bijuterii, printre care si un clier cu ribine si perle pe care il avea de la Regele Ferdinand drept dar de nunta si desigur si coroana relaga.
Aceste bijuterii au ajuns la negustori din Barcelona si Valencia si cu acesti bani regina a finantat de fapt inchizita Spaniola. Se spune ca Isabella a sponsorizat si campania intreprinsa de Columb si a atras mai multi investitori care sa il sprijine pe acesta in calatoriile sale.
Emisiunea Pawn Stars data pe History Channel e um motiv de mandrie a caselor de amanet din toata lumea. La o casa de amanet din Las Vegas se fac tranzactii cu obiecte rare, excentrice si bizare. Printre ele se numara si tunuri din Razboiul Civil, o tabachera la lui Kennedy care este de altfel si cel mai scump obiect din aceasta casa de amanet avand un pret de 125000 de dolari.
Ceea ce se intampla la emisiune este un scenariu si sunt si clienti care sunt deranjati de camere.
0 Shares
You May Also Like