Uleiul-din-nuca-de-cocos-un-aliment-complet
Uleiul din nuca de cocos- un aliment complet

Uleiul din nuca de cocos- un aliment complet

0 Shares
0
0
0

Uleiul-din-nuca-de-cocos-un-aliment-completStiai ca poti sa folosesi ulei de cocos atat pentru prepararea de produse cosmetice, insa si pentru gatit? Nuca de cocos reprezinta un aliment natural, iar beneficiile consumului acesteia sunt minunate, atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete.

Este un adevarat miracol al naturii, un aliment complet. Cand este tanara, nuca are un invelis verde, cu o parte de interior gelatinoasa, iar la maturitate, coaja devine maro, cata vreme apa dinauntru este usor amara. O nuca de cocos poate avea si 2 kg.

De la nuca de cocos poate fi consumata pulpa alba, apa de cocos, laptele ?i printre beneficii este si uleiul. Pe insulele unde creste, asigura uneori in totalitate alimentatia populatiei. Pentru oameni, reprezinta atat un aliment, insa si leac apreciat, fiindu-i atribuite o serie de beneficii.

Uleiul de cocos isi pastreaza in timpul prepararii la temperaturi ridicate, neschimbata compozitia. De asemenea, nu produce efecte nocive si poate fi chiar inlocuitor pentru unt. Devine un ingredient de baza in prepararea retetelor crude, deoarece devine solid la temperatura camerei si pastreaza preparatul inchegat, oferind textura.

Este utila si in compozitia foilor de placinta si chiar in prepararea sosurilor cu tenta asiatica. In consumul de legume gatite la aburi, inainte de acest pricedeu, le poti tine inmuiate in sare de mare si ulei de cocos, deoarece vitaminele solubile in grasimi sunt absorbite mult mai rapid in acest mod.  Pentru ciocolata de casa, amesteca miere si cacao alaturi de cateva linguri de ulei de cocos. Aroma este una apetisanta.

Uleiul de cocos ajuta si in echilibrarea hormonala, este hranitor pentru tiroida, insa si pentru glandele suprarenale. Ofera energie si stimuleaza arderile, echilibrand in aceeasi masura nivelul de zahar in sange Activitatea creierului este stimulata.

Exista studii care dovedesc faptul ca are efect in prevenirea afectiunii Alzheimer si sporeste capacitatea de concentrare. Trateaza durerile si infectiile urechilor. Uleiul de cocos ajuta la digestie si combate parazitii. Vindeca mult mai rapid arsurile si calmeaza usturimea care vine odata cu acestea. Alegerile vin din convingere si din dorinta. Mananca sanatos.

0 Shares
You May Also Like