La-ce-ne-ajuta-sistemele-de-alarma
La ce ne ajuta sistemele de alarma?

La ce ne ajuta sistemele de alarma?

0 Shares
0
0
0

La-ce-ne-ajuta-sistemele-de-alarmaCasele sunt mereu tinta hotilor si nu va bazati pe faptul ca locuind la bloc nu deveniti o tinta sigura pentru acestia. Fie ca este vorba de vile sau de apartamente, hotii nu se sfiesc sa-si faca treaba.

De aceea, este indicat sa va achizitionati sisteme de alarma care sa se potriveasca casei in care locuiti, mai ales ca in perioada concediilor, casele devin tintele perfecte ale hotilor. Insa, inainte de a va achizitiona un sistem de alarma este indicat sa cautati cateva detalii referitoare la modul de functionare al acestora.

Un sistem antiefractie este alcatuit din componente electronice interconectate, scopul acestora fiind de a semnala prezenta unor persoane straine in locuinta. Aceste sisteme de alarma pot fi montate atat in locuinte, cat si in spatii comerciale ori alte incaperi care pot deveni tinte sigure ale hotilor.

Pe langa detectarea prezentei unei persoane straine in locuinta, aceste sisteme pot detecta si un posibil incendiu, o scurgere de gaze sau de monoxid de carbon. Iar pentru ca eficienta sa fie maxima, aceste sisteme de alarma casa pot fi cuplate cu un sistem de monitorizare video.

Din moment ce veti putea privi orice miscare din interiorul locuintei si pe camera, protectia impotriva raufacatorilor va fi maxima. Aceste sisteme de alarma au diferite dimensiuni: in timp ce unele pot avea doar cativa senzori si o sirena in interior, altele sunt dotate cu sisteme complexe al carui rol este de a controla distanta.

Functioneaza in toate situatiile

Sistemele antiefractie sunt prevazute pentru a face fata oricaror situatii. Au in componenta o centrala de alarma, unul sau mai multi senzori de detectare a miscarilor straine, dar si a vibratiilor sau a socurilor si scurgerilor de gaze. Sunt prevazute si cu un dispozitiv de tip sirena, dar si sisteme auxiliare: telecomanda si acumulatori de rezerva.

Creierul sistemului antiefractie este considerat a fi unitatea centrala. Pentru protectia acesteia, trebuie sa fie montata intr-o cutie metalica, la loc ferit. Centrala interpreteaza semnalele primite de la senzori, semnaland problemele ce pot aparea in sistem.

Senzorii percep miscarea, dar si vibratiile ori socurile sau scaparile de gaze. Dispozitivele de avertizare pot fi gasite sub forma de sirene si sirene cu lumini, scopul lor fiind acela de a detecta orice tip de problema.

Prin inducerea starii de frica, intrusii se vor speria si nu vor mai sta pe ganduri daca sa sparga sau nu locuinta. Tastaturile reprezinta o alta componenta a sistemelor de alarma, fiind instalate pe perete. Cu ajutorul lor se poate programa intregul sistem, prin introducerea de catre utilizator a unor coduri.

Chiar daca numarul sistemelor de alarma de pe piata este mare, alegeti ceea ce se potriveste locuintei. Cu un efort financiar putin mai mare veti putea sa tineti la distanta hotii.

0 Shares
You May Also Like