Cum sa scapi de durerile de spate folosind remedii naturale

Cum sa scapi de durerile de spate folosind remedii naturale?

0 Shares
0
0
0

Cand durerile de spate ne afecteaza, putem apela la diferite solutii, in special la remedii naturale: plante medicinale, aromaterapie, impachetari calde, masaje, postura corecta etc.

Durerile de spate sunt o problema comuna in societatea moderna, care pot avea diverse cauze. Pot fi cauza unor probleme congenitale, cum ar fi scolioza sau postura incorecta, sau pot fi rezultatul unor evenimente traumatice, cum ar fi rupturile musculare.

De asemenea, acestea pot fi legate de conditiile meteorologice de toamna si iarna, cand predomina intr-un climat rece si umed. Durerile de spate sunt adesea legate si de aspecte psihosomatice, cum ar fi stresul si tensiunile din viata de zi cu zi, un sentiment excesiv al datoriei, care depaseste capacitatea cuiva de a suporta.

Un alt lucru care poate afecta aparitia durerilor de spate este un blocaj emotional pe care persoana nu il poate exprima. Durerile de spate difera in functie de zona afectata de-a lungul coloanei vertebrale: lombara, dorsala si cervicala. Sa vedem cum sa le vindecam folosind o crema naturista sau alte remedii provenite din sanul naturii.

In primul rand, mentionam remediile clasice, care sunt intotdeauna actuale si eficiente pentru a calma orice forma de dureri de spate. Cand durerea apare intr-o forma acuta, in special dupa un eveniment traumatic, cum ar fi o lovitura, primul lucru de facut este sa aplici un pachet cu gheata timp de cateva minute.

Dupa aceea, este util sa actionezi cu terapia termica, poti utiliza o sticla de apa fierbinte pentru a relaxa tensiunea si a slabi muschii. De asemenea, putem aplica comprese fierbinti cu prosoape sau carpe inmuiate in apa calda, tinute pe spate pentru a ameliora spasmele musculare.

De asemenea, sunt bai si dusuri calde excelente, mentinand jetul de apa pe zona dureroasa timp de cateva minute pentru a reactiva circulatia.

Printre remediile pe baza de plante utile pentru calmarea durerilor de spate, cel mai eficient este cel care implica Arnica montana care are o puternica actiune antiinflamatoare naturala. Este un remediu naturist ce poate fi administrat pe cale orala, tablete sau capsule homeopate care contin extractul uscat, sau tinctura diluata in apa.

Pe baza de arnica exista, de asemenea, unguente si creme cu care sa se maseze direct zona dureroasa, pentru a scadea inflamatia si mai ales sa amelioreze durerile musculare. O actiune similara este efectuata cu Gheara Diavolului, intotdeauna sub forma de tablete pe baza de plante, tinctura sau unguente pentru a calma in mod deosebit durerile articulare, precum si pentru a reduce nivelul inflamatiei.

O alta planta medicinala cu proprietati analgezice este Salcia alba, din care se foloseste extractul uscat al scoartei sale, care contine o substanta, salicina, cu o puternica actiune antiinflamatoare. Un ceai de plante excelent impotriva durerilor de spate este cel de soc, care foloseste flori uscate care sunt lasate sa se infuzeze aproximativ 15 minute, apoi pentru a fi baut de doua sau trei ori pe tot parcursul zilei.

In aromoterapie, se utilizeaza diferite esente, pentru a fi absorbite bine de zona dureroasa cu un masaj relaxant sau pentru a fi adaugate in apa din cada pentru o baie calda regeneranta. Poti alege intre uleiurile esentiale care au proprietati analgezice si antiinflamatoare pe structura osteoarticulara, pe de-o parte, si altele cu o actiune relaxanta si calmanta a muschilor.

Uleiul esential de lavanda, de exemplu, functioneaza relaxand muschii si ameliorand tensiunea. Ghimbirul este, de asemenea, util sub forma de ulei esential, in special pentru actiunea sa ca antiinflamator, este bun pentru dureri reumatice si cervicale. Uleiul esential de camfor trateaza, de asemenea, durerea si spasmele musculare, vanataile si entorsele.

Este ideal pentru sportivi, inainte de activitatea fizica pentru incalzirea muschilor si dupa antrenament cu o actiune relaxanta. Apoi, exista uleiul esential de brad, care este bun pentru reumatism si artrita, sciatica si dureri de gat. In masaj, uleiurile esentiale pot fi aplicate direct pe piele, cu doua sau trei picaturi sau combinate cu uleiuri vegetale, precum uleiurile de migdale dulci sau de in, pentru un masaj pe scara larga.

0 Shares
You May Also Like