Ce-produse-electronice-sunt-cel-mai-amanetate
Ce produse electronice sunt cel mai amanetate?

Ce produse electronice sunt cel mai amanetate?

0 Shares
0
0
0

Ce-produse-electronice-sunt-cel-mai-amanetateUnii oameni cauta diverse metode de a obtine bani, multi dintre ei apeland la imprumuturi bancare la diverse creditari etc. insa sunt categorii de oameni care prefera sau ajung in situatii limita la casele de amanet.

Cei mai multi amaneteaza bijuterii din aur, argint sau platina. Exista persoane care ajung la amanet si cauta sa amaneteze lucruri de valoare mai mare, cum ar fi autoturismele. O categorie de persoane care merg la amanet se bazeaza pe imprumutul obtinut din amanetarea unor produse electrocasnice si electronice.

Dintre acestea cel mai des amanetate bineinteles sunt produsele electronice care au o valoare de piata mult mai ridicata. Daca privim cu mare atentie aceste produse electronice cele mai des amanetate sunt gadgeturile IT sau produse electronice de mici dimensiuni. In categoria gadgeturilor IT amanetate cele mai des intalnite amaneturi sunt cele ale telefoanelor mobile si tabletelor.

Acestea au de regula foarte multi clienti care doresc achizitionarea acestor produse. Se cauta in special marci de prestigiu cum ar fi iPhone, Microsoft, Samsung , LG, dar si alte marci ale unor producatori mai mici. Acestea din urma sunt apreciate nu neaparat datorita calitatii, ci mai ales datorita pretului mai mic.

Aceste telefoane comercializate prin casele de amanet sunt scoase la vanzare numai dup a ce clientii care le detineau au renuntat de buna voie la ele sau nu au mai putut plati ratele amanetului din diverse motive. Cumparatorii acestor produse stiu bine ca la amanet s-ar putea sa gaseasca telefoane mobile de calitate dar si dispozitive, care au un grad de uzura ridicat. Tabletele reprezinta o alta categorie de dispozitive IT care sunt intalnite foarte des la comercializare in casele de amanet.

Tabletele sunt foarte apreciate de cei care au mare nevoie de acces la internet in orice loc si in orice moment. 

Dispozitivele mai mari de tipul PC-urilor si laptop-urilor  sunt si ele destul de cautate, asa ca puteti sa aveti incredere ca o casa de amanet va va oferi un imprumut bun pentru aceste dispozitive.

Cele mai multe dintre aceste dispozitive sunt recuperate de catre cei care le amaneteaza, dar exista si persoane care renunta cu usurinta la acestea. De cele mai multe ori persoanele care nu mai folosesc aceste dispozitive cautau sa le inlocuiasaca cu unele noi si nereusind sa le vanda repede ca produse second-hand incearca sa obtina un pret mai bun amanetandu-le.

O categorie aparte de produse electronice care sunt amanetate o reprezinta electronicele mici de tipul camerelor video digitale, aparatelor foto sau DVD-urilor. Acestea au o cautare destul de mare in randul celor care nu vor sa dea un pret foarte mare pe unele noi si nici nu vor sa acceseze site-uri cu electronice second-hand. Electronicele de mari dimensiuni au si ele o piata buna de desfacere dar costul depozitarii si asigurarii acestora este mulr mai ridicat. De cele mai multe ori cei care amaneteaza aceste produse nu isi mai doresc recuperarea lor.

Ca o concluzie, trebuie sa apelati la amanet electronice doar in situatii limita sau in cazul in care nu mai aveti neaparata nevoie de acestea.    

0 Shares
You May Also Like