Cat-de-mult-ne-a-schimbat-viata-telefonul-mobil
Cat de mult ne-a schimbat viata telefonul mobil?

Cat de mult ne-a schimbat viata telefonul mobil?

0 Shares
0
0
0

Cat-de-mult-ne-a-schimbat-viata-telefonul-mobilAstazi, cand intram intr-un magazin iPhone Bucuresti, ne gandim la cat de mult a evoluat tehnologia moderna si la cat de mult ne-a schimbat viata tehnologia mobila in toti acesti ani.

Amatori de gadgeturi moderne, venind sa cumparam un smartphone dintr-un magazin iPhone, poate nu constientizam intotdeauna cat de mult s- schimbat ritmul vietii noastre datorita telefonului mobil. Daca cei mai in varsta iss aduc, poate, aminte de epoca ceausista in care telefonul fix era un lux, cei mai tineri iau aceste beneficii ca pe ceva normal.

Erau vremuri in perioada comunista cand, pentru a instala o linie fixa de telefon, iti trebuia aprobari peste aprobari, erai pus pe liste lungi de asteptare si nu se stia daca vreodata vei primi serviciul mult dorit. Daca la orase situatia era cat de cat rezonabila din acest punct de vedere, existand telefoane fixe in majoritatea apartamentelor de bloc, la sate era un adevarat dezastru.

Linie telefonica fixa nu exista decat cel mult la primarie, la scoala din sat sau la CAP. Era greu, deci, pentru oamenii din sate sa anunte o urgenta in timp rezonabil sau sa contacteze alte rude si cunoscuti din regiuni mai indepartate ale tarii. De convorbiri externe nici nu putea fi vorba.

Posibilitatea de instalare a unei linii telefonice in casa oamenilor exista, dar nu exista dorinta din partea autoritatilor statului, care isi doreau ca oamenii sa nu aiba o deschidere prea mare catre alte comunitati.

Era bine pentru regim ca oamenii sa fie tinuti intr-o anumita izolare, pentru a nu comunica cu alte grupuri din alte regiuni. Telefonul era considerat o unealta otravita de catre comunisti, fiind un potenatial dusman al autoritatilor.

Acestea se gandeau ca oamenii isi putea impartasi unii altora gandurile legate de situatia neagra din tara si, astfel, ideile lor s-ar fi grupat si ar fi dus la revolte sociale.

Astazi, din fericire, avansul telefoniei mobile a schimbat radical viata multor comunitati care, pana mai ieri, erau cu adevarat izolate. Telefonul mobil este astazi un instrument esential pentru supravietuirea oamenilor, cu ajutorul acestuia putandu-se anunta urgente catre autoritati.

De asemenea, oamenii comunica astzi liber cu rudele si prietenii din tara, dar si cu cei aflati in afara granitelor tarii.

Marile companii de telefonie mobila au tinut pasul cu nevoia de comunicare tot mai mare a oamenilor, venind in intampinarea lor cu oferte dintre cele mai generoase: convorbiri nelimitate in retea, sute de minute in alte retele nationale dar si sute de minute catre destinatii din afara granitelor tarii.

Oferta s-a imbunatatit si odata cu migrarea romanilor catre locuri de munca de peste hotare.

In acelasi timp, internetul mobil ii ajuta pe oameni sa se orienteze mai bine in spatiu, in momente in care acestia se afla in locuri necunoscute si unde cauta o adresa, de pilda.

Daca esti intr-un mare oras si nu cunosti in detaliu adresa unde trebuie sa ajungi, nu ai decat sa deschizi internetul mobil de pe telefon si poti avea acces atat la harta localitatii respective, cat si adresa pe care o cauti.

0 Shares
You May Also Like