Ambalajele din plastic sunt daunatoare pentru mediu?

0 Shares
0
0
0

Cu totii vedem atunci cand mergem la cumparaturi, ca pe rafturile magazinelor se gasesc foarte multe produse care au ambalaje din plastic.

Probabil, vazand in jur atat de mult plastic si atat de multe ambalaje din plastic, va intrebati daca acestea sunt daunatoare pentru mediu, insa in cazul in care sunt fabricate de catre un renumit producator ambalaje plastic, acestea nu sunt daunatoare, iar in urmatoarele randuri veti descoperi mai multe informatii despre ambalajele din plastic.

Ambalajele din plastic sunt, de asemenea, usoare si puternice – asta inseamna ca folosim mai putine vehicule si mai putin combustibil pentru a-l transporta. Ambalajele din plastic contribuie pozitiv la economisirea resurselor si la reducerea emisiilor.

Alte articole „de o singura utilizare”, cum ar fi ambalajele din plastic cu fructe si legume, ofera modalitati igienice de a cumpara alimente si de a reduce risipa, ceea ce reduce consumul total de resurse.

Strugurii vanduti in tavi sigilate, mai degraba decat ciorchine libere, de obicei au redus deseurile din magazine cu peste 20%. Ambalajele din plastic au adus de asemenea inovatii importante pentru a mentine alimentele proaspete si pentru a reduce risipa in casa.

Avem nevoie de ambalaje de unica folosinta?

In primul rand, toate ambalajele din plastic ar trebui recuperate pentru reciclare sau pentru generarea de energie. Ambalajul de plastic „de unica folosinta” are un rol important in viata moderna, in special in ceea ce priveste siguranta si igiena.

De exemplu, o sticla de apa din plastic permite accesul igienic la apa potabila curata si este mai putin intensiv pentru a fi produs decat materialele alternative.

Este usor sa uitati acest lucru, deoarece ambalajele din plastic fac o treaba atat de buna protejandu-ne de germenii nocivi.

De exemplu, Agentia pentru Standarde Alimentare a explicat recent ca puiul brut trebuie introdus intr-o punga de plastic separat de alte alimente pentru a preveni intoxicatiile alimentare. Printr-o gama enorma de produse alimentare, plasticul este cea mai buna alegere cand vine vorba de siguranta noastra.

Ambalajele din plastic „de unica folosinta” au redus considerabil greutatea ambalajelor in tranzit si, in multe cazuri, au redus numarul de camioane necesare transportului marfurilor pe drumurile noastre. Fara cresterea deseurilor alimentare din plastic pentru ambalaje „de unica folosinta”, ar fi consumata mai multa energie si ar rezulta mai multe emisii de carbon.

Deci, pentru a oferi un raspuns scurt si la obiect pentru aceasta intrebare (Avem nevoie de ambalaje de o unica folosinta?), putem spune ca da, avem nevoie de asemenea ambalaje.

Productia de ambalaje din plastic foloseste multa energie?

Productia de ambalaje din plastic foloseste aproximativ jumatate din cantitatea de energie ca si materialele alternative. Materialele plastice sunt, de asemenea, un mediu de ambalare foarte usor, ceea ce inseamna ca se utilizeaza mai putina energie pentru transportul marfurilor protejate de ambalaje din plastic.

Industria plastica se angajeaza sa utilizeze si mai putin energie si sa reduca emisiile de dioxid de carbon. Multi producatori se inscriu la un Acord voluntar privind schimbarile climatice cu Agentia pentru Mediu.

Industria materialelor plastice si a filmelor subtiri a realizat in mod confortabil reducerea-tinta stabilita pentru prima perioada de monitorizare din ianuarie 2013 – decembrie 2014. Unele organizatii individuale au obtinut o reducere a consumului de energie cu pana la 50%.

Ambalajul biodegradabil este benefic?

Exista aplicatii in care produsele compostabile biodegradabile pot oferi beneficii pozitive pentru gestionarea deseurilor.

Unele dintre aceste utilizari ar putea fi pentru unele obiecte din gospodarii in care sunt disponibile instalatii de compostare la domiciliu, deseuri alimentare (pentru compostare industriala sau digestie anaeroba) si produse care au un nivel ridicat de contaminare alimentara, ceea ce le face dificil de reciclat.

Industria plastica inoveaza si imbunatateste constant productia si gestionarea deseurilor pentru a promova obiectivele ierarhiei deseurilor.

Ambalajele din plastic sunt mai usoare decat era inainte – asta inseamna ca sunt utilizate mai putine materii prime. Industria angajeaza, de asemenea, un acord pentru a lucra la reducerea ambalajelor si a deseurilor.

Pregatirea materialelor plastice pentru reutilizare

Multe tipuri de ambalaje din plastic sunt artefacte cu durata lunga de viata. De exemplu, lazile returnabile au suporturi de viata de peste 25 de ani, iar pungile reutilizabile joaca un rol mai mare in comertul cu amanuntul responsabil.

Reciclarea plasticului este mereu imbunatatita. Ambalajele din plastic pot avea o viata noua in cladiri si constructii sau ca mobilier, accesorii sau incaltaminte.

La sfarsitul vietii, ambalajele din plastic pot fi supuse schemelor de energie provenite din deseuri. Materialele plastice sunt o sursa de energie eficienta, deoarece au o valoare calorica ridicata.

Ei bine, in incheierea articolului, pentru a oferi un raspuns scurt si la obiect pentru intrebarea din titlul articololui (Ambalajele din plastic sunt daunatoare pentru mediu?), precizam faptul ca nu doar ca acestea nu sunt daunatoare pentru mediu, ci dimpotriva, aceste ambalaje vin cu atat de multe beneficii pentru mediul inconjurator.

0 Shares
You May Also Like