Tipuri de procesoare de calculator

Tipuri de procesoare de calculator

1 Shares
0
0
1

Cum clasificam diferitele tipuri de procesoare de calculator? Stim ca procesorul de calculator numit si CPU (unitatea centrala de procesare) este una dintre componentele principale ale sistemelor informatice.

De obicei, la procesor se face referire ca fiind creierul calculatorului, deoarece este locul unde se realizeaza intregul proces de calcul (calcul, comparatie si decizii logice). Va recomandam calculatoare refurbished i7.

Acest lucru impune performanta calculatorului dvs. depinde in principal de tipul de procesor instalat in computer. Cu cat este mai mare puterea de calcul a unui procesor, cu atat este mai mare si mai rapida capacitatea de procesare a acelui computer.

Luand in considerare acest lucru, acest articol va descrie grupul major de procesoare de calculator fabricate pana in prezent.

Cum clasificam diferitele tipuri de procesoare?

In prezent, sunt disponibile pe piata varietati largi de tipuri de procesoare de calculator. Atat Intel, cat si AMD, cei mai mari producatori de microprocesoare din lume, au introdus mai multe tipuri de procesoare de calculator.

Fiecare tip de procesor este diferit de celalalt in performanta si tehnologie. Daca nu cunoasteti caracteristicile din spatele fiecarui tip de procesor, alegerea tipului potrivit ar putea fi o sarcina dificila atunci cand achizitionati, actualizati sau construiti propriul computer.

Pe baza performantei globale si a tipului de lucru pentru care sunt concepute, procesoarele de calculator sunt grupate in trei categorii principale. Ar putea exista alte metode aplicabile pentru clasificarea procesoarelor de calculator.

Cu toate acestea, aceasta grupare va va ajuta sa usurati complicatiile atunci cand selectati un procesor atat pentru calculatoarele de birou, cat si pentru calculatoarele mobile. Procesoarele de calculator sunt grupate in urmatoarele trei diviziuni. Aceasta grupare nu include procesoare pentru PC-uri Server si Workstation.

tipuri de procesoare

Cateva tipuri de procesoare foarte cunoscute

  1. Procesoare high-end

Procesoarele din acest grup sunt concepute pentru aplicatii intensive, deoarece programele necesita o putere de procesare mare. Ceea ce face high-end este tehnologia avansata de microprocesare incorporata in aceste tipuri de procesoare.

In afara de utilizarea normala a aplicatiilor pe calculator, daca va aflati in analiza statistica, grafica intensiva, crearea si editarea de filme profesionale, jocurile 3D extreme, aplicatiile multitasking si multi-threading, atunci ar trebui sa alegeti un computer  cu un procesor clasificat in high-end grup.

  1. Tipuri de procesoare middle

Procesoarele din gama Mi sunt destinate sarcinilor medii intensive. Dincolo de lucrul standard pe care il faci cu procesoarele de la mijlocul gamei, poti sa faci sarcini, cum ar fi gaming-ul de baza, editarea obisnuita a fotografiilor, crearea video acasa si aplicatiile multimedia.

  1. Tipuri de procesoare de calculator de baza sau de economie

Dupa cum sugereaza si numele, procesoarele din acest grup sunt CPU cu performante scazute la preturi ieftine. Daca va aflati in activitati non-intense, cum ar fi jocurile simple, aplicatiile de birou, navigarea pe Internet, e-mailurile si grafica obisnuita, atunci alegerea procesorului dvs. este grupa de procesoare bugetare.

Alegerea dvs. depinde de tipul de munca pe care o faceti si de capacitatea financiara. Daca nu sunteti constrans din punct de vedere financiar, puteti merge la o versiune superioara a procesorului fara a lua in considerare necesitatile dvs. de calcul. Acest lucru va va ajuta sa lucrati pe computer suficient de mult fara a face upgrade si intretinere.

1 Shares
You May Also Like