Asemanari si diferente intre calculatoarele refurbished si cele second hand

Asemanari si diferente intre calculatoarele refurbished si cele second hand

0 Shares
0
0
0

Atunci cand trebuie sa isi aleaga un calculator, utilizatorii trebuie sa stie faptul ca nu au la dispozitie doar varianta alegerii unui echipament nou, ci isi mai pot indrepta atentia si spre un calculator refurbished sau spre unul din multimea de calculatoare second hand.

Despre calculatoarele noi nu prea avem ce sa spunem, pentru ca fiecare persoana cunoaste faptul ca acestea sunt echipamente care au aparut recent pe piata, si care nu au mai fost folosite niciodata.

In schimb, daca discutam despre echipamentele second hand si despre cele refurbished, trebuie specificat faptul ca acestea au mai fost folosite inainte de a fi achizitionate.

Asadar, prima asemanare a acestora este faptul ca ele nu sunt echipamente noi, si ca inainte de a ajunge in magazinul care le comercializeaza, au mai fost folosite.

O alta asemanare a lor este aceea ca sunt mult mai ieftine in comparatie cu calculatoarele noi, fapt care le face sa fie preferate de catre majoritatea utilizatorilor, mai ales de catre acei utilizatori care nu au un buget foarte mare la dispozitie.

Inca o asemanare intre cele doua tipuri de calculatoare, este aceea ca ambele vin cu certificat de garantie, la fel ca si calculatoarele noi dealtfel, asa ca utilizatorii nu mai au de ce sa isi faca griji in cazul in care echipamentul achizitionat se defecteaza.

Ei bine, trebuie insa mentionat si faptul ca intre cele doua categorii de calculatoare exista o serie de deosebiri, iar in continuare vom dezbate putin si acest aspect.

In trecut, foarte multa lume considera calculatoarele refurbished ca fiind calculatoare second hand, iar datorita acestei confuzii foarte multi utilizatori nu optau pentru unul refurbished, ci se orientau spre unul second hand, care era mai ieftin.

Trebuie aici venit cu precizarea ca aceste echipamente refurbished sunt de fapt calculatoare care au fost folosite pentru o perioada scurta de timp, fie de catre o persoana fizica fie de catre o firma, iar din diferite motive, calculatoarele au fost returnate producatorilor.

Odata ce calculatoarele respective au ajuns din nou pe mana producatorilor, ele au fost testate, au fost supuse unui proces de imbunatatire, dupa care au mai fost odata testate, iar apoi scoase din nou pe piata.

Odata ce aceste calculatoare sunt scoase din nou pe piata, ele nu mai pot avea pretul unor calculatoare noi, insa dat fiind faptul ca au fost supuse unui proces de imbunatatire, ele pot avea performante similare cu calculatoarele noi, insa avantajul este ca vor costa mai putini bani.

Calculatoarele second hand in schimb, nu mai sunt supuse proceselor de imbunatatire, insa trebuie mentionat faptul ca si acestea sunt verificate de catre magazinele care le comercializeaza, inainte sa fie scoase la vanzare.

Intre cele doua categorii de calculatoare exista si diferente privind pretul, calculatoarele refurbished avand preturi mai mari, insa detin si specificatii tehnice superioare calculatoarelor second hand.

Ei bine, persoanele care au nevoie de un calculator pentru acasa, in cazul in care nu isi doresc un echipament nou, pot alege un echipament refurbished daca isi doresc un calculator performant, sau pot opta pentru un model second hand, daca isi doresc un calculator mai ieftin.

0 Shares
You May Also Like