Sfaturi pentru curatarea covoarelor

Sfaturi pentru curatarea covoarelor

0 Shares
0
0
0

 

Covoare dau o nota calda casei prin adaugarea de culoare, model si textura. Curatenia regulata asigura prima linie de aparare impotriva murdariei care afecteaza fibrele covoarelor. Dar covoarele au, de asemenea, nevoie de curatare periodica pentru a fi mentinute cat mai stralucitoaer.

Planificati sa spalati covorul la fiecare 12 – 18 luni, si mai des, daca locuiti in zone cu trafic intens. Daca aveti covor de culoare deschisa si  aveti, de asemenea,  copii sau animale de companie, curatati covoarele de doua sau trei ori pe an. Respectati intotdeauna recomandarile producatorului de covoare. De asemenea exista anumite firme care se ocupa cu astfel de lucruri cum ar fi: Curat-Tapiterii.ro .

Un covor colorfast  nu va isi va pierde culorile si nu se va schimba atunci cand il curatati sau cand eliminati pete. Indiferent daca este sau nu colorfast se poate schimba metoda de curatare sau produsele pe care le alegeti. Iata cum sa va testati covorul pentru a afla daca este colorfast.

  • Mai intai gasiti un rest de covor sau un loc discret, cum ar fi covorul din fata dulapului. Aspira covorul.
  • Inmuiati o carpa cu agentul de curatare sau pe care doriti sa-l utilizati.
  • Asezati carpa pe covor timp de o ora si apoi stergeti zona umeda cu o carpa uscata.

Daca panza este colorata cu coloranti de covor, testati alte produse de curatat covoarele pana cand gasiti unul este compatibil cu covorul dumneavoastra.

  • Cum sa curatati covorul

Protejati-va intotdeauna mobilierul, hainele si podeaua cand curatati covoarele. Luati un partener pentru a va ajuta sa indepartati mobilierul din incaperea unde se curata covorul. Aspirati cu atentie covorul. Daca alegeti o metoda de curatare umeda, asigurati-va ca covorul se usuca complet in decurs de 24 de ore pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului sub covor sau pentru a impiedica umiditatea sa deterioreze podeaua.

  • Detinerea unui sistem de curatare al covoarelor

Daca aveti covoare de culoare deschisa si / sau o casa plina de copii sau animale de companie, este posibil sa doriti sa cumparati propriul model profesional de curatare al covoarelor, conceput pentru uz casnic. Sistemele de curatare ale covoarelor va pot ajuta sa economisiti bani pe termen lung in comparatie cu angajarea unui profesionist care sa va curete covoarele de mai multe ori pe an.

Retineti, totusi, ca dispozitivul pe care il cumparati poate sa nu aiba puterea de curatare a covoarelor pe care o au modelele profesionale.

  • Inchirierea unei masini de curatat covoare

Poate doriti sa inchiriati un detergent cu aburi dintr-un magazin alimentar sau dintr-un centru de inchiriere. Cu taxele de inchiriere si pretul solutiilor de curatare (sampon, solutii de degresare, solutii de indepartarea petelor, solutii pentru eliminarea mirosurilor si multe altele), o masina de spalat covoare, inchiriata, va poate afecta rapid bugetul de uz casnic, insa, rezultatele sunt minunate. Totusi, ar reprezenta o afacere mai buna daca covoarele dvs. nu prezinta murdarie. Daca aveti copiii care sunt bine- crescuti sau nu detineti animale de companie, inchirierea unei masini de spalat e o idee foarte buna.

0 Shares
You May Also Like