haine-eco-copii
Haine Ecologice pentru copii

Materiale organice in hainutele copiilor

0 Shares
0
0
0

haine-eco-copiiEste cunoscut faptul ca pielea bebelusilor si a copiilor este foarte sensibila, de aceea parintii cauta sa achizitioneze doar hainute si incaltaminte din materiale ecologice.

Pentru a avea o crestere armonioasa si a ferii copiii de substante toxice este recomandat ca tot ceea ce intra in contact cu pielea acestora: imbracaminte, incaltaminte, lenjerie de pat, posoape, jucarii sa fie confectionate din materiale organice. Retineti ca exista haine copii 100% naturale si pe care le puteti gasi deja pe piata la preturi decente.

Putem spune ca traim in secolul “bio” sau “organic” unde urmarim cu totii sa tinem departe de noi substantele chimice si ingredientele artificiale ce se gasesc in tot ceea ce consumam. Incercam sa alegem hainute copii nu doar in functie de culoare sau model ci si in functie de materialul din care sunt confectionate.

Din punct de vedere medical calitatea hainutelor trebuie sa fie o prioritate pentru parinti, nu doar pentru ca produsele organice sunt mai sanatoase ci si pentru ca, in timp, copilului i se intipareste in minte ideea de a folosi doar lucruri de calitate, devenind astfel un adult responsabil care la randul sau va pune pret pe calitate cand e vorba de copilul lui.Prezentare jucarii din materiale ecologice

Produsele bio sunt acele produse nemodificate genetic in cultivarea si prelucrarea carora nu se folosesc substante chimice. Eticheta acestor produse va informeaza ca produsul este ecologic atunci cand mesajul de pe ea este : 100% bio sau organic iar alaturi este sigla organului de certificare.

Stim cu totii ca pielea este cel mai mare organ al corpului, astfel apararea organismului poate incepe de la apararea pielii de substante ce pot dauna sanatatii. Un produs bio asigura sanatatea pielii copiilor.

In primele luni de viata scutecele sunt unul dintre cele mai utilizate si necesare produse. Scutecele in componenta carora intra bumbacul organic asigura pielea bebelusilor importiva umiditatii si a apaririei iritatiilor de scutec.

Industria modei pentru copii s-a schimbat odata cu aparitia pe piata a materialelor ecologice. Marii creatori de moda pentru copii promoveaza moda ecologica. Astfel imbracamintea celor mici nu e numai aspectuoasa ci si sanatoasa atat pentru copil cat si pentru mediu. Folosirea vopselelor , inalbitorilor sau a oricaror alte substante chimice aduc daune ireversibile mediului inconjurator.

Cel mai folosit material in confectionarea de haine ecologice este bumbacul organic. Culturile de bumbac organic respecta cu strictete standardele impuse de organismele de certificare. Solul nu este imbunatatit cu substante chimice, iar singura sursa de hrana a plantelor este ploaia.

In colorarea bumbacului se folosesc resurse natutale din plante : fructe, frunze, radacini. Aspectul hainelor ecologice nu este cu nimic mai prejos decat a hainelor sintetice. Pe langa marea calitatea de a oferi pielii un mediu sanatos aceste haine au si o durabilitate si rezistenta in timp mult mai mare.

Alegeti hainutele ecologice doar de la comerciantii in care aveti incredere si care pot face dovada certificatului de calitate.

0 Shares
You May Also Like