Transilvania este un loc ce trebuie desoperit de orice turist ajunge aici in vacanta. Pe langa numeroasele frecvente radio in Alba Iulia si posibilitatile de distractie ce pot fi gasite in orasele din regiune, natura ii rasfata pe cei care vin in Tranasilvania cu frumusetile ei deosebite.
Turistii care vor sa isi trateze diverse probleme de sanatate ale sistemului osos si articular pot vizita Baile Termale Romane din Geoagiu Bai.Turistii vin aici inca din vechime pentru organizarea foarte buna a bazinelor cu apa termala si pentru eficienta pe care a demonstrat-o aceste tratament in timp pentru tratarea diferitelor afectiuni de care oamenii sufera.
In judetul Harghita poate fi vizitat Lacul Sfanta Ana. Acest lac are o lungime de 620 de metri si e situat la o altitudine de peste 900 de metri. El s-a format in craterul vulcanic Ciomatu. E important de stiut ca apa acestui lac provine exclusiv din precipitatiile cazute in zona, iar sub el nu exista izvoare care sa il alimenteze.
Lacul are o vechime de cateva mii de ani, aproximativ 9000 de ani. El ajunge la o adancime maxima de circa 7 metri. Turistii care ajung in aceasta zona pot vizita si imprejurimile, pot urma trasee turistice amenajate special in acest scop si au posibilitatea de a se plimba in barci pe lacul Sfanta Ana.
Cetatea Devei este un alt obiectiv turistic important al Romaniei si Transilvaniei deopotriva. Fiind construita in secolul al XIII-lea, aceasta cetate a meritat titlul de una dintre cele mai importante cetati ale Transilvaniei. Scopul ei a fost de aparare impotriva tatarilor si a altor invadatori care ajungeau in aceasta regiune.
Ea a indeplinit mai multe roluri de-a lungul timpului. In Cetatea Devei s-a adapostit de-a lungul timpului mai multi nobili care cautau refugiu in calea rascoalelor taranesti, insa ea a fost folosita si ca inchisoare sau garnizoana. Trecutul ei este unul zbuciumat, fiind cucerita chiar si de turci in secolul al XVI-lea.
Turistii care doresc sa ajunga aici au posibilitatea de a parcurge intregul traseu pana la cetate cu ajutorul unei telecabine. Totul se face in siguranta, in ciuda planului inclinat urmat de aceasta telecabina. Multi turisti romani si straini ajung in fiecare an la ruinele Cetatii Deva, ea fiind amenajata in ultimii ani pentru a indeplini standardele de siguranta si pentru a evidentia frumusetea acestui loc.
Un alt asemenea loc din aceasta categorie este Cetatea Balvanyos. Aici au fost descoperite de arheologi nnumeroase vestigii care au fost folosite in trecut in cadrul cetatii. Toate indiciile scriptice arata ca Cetatea Balvanyos a fost construita in secolul al XI-lea.
Nu in ultimul rand, trebuie mentionata si Biserica Neagra din Brasov. Construita in secolul al XVI-lea, aceasta reprezinta un important monument de arhitectura gotica din tara noastra. Ea are 89 de metri lungime, 38 de metri latime, iar exteriorul masoara in inaltime pana la 40 de metri. Foarte multi turisti care ajung in Brasov vin sa vada Biserica Neagra si sa afle povestile locului, unele fiind pe alocuri infricosatoare.