Cum-sa-hranesti-un-Yorkshire-terrier
Cum sa hranesti un Yorkshire terrier

Cum sa hranesti un Yorkshire terrier

0 Shares
0
0
0

Cum-sa-hranesti-un-Yorkshire-terrierCand vezi un Yorkshire Terrier te gandesti ca este un caine delicat, facut sa fie rasfatat. In acelasi timp face parte din familia Terrier, desi este un exemplar mai mic, este un exemplar destul de viguros.

Terrierul desi este mic, sau mai bine zis, tocmai pentru ca este mic, are nevoie de atentie speciala, incepand de la mancare.

Nu poti sa ii dai orice, e un caine de talie mica, e tot un caine carnivor, dar are nevoi energetice mai mici, pentru ca, evident, e mai micut. Pentru un Yorkshire Terrier poti incerca produse de la Acana.

Desi nu exista Acana Yorkshire Terrier, exista produse speciale pentru talia sa, precum e Acana Classics Adult Small Breed. Titlul spune totul.

Yorkshire Terrierul are nevoie de proteine, de carne si de cantitati mici de fructe si legume, dar intr-un “pachet” cu un necesar energetic mai redus. E micut, si nu are nevoie de acelasi tip de mancare ca si un caine de talie medie sau mare, caini care au nevoie de mai multa energie, fiind mai mari.

Terrier-ul este micut, energic si vioi, atat fizic cat si mental, petrece o  groaza de timp cautand si verificand totul. Arde energie, dar tot in cantitati mici ca si el.

E un caine foarte nazdravan, care trebuie tinut in lesa, firea sa activa si energica, chiar teritoriala in ciuda marimii sale, ii poate cauza probleme, mai ales pentru ca unii caini mai mari il vad ca un soi de delicatesa jucausa.

E tare de gura, sa o spunem cinstit, si chiar daca e mic nu ii e frica sa faca galagie, cu o voce destul de pitigaiata. Poate ca nu e un caine de garda foarte bun, dar iti va semnaliza puternic mereu cand va simti straini. Marimea sa nu il face mai usor de controlat, trebuie invatat inca din prima zi ce e voie, si ce nu e voie.

Poate fi foarte posesiv cu mancarea si jucariile sale, lucru de descurajat, mai ales daca ai mai mult de un caine. Hrana si jucarii pentru el gasesti la Pentruanimale.ro.

0 Shares
You May Also Like