Piata materialelor si produselor finite pentru constructii este este mereu in schimbare si in plina dezvoltare. Materiale care pana nu demult erau arhicunoscute au ajuns sa fie astazi devansate de produse noi, inovatoare cu proprietati mult imbunatatite si efecte estetice pe masura.
Daca pana acum preocuparea generala a beneficiarilor se raporta la criteriul estetic si functional doar la nivel de interior de cladire, iata ca in ultimii ani o atentie sporita a fost acordata spatiului exterior al casei noastre.
Astfel s-au dezvoltat pe piata din ce in ce mai multe produse, menite sa aduca un plus de utilitate si stil si in spatiile adiacente casei. Ultima noutate de acest gen, dealtfel constituind de departe si cautat produs pentru exterior este noul decking compozit WPC.
Conceptul de decking compozit WPC (Wood Plastic Composites – Material compozit pe baza de lemn-polimer), este unul relativ nou in Romania, acesta gama de produse putand fi gasita la firma Decolandia in variante de utilizare din cele mai diverse: de la decking compozit pentru terasa locuintei, pana la placarea cu acest sistem a pontoanelor, piscinelor sau aleilor. De asemenea, pe langa pardoselile tip WPC, la Decolandia.ro poate fi gasita si varianta de lemn termotratat pentru terase.
Avantajele folosirii produselor tip decking compozit de la Decolandia sunt multiple, toate conducand insa la efectul garantat de amortizare relativ rapida in timp a unei asemenea investitii . Materialele folosite sunt ecologice si, datorita caracterului compozit, fibra lemnoasa din acest produs are proprietati mult imbunatatite fata de lemnul clasic, pastrand totusi caracteristicile lemnului natural.
O proprietate foarte importanta este faptul ca acest tip de produs nu necesita o mentenanta deosebita si nu isi modifica culoarea la actiunea razelor ultraviolete, din acest punct de vedere fiind mai apropiat de proprietatile materialelor pe baza de poliuretani. Terasa compozita WPC este foarte rezistenta in timp, nu se descompune si nu sufera de efectul umflarii si contragerii specifice lemnului natural.
Din punct de vedere al instalarii acest produs este foarte usor de utilizat, datorita dimensiunilor exacte ale barelor ce asigura substructura. Trebuie luate in considerare specificatiile de punere in opera ale deckingului WPC de la Decolandia, specificatii tehnice disponibile deasemenea pe site-ul www.decolandia.ro. Etapele sunt succesive si lipsite de „timpi morti” (timp de asteptare intre etapele de prelucrare si punere in opera). Astfel, primul pas il reprezinta instalarea sustructurii pe substratul de beton, ca mai apoi sa se realizeze instalarea efectiva a pardoselii canelate cu ajutorul conectorilor.
Culorile sunt in nuante si tonuri calde, alese din paletarul de culori RAL astfel incat acestea sa nu faca nota discordanta cu nuantele mediului inconjurator sau al casei propriu-zise. De asemenea, fata de produsele din lemn obisnuit, deckingul WPC are o culoare uniforma, fara pete, noduri sau variatii de nuante.
Compozitia unui astfel de produs este de aproximativ 60 % lemn, 30 % polimeri HDPE (High-density polyethylene- produs polimeric de inalta densitate) si 10 % coloranti si stabilizatori netoxici. Sistemul poate fi utilizat cu succes in cazul placarilor aleilor, fatadelor sau panourilor de gard, precum si in cazul teraselor si piscinelor.
Fiin o maniera eleganta de prezentare si deasemenea un produs foarte prietenos cu mediul, acest sistem de terase este la mare cautare inca de la primele prezentari ale acestuia. Decolandia se poate mandri astfel cu aducerea pe piata a unui produs pe cat de elegant, pe atat de inovator, sistemul decking WPC fiind pus la dispozitia clientului pe site-ul www.decolandia.ro.
Alte stiri actuale :
1. „Art Nouveau, revolutia decorativului”
2. Design si copii la Expo Casa Mea
3. Proiect de construire a unei insule in stil Dubai în Barcelona. Investitia de 1,5 miliarde euro cuprinde si un hotel spatial de peste 300 de metri inaltime – FOTO
4. Atelier Iutta: “Apararea autenticitatii a fost punctul de plecare pentru noi. Ne-am propus sa reinviem spiritul romanesc”