Amfitrioanele-pescuitului-feminin
Amfitrioanele pescuitului feminin

Amfitrioanele pescuitului feminin

0 Shares
0
0
0

Amfitrioanele-pescuitului-femininS-au dus vremurile in care puteam spune ca femeia era ocupanta locurilor fruntase numai in bucatarie. Astazi, femeile activeaza cu succes in domenii in care pana nu demult doar barbatii erau lideri.

Vedem astfel tot mai multe companii conduse de catre femei (cazul Virginiei Rometty, conducatoare a International Business Machines, o companie a carei valoare a fost estimata la 236.226 miliarde de dolari ), vedem femeia cu balonul de fotbal la picior (de exemplu nationala de fotbal feminin a Japoniei campioana mondiala in 2012), femeia conducatoare de stat (cazul “doamnei de fier” a Braziliei, Dilma Rousseff) si cea mai noua “ocupatie”, femeia specializata in articole de pescuit si in utilizarea acestora pe malul apei.

Ca in orice alt domeniu, si in cazul pescuitului amator sau profesionist, prezentele feminine reusesc sa atraga atentia. Reusitele lor, unele comparabile de-a dreptul cu cele ale barbatilor mult mai experimentati in acest domeniu, au reusit sa uimeasca pana si juriile celor mai acerbe competitii.

Daca pare incredibil, atunci exemplul cel mai clar il constituie reusita americancei de 28 de ani Molly Palmer, care a reusit datorita ambitiei si a unor articole pescuit de cea mai noua generatie, sa prinda un peste spada ce cantarea cu 30 de kilograme mai mult decat pestele ce stabilise recordul in anul anterior (430 de kilograme), spadasinul pescuit de tanara concurenta avand nu mai putin de 460 de kilograme.

Un alt caz deasemenea impresionant in acest domeniu este cel al britanicei Sheila Penfold, o doamna care la varsta de 56 de ani a reusit sa iasa invingatoare din lupta cu un somn de aproximativ 100 de kilograme si, proportional cu greutatea, de o lungime de 2,5 metri. Acesta este cel mai mare peste prins de un cetatean al Marii Britanii, iar daca reusita vi se pare usor de egalat, atunci detaliul ce urmeaza e posibil sa va uimeasca intrutotul. Sheila Penfold a reusit sa stabileasca acest record in conditiile in care pleca “in lupta” cu monstru marin cu un handicap. Din nefericire, doamna Sheila Penfold este oarba.

La categoria recordurilor pe cupluri, tot Marea Britanie are castigatori, cuplul Michael si Margaret Snell capturand in 2012 un sturion cu o lungime de 4 metri si o greutate de 500 de kilograme, si asta in situatia in care, in acelasi loc, in anul 2009, un exemplar de 1,5 metri din aceeasi specie a constituit “trofeul” lor. In urma verificarii gigantului de 4 metri s-a constatat faptul ca noua captura nu avea niciun marcaj efectuat, astfel fiind exclusa posibilitatea ca acest sturion sa fie acelasi cu cel prins in urma cu 3 ani.

Si in Romania femeile au cazut prada “microbului” pescuitului, unele dintre acestea reusind performante destul de bune, daca nu chiar notabile, comparativ cu rezultatele obtinute de catre reprezentantii masculini. Sa ne amintim de campioana din anul 2008 la pescuit stationar, Izabela Lozinca, sau de celebra Veronica Ispas, cea mai buna competitoare din lotul Romaniei la Campionatul Mondial de pescuit din anul 2008 si actuala responsabila pe segmentul de pescuit feminin la nivel national.

Poate in aceste conditii ar trebui sustinute mai aprig prezentele feminine in competitiile de pescuit sportiv. Ele au aratat in nenumarate randuri ca se pot descurca la fel de bine pe cat o fac si barbatii, desi nu este un domeniu in care femeia sa isi faca recunoscute performantele tocmai usor.

Daca printre cititoare se afla si astfel de femei pasionate de manuirea unditei, sau daca doar vreti sa faceti cuiva drag un cadou original, va putem “vinde” un pont pescaresc: Oneshop4u.ro sustine pescuitul romanesc si pune la dispozitia pasionatilor cea mai larga gama de produse specifice activitatilor de gen. Pentru capturi ce vor fi subiectele nenumaratelor povesti pescaresti despre lupte cu monstri marini, se pot dovedi a fi utile articolele de pescuit ce pot fi gasite pe site-ul www.oneshop4u.ro .

Alte stiri actuale :

1. Cupa Olteniei la pescuit si-a desemnat castigatorii
2. Pescuitul ilegal de pe Prut ia amploare! Politistii de frontiera s-au confruntat chiar ?i cu pescuit electric
3. Au plecat la pescuit si au prins UN MONSTRU MARIN de 600 de kilograme
4. Liber la braconaj in Delta Dunarii. Emiterea permiselor de pescuit este tergiversata

0 Shares
You May Also Like