Cum se lege un fierastrau circular?

Cum se lege un fierastrau circular?

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai importante unelte din cadrul unui atelier de tamplarie, este fara doar si poate, fierastraul circular. Acesta este utilizat pentru taierea bucatilor de lemn masiv si a panourilor de lemn sau derivate, cum ar fi PAL-ul si MDF-ul.

In functie de modelul de fierastrau circular ales, care ar putea fi un fierastrau circular cu masa unghiular HS80 Scheppach, si in functie de tipul lamelor pe care le folositi, pot fi taiate si diferite alte materiale in afara de lemn, cum ar fi PVC-ul, plexiglasul, rigipsul, gresia, faianta, dar si foile de tabla, profilele metalice, chiar si piatra, si nu numai.

Este necesar ca pentru fiecare tip de material pe care doriti sa il taiati, sa aveti discurile potrivite, insa din acest punct de vedere nu trebuie sa va faceti griji, pentru ca acestea sunt destul de ieftine.

In ceea ce priveste modelele de fierastraie circulare, acestea pot fi fierastraie circulare de mana, sau fierastraie circulare de masa, cum ar fi si acest fierastrau circular cu masa unghiular HS80 Scheppach.

Atunci cand aveti de gand sa alegeti o asemenea unealta, trebuie sa tineti cont de unele detalii care au o foarte mare importanta, iar aceste detalii le puteti descoperi in randurile care urmeaza.

Alimentare

In ciuda faptului ca exista fierastraie circulare care sunt alimentate cu un acumulator (destinate utilizarii ocazionale) si care fac parte din gama hobby, acestea nu au o putere la fel de mare precum cele alimentate de la priza, si care fac parte din gama semi-profesionala sau gama profesionala.

Un fierastrau circular din aceste doua game este mai greu si mai dificil de manuit, insa este mult mai performant si mult mai precis.

Putere

De mentionat este faptul ca este necesar ca unealta sa aiba un motor puternic nu doar pentru a putea sa taiati mai repede materialele mai dense, ci si pentru ca unealta sa poata sa patrunda mai adanc si pentru a efectua taieturile curate.

Un fierastrau care are puterea de minim 1200 ar trebui sa fie potrivit pentru cele mai multe proiecte hobby si semiprofesionale.

Turatie

In ceea ce priveste turatia, pentru ca lama sa taie curat si pentru ca sansele de a se bloca in materialul taiat, ar trebui sa aiba o viteza de cel putin 4000 de rotatii pe minut. Pentru ca taietura sa fie neteda, trebuie ca dintii sa taie, nu sa smulga din material.

Diametrul panzei

Cele mai multe modele de pe piata folosesc un disc care are diametrul de 165 mm, dar se gasesc si modele care au diametrul de 185 – 195 mm. Cu toate acestea, nu doar discul este cel care influenteaza adancimea de taiere.

Pornirea lenta

Pentru a nu smuci aparatul in mana si pentru a preveni o accidentare, discul porneste lent. Aceasta este o caracteristica importanta, pentru ca va poate oferi protectie.

Frana electrica

Frana electrica este unul dintre elementele de siguranta care ar trebui sa fie prezent pe orice astfel de unealta. Acest lucru inseamna ca lama se invarte doar atata timp cat degetul este mentinut pe butonul de pornire/tragaci. Cand degetul este ridicat, fierastraul se opreste, dar lama continua sa se invarta in gol.

Acestea sunt in mare parte, cateva dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand aveti de gand sa cumparati o astfel de unealta. De mentionat este faptul ca numele producatorului are de-asemenea un rol foarte important, si ca ar fi indicat sa alegeti o unealta de la un producator de top de pe piata.

De-asemenea, este important sa mentionam faptul ca si pretul este un factor important. Cu cat unealta este mai performanta, cu atat pretul acesteia va fi mai mare.

0 Shares
You May Also Like