Atunci cand aveti un site sunteti interesat sa aveti cat mai multi vizitatori. Pentru ca acest lucru sa fie posibil trebuie sa il inscrieti intr-un motor de cautare. Asa cum stim cu totii cel mai utilizat motor de cautare este Google. In curand Facebook o sa lanseze un motor de cautare si cu siguranta o sa capete popularitate si teren in fata lui Google deoarece Facebook este una dintre cele mai mari retele de socializare.
Este vital de asemenea sa aveti un provider serios de gazduire web, pentru ca siteul tau sa ai aiba viteza optima de incarcare. Sfatul nostru este sa incercati pachetele de gazduire de la Clausweb.ro.
Deocamdata ne vom referi doar la inscrierea unui site in Google. Acest lucru este posibil prin mai multe metode. Important este ca siteul dumneavostra sa apara in cautari pe o pozitie cat mai fruntasa. Cu cat un site este mai bine vazut de Google si usor de gasit, cu atat numarul de utilizatori va creste si odata cu aceasta notorietatea siteului.
Pe langa pozitionarea in listarile Google un aspect important care atrage vizitatorii sunt si informatiile oferite de siteul dumneavoastra, continutul unic si atragator pentru vizitatori ii face pe acestia sa petreaca cat mai mult timp pe site, lucru agreeat de Google.
Google nu suporta continutul duplicat deci informatiile oferite de siteul dumneavoastra trebuie sa fie originale si cu continut unic. Un articol de genul copy/paste poate face mult rau siteului. Dar acestea sunt alte aspecte, pentru moment ne vor referi doar la modul de inscriere a unui site in Google.
Daca respectati conditiile de mai sus urmatorul pas este sa va creati un cont Google. O adresa de e-mail de la Google este suficienta, ne ducem apoi la setari-setari cont Google iar de aici la Unelte pentru webmasteri. Respectand pasii de aici va veti putea inscrie siteul in motorul de cautare.
In cazul in care siteul dumneavostra este realizat cu ajutorul platformei WordPress este indicat sa activati pluginul Google XML Sitemap pentru a construi o harta a siteului. Daca siteul este facut folosind HTML va puteti construi singur harta siteului dumneavostra. Intocmiti un document text pe care in salvati cu extensia .xml si pe care il incarcati in radacina siteului. XML Sitemap Creation In Less Than 60 Seconds
Urmatorul pas il parcurgem accesand sectiunea Unelte pentru Webmasteri – Adaugati un site, unde introducem adresa corecta a siteului nostru. Un alt pas important este sa il conducem pe Google spre adresa hartii siteului nostru pe care el o indexeaza frecvent. Ori de cate ori adaugam continut nou pe site Google indexeaza automat, astfel nu trebie sa il anuntam pe Google ca am adaugat continut nou pe site.
Pentru ca siteul dumneavoastra sa apara in cautarile Google este absolut necesara indexarea acestuia. Indexarea inseamna ca il informam pe Google de existenta siteului nostru. Una dintre metodele de indexare am prezentat-o deja. Vom vorbi acum de o alta metoda de indexare, si anume atunci cand Google gaseste un link spre siteul dumneavoastra, link ce provine de la un site care este deja indexat.
Robotii Google in procesul lor de actualizare a siteurilor deja indexate intalnesc astfel link-uri catre siteul dumneavoastra. Acest lucru poate fi benefic sau nu pentru siteul dumneavoastra. Depinde de calitatea link-urilor si autoritatea siteului de la care pornesc.
Puteti opta pentru ambele metode pentru a va indexa siteul, atat direct cat si prin link-uri catre site. Indexarea prin link-uri este insa mai recomandata deoarece va ajuta pe viitor la calculul pagerank-ului. Atunci cand creati o retea de link-uri externe siteul va fii indexat inevitabil.
Robotii Google construiesc indexul prin scanarea paginilor siteului si apoi le salveaza intr-o baza de date personala. In momentul in care cineva lanseaza o cautare in Google, pe baza unor cuvinte cheie, siteul dumneavoasta o sa apara in listari daca robotii regasesc acele cuvinte cheie in indexul de site.
Indexarea corecta in motorul de cautare Google este absolut necesara si vitala pentru ca siteul sa aiba vizitatori deoarece 80% din traficul obtinut din motoarele de cautare vine din Google. Toate motoarele de cautare functioneaza la fel. O serie de roboti numiti spiders sau crawlers scaneaza automat web-ul si creeaza o baza de date. Aceasta baza de date este optimizata pentru procesul de cautare.
Motoarele de cautare permitand astfel utilizatorilor sa caute in baza de date folosind o serie de cuvinte cheie. Diferenta majora dintre motoarele de cautare o reprezinta algoritmul pe baza caruia se calculeaza indexul. Algoritmul are la baza atat relavanta paginii cat si calitatea informatiei, in cazul Google aceste aspecte sunt redate in pageRank.