Ce trebuie sa stii despre arbalete inainte de a achizitiona una

0 Shares
0
0
0

Daca esti pasionat de vanatoare, arbaletele se numara printre armele pe care le pot utiliza si incepatorii. Aceasta este o arma utilizata inca din Evul Mediu, construita dintr-un arc montat pe un suport, care in perioada respectiva se folosea la aruncat sageti sau proiectile.

O arbaleta este dotata cu un par cu un incarcator, la fel ca si cel al pustilor, un mecanism de blocare care mentine corzile la o elongatie maxima, dar si de un tragaci ce foloseste la eliberarea corzilor. Inainte de a achizitiona o arbaleta, va trebui sa stii cateva detalii despre aceasta, cum sa o alegi si de ce trebuie sa tii cont.

Romani au facut debutul arbaletelor, experimentand-o mai intai, dar in Evul Mediu a fost o arma adevarata. Arbaleta a fost proiectata pentru a putea trage sageti care sa poata strapunge armuri groase, spre deosebire de arcul cu sageti care nu avea aceasta capacitate.

Pentru indeplinirea obiectivului respectiv, patul de lemn avea atasat la el un arc din otel. Arma aceasta a fost utilizata de armatele occidentale pana in anul 1500, iar mai apoi archebuza i-a luat locul. Arbaleta era considerata de cavalerii medievali ca o arma infama, pentru ca oricine putea ucide cu ajutorul ei, chiar si fara experienta in a o manui.

Astazi, arbaletele se folosesc la vanatoare. Sagetile pe care le lanseaza cu o forta mare de penetrare pot ajunge pana la 20-20 de metri. Acestea sunt utile la vanarea capriorilor, iar totodata exista arbalete si pentru vanatoarea subacvatica.

Ce spune legea despre arbalete la noi in tara?

In Romania, legea care priveste regimul armelor si munitiilor o defineste ca drept arma alba ce poate pune in pericol sanatatea si integritatea persoanelor prin taiere, impungere sau lovire. Chiar si asa, in conformitate cu prevederile legale, ai nevoie de un permis de arbaleta pentru a o putea folosi pe teritoriul Romaniei.

Pe site-ul e-arbalete.ro ai la dispozitie o gama larga de arbalete profesionale, pe care le poti utiliza la vanatoare. Acestea sunt disponibile in modele diferite, care au o precizie distincta, o greutate diferita, un tip de sina, iar greutatea tragerii variaza si ea.

In functie de ceea ce ai nevoie, sunt modele care ajung la o viteza de 75m/s, cu o precizie de 50 de metri, fiind foarte puternice. Totodata, pe site ai ocazia de a comanda si arbalete pentru cei care sunt la inceput de drum in acest domeniu.

Modele de arcuri profesionale pentru tir cu arcul

In cadrul magazinului online e-arbalete.ro ai posibilitatea de a opta si pentru arcuri profesionale, facilitand  aceasta meserie. Modelul suprem, respectiv Man Kung MK-CBA5BK este un arc modern, care este confectionat special pentru tirul cu arcul profesionist, fiind echipat complet. Modelul in cauza are o multime de specificatii, printre care se numara greutatea de tragere reglabila sau amortizoarele de vibratii din cauciuc dintre membre.

Pe site vei descoperi numeroase produse de acest tip, cat si arbalete profesionale care sunt de mare ajutor la o sesiune completa de vanatoare.

0 Shares
You May Also Like