Cum se alege tava de copt?

Cum se alege tava de copt?

0 Shares
0
0
0

O buna gospodina, in mod evident isi doreste sa aiba la dispozitie cat mai multe vase de bucatarie pe care sa le foloseasca de fiecare data cand doreste sa isi surprinda familia cu diferite delicatese.

Cu siguranta insa, o buna gospodina trebuie sa aiba si o tava rotunda din email 2,5 litri, pe care sa o foloseasca atunci cand intentioneaza sa faca torturi delicioase pentru cei dragi. O tava rotunda din email precum cea mentionata anterior, are forma ideala pentru ca aluatul sa fie asezat si gata de copt.

O astfel de tava din email, este ideala pentru pregatirea deserturilor delicioase, care vor umple mesele de bunatati, casa de arome, si sufletele membrilor familiei, de bucurie.

Pana sa aleaga insa o astfel de tava rotunda din email 2.5 litri, cu siguranta gospodinele au foarte multe lucruri de luat in considerare, asa ca va prezentam cateva detalii foarte importante, care pot ajuta la alegerea unei astfel de tavi.

Asadar, tava de copt se foloseste pentru a prepara prajiturile, dar poate fi folosita si pentru prepararea legumelor sau a unor alte bunatati la cuptor.

Exista situatii in care o tava de copt este cea care influenteaza foarte mult rezultatul gatitului. In unele situatii, prajitura se poate arde in partea inferioara, legumele se pot arde la randul lor cand sunt facute la cuptor.

Este important de facut precizarea ca desi exista tavi de copt la cuptor care sunt fabricate din diferite materiale, nu fiecare dintre acestea poate conduce foarte bine caldura. Alegeti o tava de copt din email, si nu veti mai avea probleme in aceasta privinta. Trebuie sa tineti insa cont di de urmatoarele detalii, pentru a face cea mai potrivita alegere.

Tineti cont de dimensiunile si capacitatile tavilor de copt

Dimensiunile si capacitatile tavilor de copt, sunt elemente foarte importante. Acestea influenteaza in primul rand cantitatea de mancare pe care gospodinele o pot gati intr-o sintufa portie.

Exista de exemplu tavi de copt care au dimesiunile de 20 X 30 de centimetri, iar acestea sunt potrivite pentru a gati pentru doua persoane. Pentru a gati pentru mai multe persoane, exista si tavi de copt care au dimensiunile mai mari.

Inaltimea tavilor de copt reprezinta un alt detaliu care nu trebuie sa fie sub nici o forma neglijat; astfel ca pentru pizza de exemplu sau pentru a coace legume la cuptor, se pot alege tavi din email care sa aiba in jur de 1 cm inaltime.

In schimb, atunci cand gospodinele isi propun sa pregateasca un tort pentru cei dragi, acestea trebuie sa isi indrepte atentia spre acele tavi de copt care au cel putin 4 – 5 centimetri inaltime.

Tineti cont de scopul utilizarii tavii de copt

Scopul utilizarii tavilor de copt, reprezinta un alt detaliu important de luat in considerare. In cazul in care se doreste achizitionarea unei tavi special pentru a face pizza in ea, se poate opta de exemplu pentru un model intins, care sa aiba forma de platou.

In cazul in care se doreste achizitionarea unei tavi in care sa se puna blaturile de tort pentru a fi apoi puse la cuptor, se poate alege o tava in forma rotunda. Cu toate acestea, se poate alege si o tava de pizza rotunda sau o forma de tort patrata, in functie de preferinte.

Este important sa tineti cont de design

In mod evident, atunci cand aducem in discutie designul tavii de copt, ne referim in mare parte la forma acesteia. Exista tavi de copt care au forma rotunda, patrata, forma de inima, forma dreptunghiulara, forma ovala, forma hexagonala sau diferite alte forme.

In functie de ceea ce doreste sa pregateasca, fiecare gospodina poate opta pentru un anumit tip de design al tavii de copt.

Tineti cont de materialul din care este fabricata tava de copt

Nu in ultimul rand, este deosebit de important sa tineti cont de materialul din care tava de copt este fabricata. Exista aici mai multe optiuni, iar noi vi le prezentam pe cele mai populare.

Aveti asadar posibilitatea de a alege tavi de copt din aluminiu, care este un material recunoscut datorita faptului ca poate conduce foarte bine caldura pe toata suprafata tavii. Din acest motiv, coacerea este uniforma.

Tavile din aluminiu au insa suprafata lucioasa, iar din acest motiv nu reprezinta cea mai buna optiune pentru ca nu permit rumenirea mancarii.

Exista apoi tavi de copt din email, iar acestea se pot dovedi a fi cea mai buna optiune in conditiile in care au un pret atractiv, conduc bine caldura, sunt rezistente si nu elibereaza substante toxice (cum o face aluminiul).

Exista si tavi in otel inoxidabil, dar acestea nu sunt recomandate pentru ca nu au un transfer foarte bun de caldura, iar produsele nu vor fi coapte uniform.

In ceea ce priveste materialul, consideram ca alegerea cea mai potrivita o reprezinta emailul, iar recomandarea noastra este sa va indreptati atentia spre o tava de copt din email.

0 Shares
You May Also Like