Pentru cei mai fericiti dintre noi, visul cu casa pe pamant, de sute de metri patrati, este unul in plin proces de finalizare, in timp ce pentru altii se afla inca in stare incipienta.
Atunci cand locuinta nu ne permite un spatiu considerabil, insa noi ne dorim poate piese de mobilier care au totusi nevoie de acesta sau pur si simplu mai mult loc, atunci poate ca unele idei de reamenajare s-ar impune in mod cert. Primul gand ne conduce, intr-adevar la o amenajare pe verticala a spatiului, la ideea de a crea rafturi supra-etajate, cu ajutorul unor scule electrice semi-profesionale si a unor piese de lemn sau sticla dispuse in plan orizontal.
Cu toate ca aceasta idee de amplasare a spatiilor de depozitare este una dintre cele mai bune, inspirate dealtfel din modul actual de construire a locuintelor (construim in plan vertical, din lipsa de spatiu orizontal), aceasta nu este intotdeuna si suficienta.
Facand parte din categoria “Do it yourself”, daca intradevar ne dorim o schimbare in ceea ce priveste dispunerea pieselor de mobilier, atunci putem spune faptul ca si in acest caz se poate inteveni foarte usor fara a fi necesar sa apelam in stanga sau dreapta, la fel de fel de mesteri priceputi. Daca masa principala este prea mare si “fura” din dimensiunile camerei, atunci fie o putem injumatati, fie ne putem orienta catre transformarea ei intr-o masuta pliabila, pe care sa o putem intinde numai in caz de necesitate.
Pentru a interveni prin taiere asupra unui obiect deja existent, de tipul meselor, scaunelor sau canapelelor, vom avea nevoie de un fierastrau circular de tip Makita, Bosch sau Hitachi, pe care il putem gasi cu usurinta in site-urile de profil, precum Epinvest.ro. Tot de aici putem achizitiona si cutterele profesionale necesare pentru acoperirea mobilierului cu folie autocolanta, pentru cazul in care vrem sa intervenim si asupra aspectului. In acest fel, masuta rezultata nu mai trebuie nici sa suporte o eventuala revopsire, folia autocolanta schimband total si radical aspectul vechi al lemnului.
Aceleasi particularitati pot fi aplicate si in ceea ce priveste adaptarea mobilierului de bucatarie, care poate fi recompartimentat sau chiar modificat in totalitate, rezultatul fiind in final, in ipoteza folosirii unor scule si materiale de calitate, de-a dreptul surprinzator.
Lipsa de spatiu se resimte si atunci cand in interiorul casei exista o serie de pereti cu rol de compartimentare, la care se poate renunta. Anularea acestora insa se poate face numai luand in calcul prescriptiile tehnice date de catre un inginer proiectant, astfel incat siguranta structurii sa nu fie pusa in pericol. In functie de materialele din care sunt realizati acesti pereti, ei pot fi demolati, pentru aceasta fiind nevoie de un ciocan demolator, avand insa grija ca in timpul utilizarii acestuia sa nu fie afectate si restul elementelor de constructie, sau chiar siguranta noastra.
O casa frumos conturata nu necesita amplasarea a prea multe corpuri de mobilier, fiind mult mai importante spatiile traficabile. Daca in urma modificarilor aduse inca se considera ca suprafata locuita nu este suficient de “aerisita ” din punct de vedere structural, atunci poate ca o idee buna este si un sfat primit din partea unui consilier pe probleme arhitecturale. Cromatica joaca un rol foarte important in definirea limitelor spatiale, astfel incat o modificare de culoare s-ar putea dovedi a fi benefica in acest sens. O nuanta mai deschisa a peretilor poate fi un truc cu efect garantat ca si perceptie vizuala.
Pentru orice idee de reamenajare, nostima sau sobra, de interventie structurala sau nestructurala, firma Epinvest sta la dispozitia oricui cu utilaje, scule si accesorii electrice profesionale necesare realizarii unei lucrari cat mai aproape de perfectiune. Indiferent de ce ati avea nevoie, specialistii de pe site-ul www.epinvest.ro va stau la dispozitie cu toate informatiile disponibile, relationate de oricare dintre produsele oferite.
Alte stiri actuale :
1. Spatii mici: cum le faci fata?
2. Cum arat? cea mai MIC? CAS? din Italia
3. 15 bai colorate
4. Spatii ingenioase de depozitare pentru locuintele mici
5. Idei de amenajare: lemn, beton ?i sticl?, într-o locuin?? de 36 mp
6. Paleta cromatica minimalista si spatii generoase intr-o locuinta in stil nordic