Seria-noua-de-anvelope-de-iarna-de-la-Continental
Seria noua de anvelope de iarna de la Continental

Seria noua de anvelope de iarna de la Continental

0 Shares
0
0
0

Seria-noua-de-anvelope-de-iarna-de-la-ContinentalUnul din cei mai importanti producatori de cauciucuri de iarna din tara noastra este compania internationala Continental, a carei modele in acest domeniu se pot regasi pe mai multe site-uri, printre care si anvelomag.com.

Din stocul acestora, conducatorii auto pot selecta dintr-o gama variata de pneuri si anvelope, indiferent ca sunt pentru autotorisme normale, 4X4 sau pentru furgonete. Cauciucurile de iarna Continental se pot achizitiona atat la diferite dimensiuni,cat si specificatii tehnice pentru cea mai buna performanta, iar produsele lor au si etichetele UE impuse din 2009 pentru consum,aderenta la franare si zgomot, cu cele mai bune calificative acordate.

In primul rand avem seria TS, pentru automobile de uz zilnic, din care categorie pot intra atat toata gama Dacia, cat si cea Lamborghini. Pentru a fi mai usor de separat, compania a numerotat aceste avenlope incepand cu TS 800, pentru masini din clasa compacta, urmata de TS810 pentru cele medii si de lux, avand si sub-categoria TS810 sport. TS 830 si sora sa, TS 830 P au fost realizate pentru masini de o performanta peste cea medie, aceste anvelope fiind special create cu o rezistenta mai ridicata in cazul masinilor mai rapide, sau care au consum mai mare.

Ultima anvelopa din familia Continental este TS 850,care este mai mult un upgrade la prima serie, TS800. Fiecare cauciuc in parte are pe suprafata sa cate un model diferit de striatii, fiecare oferind cate un avantaj unic automobilelor, pentru orice drum acoperit de gheata sau zapada s-ar deplasa. De exemplu, TS800 are un model al santurilor de tip V, format din mai multi faguri minuscului, care permit o manevrabilitatea mai buna a masinii pe suprafetele de pe timpul iernii.

TS 830, pe de alta parte, se axeaza mai mult pe siguranta impotriva acvaplanarii, si o capacitate de franare mai avansata. Cauciucul are un numar mai mare de muchii, care ajunse in contact cu zapada, lasa urme mai adanci in aceasta si contribuie la cresterea aderentei in zapada. Nici bolizii de tip 4X4 nu au fost uitati, firma Continental creand doua tipuri de anvelope, Conti Cross Contact Winter, pentru bolizii grei si rapizi si Conti 4X4 Winter Contact pentru SUV americane.

Aceste doua tipuri de anvelope au fost realizate cu ideea de a fi folosite intr-un mediu mai ostil decat verii lor TS, si din aceasta cauza configuratia lor este una mai anvansata, avand o rezistenta mult mai ridicata decat alte pneuri. O prima diferenta este latimea, cele doua fiind mult mai mari decat TS-urile, pentru a putea acoperi o mai mare portiune din drum. Fiind supuse unor solicitari mai mari, straturile exterioare sunt mai late decat in mod normal, iar striatiile sinusoidale formeaza mici canale care ofera o frecare mai eficienta prin zapada.

De asemenea, cauciucurile sunt realizate dintr-un compus pe baza de siliciu si polimeri, care sunt un principal motiv pentru acest avantaj pe drumurile ostile ale iernii. Anvelopele pentru furgonete au cam aceleasi avantaje precum cele mentionate mai sus, pentru restul cauciucurilor, si la baza, configuratia lor este foarte asemenatoare precum cele pentru vehiculele 4X4.

 

Citeste mai multe despre anvelope de iarna aici :

1. TEST ANVELOPE de iarn?: Lista celor mai bune m?rci
2.
Ce amenzi risc? ?oferii f?r? anvelope de iarn?
3. Cum sa prelungim durata de viata la cauciucuri ?
4.
Cum ne putem pregati masina pentru iarna
5. Procedeul de fabricare al unei anvelope

 

0 Shares
You May Also Like