Cum poti scapa de dihori fara sa le faci rau?

0 Shares
0
0
0

Dihorii sunt rozatoare carnivore nocturne care iti pot da mari batai de cap mai ales atunci cand ai pasari. Avand auzul, vazul si mirosul foarte bine dezvoltate, aceste animale pot fi considerate daunatori problematici. Cel mai important motiv pentru a dori sa scapi de dihori este reprezentat de toate daunele pe care acestia le pot genera.

Conform statisticilor, doar un singur dihor poate ucide peste 10 pasari din curte, ceea ce poate determina pagube considerabile. Cu toate acestea, chiar daca vrei sa scapi de dihori, acum ai posibilitatea de a gasi variante care sa nu ii omoare si care doar sa ii indeparteze de curtea si gradina ta.

Foloseste dispozitive cu ultrasunete impotriva dihorilor

Cel mai usor mod prin care poti sa scapi de dihori este utilizarea aparatelor cu ultrasunete. In magazine poti gasi mai multe tipuri de dispozitive anti dihori cu ultrasunete pe care le poti instala si utiliza astfel incat sa tii dihorii departe. Aceste dispozitive functioneaza simplu si nu implica folosirea de substante toxice sau chimice. Dispozitivele emit sunete de inalta frecventa, deranjante pentru urechile sensibile ale dihorului, fara sa afecteze mediul.

Tot ce trebuie sa faci dupa ce ai cumparat un astfel de dispozitiv este sa il conectezi la priza si sa il pornesti. Ulterior, acesta va incepe sa emita ultrasunete, care vor tine la distanta nu doar dihorii, ci si alti daunatori, asa cum sunt soarecii. Un aparat care functioneaza cu ultrasunete are rolul de a indeparta daunatorii, dar si de a preveni aparitia lor.

Dispozitivele anti dihori cu ultrasunete au un pret accesibil, sunt usor de utilizat si sunt eficiente.

Alte metode care te ajuta sa combati dihorii

Sunt si alte moduri prin care vei putea combate dihorii, dar niciuna nu este la fel de eficienta ca aparatele cu ultrasunete. Pentru ca dihorii sunt animale nocturne, chiar si cel mai mic zgomot ii poate tine la distanta. Pprin urmare, poti pune aparate de radio aproape de cotetele gainilor pentru a descuraja atacul. Metoda aceasta este eficienta o perioada, dupa care dihorii vor intelege ca sursa zgomotului este statica si ca nu provine de la un inamic, moment in care nu vor mai fi deranjati de ea si vor intra in cotete.

Spre deosebire de aparatele care emit sunete perceptibile pentru om, aparatele cu ultrasunete emit sunetul la o frecventa speciala, care sa deranjeze dihorul,  nu doar sa il sperie. Din cauza acestor sunete, dihorul simte disconfort la nivelul capului, acesta fiind si motivul pentru care nu se va obisnui cu aparatul cu ultrasunete.

Alte metode pentru combaterea dihorilor, pe care insa nu le recomandam, sunt capcanele. Singurele capcane pe care le putem sustine sunt cele care prin dihorul fara sa il raneasca, urmand ca proprietarul sa il elibereze ulterior pe camp. Daca folosesti astfel de capcane, trebuie sa tii cont de faptul ca vei face mai multe drumuri de genul acesta, pentru ca dihorii se vor intoarce.

Nu incerca sa extermini dihorii. Acestia sunt animale utile mediului si acum ai la dispozitie metode de comabtere care sa nu ii raneasca si pe care le poti folosi cu usurinta, fara efort. Cumpara un aparat cu ultrasunete si atat tu, cat si dihorii, veti trai linistiti, fara sa mai fiti nevoiti sa impartiti aceeasi curte.

0 Shares
You May Also Like