Cele mai importante caracteristici ale unui polizor unghiular

Cele mai importante caracteristici ale unui polizor unghiular

0 Shares
0
0
0

Polizorul unghiular este unealta pe care majoritatea oamenilor o cunosc sub denumirea de flex, si este acea unealta folosita pentru a taia diferite tipuri de materiale, sau pentru a poliza diferite tipuri de materiale.

Flexul este un dispozitiv electric, care este prevazut in fata cu un disc detasabil, care se poate folosi exact in scopurile amintite mai sus. Un flex mai poate sa fie dotat cu maner, insa trebuie sa fie neaparat dotat cu o aparatoare care sa ii ofere utilizatorului protectie.

Fie ca vei avea nevoie sa inlocuiesti gresia sau faianta, iti va trebui un polizor unghiular. Fie ca vei avea nevoie sa tai anumite tevi, sau sa polizezi diferite materiale, vei avea nevoie de un polizor unghiular. Chiar si pentru taierea betonului, vei putea avea nevoie de o astfel de unealta.

Ei bine, dupa cum se poate observa, vei putea avea nevoie de polizoare unghiulare in mai multe situatii, asa ca va trebui sa stii care sunt cele mai importante caracteristici ale unei astfel de unelte, pentru a alege cel mai bun polizor unghiular.

In primul rand, vei putea sa iti indrepti atentia spre un polizor unghiular care sa fie cu fir, sau spre un polizor unghiular cu acumulator, iar aceste polizoare unghiulare vor veni atat cu o serie de avantaje cat si cu o serie de dezavantaje.

Pe langa alegerea tipului de flex, in mod evident va trebui sa te orientezi foarte mult si spre cateva caracteristici foarte importante ale uneltei, despre care vom discuta in cele ce urmeaza in acest articol.

In primul rand, ar trebui sa te intereseze puterea motoarelor, iar aici trebuie amintit faptul ca in cazul flexurilor cu motor electric, puterea se masoara in W, si este corelata cu tipul activitatilor care urmeaza sa fie desfasurate.

In situatia in care vei folosi flexul in scopuri normale, fara a-l solicita foarte mult, un flex care sa aiba o putere cuprinsa intre 1000 si 1500 W va fi mai mult decat suficient. Daca vei folosi flexul in domeniul constructiilor sau al amenajarilor interioare, atunci vei avea nevoie de un flex profesional, unul care sa aiba o putere mai mare de 2000 W.

Numarul rotatiilor pe minut, este o alta caracteristica foarte importanta a unui flex. Aceste rotatii pe minut pot avea un numar mic, un numar mediu sau un numar mare. Cele mai multe polizoare unghiulare insa, au numarul rotatiilor pe minut cuprins intre 5000 si 10.000.

Tot atunci cand ai de gand sa iti alegi un polizor unghiular, va trebui sa tii cont de dimensiunile discurilor, dar si de tipurile de discuri. Discurile au dimensiuni de 1.15 cm, 1.25 cmi, 1.5 cm, si 2.3 cm.

Toate aceste discuri insa, le vei alege in functie de necesitati. Ele mai sunt clasificate si in functie de tipul materialului din care sunt realizate, astfel ca se intalnesc discuri diamantate (ideale pentru taiere), discuri abrazive (ideale pentru slefuire), discuri cu perii de sarma (ideale pentru a curata rugina, cimentul sau vopseaua).

Asadar, acestea sunt cateva caracteristici foarte importante de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa iti cumperi un polizor unghiular.

0 Shares
You May Also Like