Cum te asiguri ca laptele preparat de tine este un lapte sanatos

Cum te asiguri ca laptele preparat de tine este un lapte sanatos

0 Shares
0
0
0

Toate mamele stiu ca laptele matern este cel mai sanatos lapte pentru un copil. Contine exact acele substante nutritive de care are nevoie sugarul si, in plus, micutii dezvolta o relatie speciala cu mama in timpul hranirii. Dar si mama traieste momente unice in timp ce copilul este hranit la san. Dar oricat ne-am dori, atat noi, cat si micutul, laptele de la san este limitat si in functie de organism, dupa o anumita perioada, uneori mai lunga, alteori mai scurta si nu mai i este o varianta buna pentru micut.

In acest moment se trece la urmatoarea etapa: laptele praf. Pentru prepararea laptelui praf vei avea nevoie de instrumente diferite fata de cele pe care le foloseai pana acum pentru hranirea la san. Investitiile trebuie sa inceapa cu un recipient pentru formula de lapte, biberoane din sticla, protectii pentru acest biberoane, perii de curatat si sterilizator. Iata cateva sfaturi pentru a te asigura ca laptele preparat de tine este un lapte sanatos:

Foloseste recipient special pentru prepararea laptelui

Prepararea necorespunzatoare a laptelui poate conduce la efecte neplacute pentru micut. De pilda, una dintre cele mai mari probleme cand vine vorba de sanatatea laptelui sunt bulele de aer din compozitia acestuia. Cu un recipient de formula de lapte, special conceput pentru aceasta activitate te vei asigura ca laptele este preparat corespunzator si nu contine bule de aer care sa ii faca colici bebelusului.

Cauta mentiunea BPA Free

Mentiunea BPA Free se refera la faptul ca materialul folosit pentru fabricarea produsului nu contine substanta Bisfenol A, o substanta care devine toxica in situatii termice. Atunci cand biberonul sau canita este spalata la temperaturi ridicate, aceasta substanta este eliberata in lichidul folosit, de regula, lapte. Asadar, cauta produsele pentru bebelusi cu mentiunea BPA Free.

Curata corespunzator instrumentele

Pentru curatarea corecta a biberoanelor, a tetinelor si a tuturor instrumentelor pe care le folosesti vei avea nevoie de un sterilizator cu aburi pentru cuptorul cu microunde sau unul electric. Vezi ce produse gasesti in magazinul Dr. Brown`s si alege ce ti se potriveste.

0 Shares
You May Also Like