Asocierea la distanta dintre un iPad si un accesoriu bluetooth

Asocierea la distanta dintre un iPad si un accesoriu bluetooth

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine stim cu totii, tehnologia a evoluat foarte mult odata cu trecerea timpului, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure foarte mult, din moment ce avem posibilitatea de a folosi in viata de zi cu zi, gadgeturi din ce in ce mai performante.

De exemplu, in trecut nu aveam tablete si nici smartphone-uri, ci doar telefoane mobile cu butoane pe care le foloseam pentru a comunica, iar ulterior au aparut telefoanele cu mp3 player si camera foto, pe care le foloseam pentru a asculta muzica si pentru a face poze.

Apoi, acestea puteau fi transmise prin functia bluetooth (pozele si muzica de pe telefoane). Ei bine, timpul a trecut, telefoanele cu butoane care erau candva la moda au disparut, iar astazi avem smartphone-uri de ultima generatie si tablete precum iPad-ul.

Vestea buna insa este ca tehnologia a evoluat dar bluetooth-ul a ramas. A ramas dar au aparut versiuni imbunatatite, iar acum se poate face fara probleme asocierea intre un iPad si un accesoriu bluetooth la distanta, cum ar fi casti bluetooth, boxe portabile, etc.

IPad-ul reprezinta o noua modalitate mobila de utilizare a computerelor, dar necesita un pic de efort pentru a fi folosit ca dispozitiv de stocare sau tableta de scriere. Folosind Bluetooth, puteti asocia de la distanta iPad-ul cu dispozitive precum tastaturi si casti bluetooth. Pentru a tasta mai confortabil sau puteti utiliza casti bluetooth pentru a asculta muzica. Cu toate acestea, pentru a sincroniza un iPad cu iTunes-ul tau pe un Mac, trebuie sa folosesti metoda USB sau sa activezi sincronizarea fara fir prin iTunes.

Bluetooth

„Bluetooth” se refera la o tehnologie de criptare fara fir destinata comunicatiilor pe distante scurte. Bluetooth a fost dezvoltat pentru a permite dispozitivelor apropiate unul de altul sa schimbe date pe un canal criptat. Tehnologia a fost conceputa in principal pentru a functiona cu dispozitive portabile, cum ar fi tablete, laptopuri si smartphone-uri, datorita costurilor reduse de energie si procesare. Acest lucru ii permite sa gestioneze conexiuni de date, voce si tiparire pentru a trimite comenzi si documente intre dispozitive.

Bluetooth si asociere

Punctul principal al Bluetooth este mecanismul sau de „asociere”. Cand doua dispozitive Bluetooth se conecteaza, se „imperecheaza” unul cu celalalt. Pentru a se asocia, dispozitivele trebuie sa partajeze o cheie sau un cod de securitate. Acest lucru asigura ca, conexiunea ramane sigura intre cele doua dispozitive, si de asemenea asigura faptul ca mai multe dispozitive nu se pot imperechea de mai multe ori. Setarile de imperechere sunt memorate, deci daca dispozitivele se deplaseaza in afara razei de actiune si se reconecteaza, vor restabili automat conexiunea Bluetooth.

Asocierea la distanta a iPad-ului cu periferice

IPad utilizeaza Bluetooth pentru a asocia si conecta cu o serie de dispozitive. In principal, cele doua dispozitive cu care iPad se imperecheaza sunt tastaturile si castile.

Pentru a se asocia cu un set cu casca, iPad-ul va primi de obicei un cod de securitate de la setul cu casca pe care trebuie sa il introduceti pentru a verifica dispozitivul. In cazul unei tastaturi Bluetooth fara fir, iPad-ul va va cere sa tastati o cheie de securitate generata. In ambele cazuri, odata asociate, dispozitivele vor functiona de la distanta cu iPad, atata timp cat acestea sunt in raza de actiune.

Imperecherea iPad-ului cu Mac-urile

In timp ce computerele Mac (Mac Pro, iMac, MacBook Pro) au Bluetooth si pot fi asociate tehnic cu un Mac, nu exista functionalitate incrucisata incepand cu iOS 6. Pentru a sincroniza datele intre un iPad si un Mac, tot trebuie sa conectati iPad-ul la Mac printr-un USB si gestionati iPad-ul prin iTunes sau permiteti sincronizarea fara fir prin iTunes, astfel incat iPad-ul sa se actualizeze automat cand se fac modificari.

0 Shares
You May Also Like