Importanta jocului de rol in educatie

Importanta jocului de rol in educatie

0 Shares
0
0
0

Deoarece RPG-urile sunt jocuri de comunicare centrate pe limba, ele au un anumit pozitiv efect asupra abilitatilor de socializare a elevilor si a dezvoltarii limbajului, care sunt esentiale pentru RPG-uri.

Daca vrei ca copilul tau sa se joace asa avem petreceri copii Univrse. Deoarece chiar si jocurile de rol mai simple sunt de obicei scrise cel putin pentru un nivel de lectura de clasa a opta, iar multe dintre acestea sunt la un nivel mai dificil, jocurile de rol incurajeaza puternic si imbunatatesc abilitatile de citire. Un alt beneficiu pentru cei care participa la jocurile de rol este ca acestia sunt deseori inspirati sa invete sa studieze in anumite domenii ale cunoasterii, cum ar fi istoria, limba, politica, demografia, mestesugul, geografia, stiintele, literatura si multe alte aspecte pe care le considera ca isi vor imbunatati experienta in viitoarele sesiuni de joc.

Cele mai multe, desi nu toate, jocurile de rol folosesc de obicei zaruri ca mijloc de a reprezenta intamplarile incontrolabile ale circumstantelor pentru a determina daca caracterul unui jucator reuseste in diferite actiuni. Aceasta utilizare constanta a variabilelor inseamna ca participantii vor fi adesea imersati in matematica, analiza statistica si calcule algebrice.

In ciuda cliseelor ​​negative contrare, RPG-urile sunt in mod inerent o activitate sociala si sociala in dezvoltare. Participantii dezvolta frecvent prietenii de-a lungul vietii, iar altii invata sa lucreze cu oamenii pe care, in mod normal, nu le-ar mai avea in comun.

Pe partea terapeutica a monedei RPG, exista un numar mare de alte beneficii pentru cei care se angajeaza in jocurile de rol. Au fost cateva duzini de studii stiintifice oficiale legate de RPG-uri din anii 1980. Cele mai multe dintre aceste studii au fost mai degraba corelative decat cauzale in ceea ce priveste achizitia si compararea datelor.

Aceasta inseamna ca doua sau mai multe seturi de date sunt comparate pentru a determina daca exista vreo tendinta in datele care se potrivesc sau se suprapun. Atunci cand se gaseste un model puternic de potrivire, atunci exista o corelatie directa, pozitiva. Uneori exista si corelatii inverse si negative. Cele mai multe dintre aceste studii au fost foarte mici in ceea ce priveste numarul de subiecti experimentati, sfera variabilelor urmarite si perioadele de timp observate, astfel incat doar cateva aspecte cauzale au fost oarecum definite. Acest lucru lasa posibilitatea unei prejudecati ridicate a datelor datorita marimii limitate de selectie a esantioanelor studiate si lipsei metodologiilor de studiu unice, duble sau triple. Acest lucru lasa un decalaj semnificativ inca asteptat sa fie umplut. Proiectul RPG Research intentioneaza sa umple multe din aceste lacune in timp.

In ciuda numeroaselor mici cercetari bine finantate asupra aspectelor terapeutice ale RPG-ului, ce cercetare exista a fost in cea mai mare parte foarte promitatoare in indicarea marelui potential pentru jocurile de rol fiind o modalitate terapeutica puternica pentru multe grupuri de populatie.

Studiile au aratat beneficii semnificative in atenuarea depresiei. Dupa cum a declarat Wayne Blackmon intr-un studiu de caz din 1994 privind efectele acordarii unei persoane depresive de 19 ani care sufera de tendinte de suicid, sa utilizeze D & D ca instrument de dezvoltare si dezvoltare emotionala, “utilizarea acestui joc ca adjuvant al terapiei poate permite pacientilor sa exploreze temnitele lor mintale si sa-si ucida dragonii psihici.

0 Shares
You May Also Like