Cele mai bune 6 mașini electrice pentru anul 2020

Cele mai bune 6 mașini electrice pentru anul 2020

0 Shares
0
0
0

Nimeni nu ar fi putut prezice numărul mare de mașini electrice și hibride pe drumurile din întreaga lume, aproape fiecare producător de mașini având acum pe piață o mașină electrică.

De asemena, toate facilitățile la care v-ați aștepta de la vehiculele cu propulsie pe bază de combustibili petrolieri conveționali, cum ar fi caracteristicile tehnice și de confort a șoferului, tracțiunea integrală și numărul de locuri de până la șapte pasageri, sunt acum dotări standard pe vehiculele electrice moderne.

 Odată cu creșterea continuă a numărului de mașini electrice și hibride, există inovație și în domeniul componentelor de bază folosite la linia de producție, cum ar fi de exemplu rulmenții. Pentru a se menține în top, marii producători de rulmenți din lume și-au adaptat producția și au dat mai multă atenție domeniului cercetării și inovației.

De exemplu cei de la SKF au dezvoltat seria de  rulmenți cu bile e-Drive, care contribuie la mărirea numărului de kilometri pe care îl poate parcurge o mașină electrică sau hibridă. De asemenea, au mai dezvoltat o unitate de rulment cu senzor de poziționare a rotorului, ce contribuie la îmbunătățirea eficienței mașinii, la emisii reduse de CO2 și la scăderea consumului de combustibil.

Schaeffler a dezvoltat rulmenți optimizați, precum și senzori fără contact și valve de blocare pentru a permite creșterea mare a numărului de proceduri de oprire / pornire, iar NSK a contribuit cu un rulment silențios cu ace, care reduce zgomotul motorului cu o treime, la motoarele electrice.

 Pentru a vă ușura căutarea, am alcătuit o listă a primelor șase cele mai bune mașini electrice pentru cumpărătorii anului 2020, pe baza datelor de vânzări din ultima jumătate a anului 2019 și prima lună a anului 2020 a retailerului american CarMax.

 Pe locul 6: Chevrolet Spark

Dacă sunteți în căutarea unei mașini subcompacte energice, pentru naveta zilnică, atunci v-ar putea interesa Chevrolet Spark electric. Are un stil atrăgător și oferă o experiență plăcută de condus, cu o bună accelerație și manevrabilitate. Mai mult, la modelele din 2016, puteți obține o autonomie estimată de 130 km la o încărcare completă. Pentru o mașinuță cu care să faci naveta și cumpărăturile, este foarte bine echipată; următoarele caracteristici sunt disponibile în vairanta standard:

        Aer conditionat

        Pilot automat

        Scaune frontale încălzite

        Dechidere și pornire fără cheie

        Ecran touch-screen de 7 inci

        Sistem disponibil în interiorul mașinii: 4G LTE Wi-Fi2

 Pe locul 5: Mercedes Benz B-Class

Un vehicul electric practic de familie, pentru până la cinci persoane, este cu siguranță Mercedes-Benz Clasa B. Dacă sunteți în căutarea unui crossover de talie medie, care combină utilitatea zilnică cu propulsia electrică, atunci Mercedes-Benz clasa B din 2017 ar trebui să aibă ceea ce căutați. Aceasta înseamnă cinci locuri și 5 m cubi de volum pentru bagaje în spate și o autonomie de 140 de km cu o încărcare completă. Puteți, de asemenea, să vă așteptați la o echipare complexă la modelele standard din 2017, cum ar fi:

        Scaunele frontale reglabile în 10 feluri

        Scaune spate pliabile – împărțite 60/40

        Conectivitate telefon Bluetooth și audio

        Interfața Mercedes COMAND

        Pilot automat

        Atenuare a coliziunii frontale

 Pe locul 4: Ford Focus Electric

Dacă sunteți în căutarea unui sedan sau hatchback compact cu putere electrică mare, Ford Focus Electric merită toată atenția. Cu o de putere de până la 143 CP și o autonomie estimată de 185 km pentru modelele din 2018 la o încărcare completă, precum și interiorul său liniștit și confortabil, în Focus Electric veți găsi varianta perfectă pentru naveta zilnică. De asemenea, la modelele Ford Focus Electric din 2017-2020 veți primi o mulțime de funcții tehnologice, inclusiv:

        Volan și scaune frontale încălzite

        Sistem de infotainment Ford SYNC® 3 cu ecran tactil de opt inci

        Faruri cu xenon

        Sistem de sunet Sony® cu zece boxe

 Pe locul 3: BMW i3

BMW i3 este ceea ce căutați, dacă vreți un vehicul electric subcompact, cu o prezență și stil deosebite. Apărut în 2014, i3 este alegerea perfectă pentru naveta zilnică. Nu e doar elegant, dar mulțumită dimensiunii subcompacte se conduce ușor, iar parcarea nu reprezintă o problemă pentru acest vehicul mic și elegant. Iar adevăratul as din mânecă la i3: o autonomie estimată de 246 de km pentru modelele din 2019, cu încărcare completă. În plus, modelele i3 din 2017-2019 oferă o mulțime de funcții la modelul standard, cum ar fi:

        Deschidere fără cheie

        Faruri automate (faruri LED doar la modelele din 2017)

        Senzori de parcare spate

        Compatibilitate Bluetooth și Apple CarPlay® (CarPlay numai pentru modelele pe 2019)

        Ecran de afișare de 6,5 inci

 Pe locul 2: Chevrolet Bolt Electric

Chevrolet Bolt Electric reușește să etaleze tot ce ați cicit mai sus într-un singur vehicul. Cu 28 de metri cubi de volum pentru pasageri și 5 metri cubi de volum pentru bagaje, Bolt Electric vă poate trasnporta cu ușurință pasagerii, cumpărăturile și chiar echipamentele sportive. O autonomie estimată de 383 de km la o  încărcare completă (la modelele din 2019) înseamnă că Bolt poate face față călătoriilor mai lungi, precum și a drumurilor în oraș. Modelele standard din 2017-2019 dispun de:

        Control climă automat

        Integrare smartphone Apple CarPlay și Android Auto ™

        Hotspot Wi-Fi 4G LTE disponibil (doar pentru modele 2018-2019)

        Ecran tactil de 10,2 inci

        Cameră vedere spate

Pe locul 1: Nissan LEAF

Stil, pragmatism și confort într-un singur pachet elegant de hatchback cu patru uși, la asta vă puteți aștepta de la Nissan Leaf. Cu o nouă generație introdusă în 2018, Nissan Leaf rămâne cel mai popular vehicul electric – iar în momentul în care vă aflați pe scaunul șoferului veți înțelege de ce. Experiența lină și confortabilă de a conduce, completată cu spațiu generos pentru 5 pasageri în interior, plus un impresionant volum de 7,3 metri cubi în portbagaj. Modelul din 2019 are o autonomie estimată de 241 de km la o încărcare completă. Fie că faceți naveta în oraș, cumpărături sau excursii cu familia, Nissan Leaf vă satisface toate nevoile. Și la caracteristicile tehnologice are destul de multe de oferit. Modelul anterior, din 2017 include ca standard:

        Cameră spate

        Conectivitate Bluetooth

        Ecran de cinci inci

Cărora li se adaugă, la modelele mai recente, din 2018 și 2019:

        Deschidere și pornire fără cheie

        Control climă automat (doar modele din 2019)

        Avertizare înainte de coliziune cu frânare automată de urgență

        Conectivitate NissanConnect și sistem de acces la distanță (modele SV și mai recente)

         Integrare smartphone Apple CarPlay și Android Auto (modele SV și mai recente)

 Având în vedere că mașinile 100% electrice înregistrează o creștere de la an la an, cu siguranță că în viitorul apropiat vom fi martorii unor soluții inovatoare atât în industria rulmentului, cât și a celorlalte componente a vehiculelor electrice.

0 Shares
You May Also Like