Imbunatatirea frumusetii florilor cu aranjamentul artistic este arta aranjamentelor de flori. Aranjamentele florale sunt o parte importanta a ambiantei cu orice ocazie, nunti, zile de nastere, petreceri sau orice alte evenimente din viata.
Aranjamentul de flori este o organizare a designului si culorii catre crearea unei ambiante folosind flori, frunzis si alte accesorii florale. Aranjamentul de flori nu este o arta de rezervat doar pentru ocazii speciale.
Cateva flori de pe masa de bucatarie pot fi la fel de importante in felul lor, precum un decor la scara completa pentru o ocazie mare. Aranjamentele de flori infrumuseteaza casele si birourile deopotriva si sunt folosite ca piese centrale pentru o masa. Aranjamentele de flori sunt facute si din flori proaspete taiate, flori uscate si artificiale.
Trandafirii sunt cele mai populare flori folosite in aranjamente florale, urmati indeaproape de garoafe, margarete gerbera si crizanteme. Utilizarea florilor in aranjamentele de flori depinde, de asemenea, de ocazia pentru care sunt facute si de placerile si nemultumirile destinatarului.
Origini ale proiectarii florilor
Chinezii au fost primii care au pus apa intr-un recipient cu flori taiate. Asadar, in timp ce chinezii aranjau flori estetic intr-un recipient, restul lumii impletea ghirlande, facea coroane si petale flinging.
Japonia a inteles viziunea de a combina florile taiate, apa si containerele din China cu un astfel de entuziasm si inspiratie, incat in diferite scoli de arta pentru aranjarea florilor au aparut cu maestri care au creat filozofii si, principiile de design au aparut in existenta.
Cultura japoneza a extins aranjamentul de flori intr-o practica meditativa, care isi avea radacinile in credinte si filozofii. Aranjamentul de flori a devenit o forma de arta care a inspirat contemplatia si a transcendit functiile decorative si devotionale.
Diferite stiluri de aranjamente florale
In linii mari, exista trei stiluri de aranjamente in lumea aranjamentelor florale. Ele sunt:
1) Aranjamente florale orientale: accentul este pus pe Linii in aranjamentul floral.
2) Aranjamente florale traditionale / occidentale: accentul este pus pe utilizarea multor flori ca masa in aranjamentul floral.
3) Aranjamente florale moderne: nu exista reguli deloc. Aceste aranjamente florale se bazeaza pe gustul designerului floral. Dar, este mai aproape de oriental decat de stilul traditional de aranjare a florilor in inclinatia sa catre importanta pentru linii.
Principiile aranjamentului de flori
Desi arta aranjamentului floral cuprinde multe principii, exista cel putin sase principii importante, ia acestea sunt:
- Design: decide modelul structural al aranjamentului floral. Este un plan vizualizat despre dimensiunea si forma aranjamentului floral. Designul este determinat in esenta de locatia, ocazia si materialele disponibile.
- Echilibru: Se subliniaza utilizarea materialelor intr-un aranjament floral care confera stabilitate aranjamentului. Cele mai importante doua elemente ale echilibrului unui aranjament sunt forma si culoarea aranjamentului floral. Din nou, echilibrul este de doua tipuri, de exemplu,
- echilibrul simetric: cele doua parti ale aranjamentului floral au o cantitate egala de materiale plasate de o parte si de alta a aranjamentului floral.
- Echilibru asimetric: Cele doua parti ale aranjamentului floral nu sunt egale, dar au totusi o greutate vizuala egala. Culoarea joaca un rol vital aici. Culorile intunecate ofera un efect vizual de greutate si astfel sunt utilizate scazute in aranjament. De asemenea, culorile mai deschise sunt mai potrivite pentru portiunile exterioare si superioare ale aranjamentelor florale.
- Scara: trateaza proportiile diferitelor componente ale aranjamentului floral. Astfel, se subliniaza utilizarea materialului folosit la dimensiunea recipientului care detine aranjamentul floral.
- Ritmul: se accentueaza pe directionarea privirii privitorului de-a lungul liniei principale de aranjament, astfel incat intreaga forma a compozitiei sa fie urmata si inteleasa in mod corespunzator
- Sublinierea (punctul focal): portiunea centrala a aranjamentului floral de unde apar flori si frunzisul aranjamentului este cunoscuta drept punctul focal al aranjamentului. Prin urmare, flori mai mari si de culoare inchisa sunt de obicei utilizate in punctul focal al aranjamentului floral.
- Armonie si unitate: Acest principiu are grija de utilizarea adecvata a florilor pentru ocazie. De asemenea, are grija de amestecarea culorilor florilor utilizate in aranjamentul floral si a recipientului astfel incat acestea sa se contrasteze intre ele.
Tipuri de aranjamente florale
- Buchete florale: Buchetele florale sunt simple si mai usor de asamblat decat un aranjament formal de flori. Buchetele din trandafiri sunt cele mai populare, urmate de garoafe, margarete gerbera si crizanteme.
- Articole de masa: piesele de centru nu sunt altceva decat aranjamentele florale normale, concepute pentru a fi plasate pe mese atunci cand sunt organizate mese in astfel de ocazii, cum ar fi botezul, nunta, Craciunul etc. Masa tip bufet se preteaza la o viata naturala elaborata de flori, fructe si legume.
- Cosuri florale: Cosurile florale sunt aranjamente florale realizate in cosuri de adancimi variate. Prin urmare, florile pentru cosurile florale ar trebui sa fie alese pe baza adancimii cosului. Sunt foarte populare ca si cadouri in ocazii speciale precum Craciunul, Ziua Mamei etc. Cornucopia este un cos de rachita in forma de corn umplut de obicei cu diverse tipuri de fructe si legume festive, care este foarte popular ca si cadou in ziua de Ziua Recunostintei.
- Coroane florale: aranjament floral sub forma unei ghirlande circulare, de obicei tesute cu flori si frunzis, care indica in mod traditional onoare sau sarbatoare. Coroanele sunt deosebit de populare la inmormantari ca simbol al onorarii decedatului. In plus, sunt de asemenea foarte utilizate in ocazii precum Craciunul, pentru a-i intampina pe oaspeti de bun venit atunci cand gazduite mese.