In Romania dupa cum bine stim cu totii, agricultura reprezinta activitatea de baza pentru majoritatea persoanelor care traiesc in mediul rural.
Inca de pe vremea strabunicilor si chiar mai demult, agricultura era de baza in satele din tara noastra. Probabil unii dintre dvs. va amintiti cand va povesteau bunicii cum mergeau la camp cu parintii si bunicii lor, si cum isi lucrau terenurile cu ajutorul cailor si a bolilor, pentru ca in acele vremuri nu existau utilaje ca in prezent.
In clipa de fata, agricultorii folosesc tot felul de utilaje care sa le usureze cat mai mult munca. De exemplu, cei care detin hectare de teren, folosesc tractoarele si alte utilaje pentru a-si usura munca. In plus, cu motosapele si cu motocultoarele nu ar face fata pe suprafete atat de mari de teren.
Exista insa persoane care locuiesc in mediul rural din Romania, si care au suprafete mici de teren. Aceste persoane cultiva diferite cereale si legume pentru propriul consum. In aceste conditii, cu siguranta nu au nevoie de tractoare si de alte utilaje foarte mari pentru a-si putea desfasura cu usurinta munca.
Pentru suprafete mici de teren, motosapele si motocultoarele reprezinta cea mai buna solutie. De exemplu, pentru gradinile care au maxim 1000 de metri patrati, pentru sere si solarii, sunt recomandate motosapele.
Pentru gradinile sau suprafetele de teren care depasesc 1000 de teren, sunt recomandate motocultoarele. Cei care se ocupa de agricultura doar pentru propriul consum, isi pot indrepta atentia spre motocultoarele Rabota, de unde pot alege motocultorul ideal in functie de necesitati.
De exemplu, pentru suprafete de 8.000 de metri patrati sau pentru suprafete mai mari, un motocultor Rabota K7 100q poate reprezenta cea mai buna solutie. Acesta are 7 CP si un motor pe benzina euro 5.
Unui asemenea utilaj ii pot fi atasate diferite accesorii, cum ar fi remorca, plugul de arat, etc. motocultorul este usor de utilizat chiar si de catre persoanele fara experienta. De-asemenea, intretinerea utilajului nu reprezinta o misiune dificila.
Acum ca ati aflat care sunt utilajele care pot simplifica munca in agricultura, cu siguranta probabil va intrebati ce se cultiva cel mai mult in Romania. Ei bine, agricultorii romani cultiva o gama larga de produse agricole.
De exemplu, unii aleg sa cultive doar cereale pe care le vand ulterior diferitilor producatori. Graul se cultiva in tara noastra, iar agricultorii incheie diferite contracte cu diferiti producatori de paine si de produse de panificatie, pentru a le vinde graul, care ulterior este macinat si devine faina necesara pentru a face painea si produsele de panificatie.
Se cultiva de-asemenea in Romania porumbul in cantitati foarte mari. Acesta este apoi vandut de catre agricultori atat fermierilor care au nevoie de hrana pentru cresterea animalelor, cat si producatorilor de faina de malai, si nu numai.
Alte cereale care sunt cultivate in Romania sunt orzul si ovazul. Cu siguranta insa, agricultorii romani nu cultiva doar cereale, ci si legume. Legumele stim cu totii cat sunt de importante pentru alimentatie, si stim cat de cautate sunt in supermarketuri.
De aceea, agricultorii isi vand legumele cultivate diferitelor supermarketuri, sau in piete. In ceea ce priveste legumele, in tara noastra pot fi cultivate diferite tipuri de legume. Amintim de exemplu rosiile si castravetii, varza, cartofii, ceapa, usturoiul, ridichile, iar acestea sunt doar cateva exemple.
Aceste legume pot fi cultivate atat de catre cei care se ocupa de agricultura ca activitate de baza, si care le comercializeaza, cat si de catre cei care au suprafete mici de teren, si cultiva pentru propriul consum.
Asadar, atat legumele cat si cerealele pot fi cultivate in Romania, iar agricultura este mult mai usoara decat in trecut, datorita utilajelor folosite de agricultori.