De ce tinerii prefera masinile BMW?

De ce tinerii prefera masinile BMW?

0 Shares
0
0
0

Despre masini stim cu totii ca reprezinta o necesitate pentru fiecare persoana, motiv pentru care, fiecare isi alege masina in functie de nevoi. Fireste, alegerea masinii este influentata foarte mult de buget, pentru ca fiecare poate avea nevoie de un SUV, dar nu toti isi permit un BMW X6 de exemplu.

In ceea ce-i priveste pe soferii tineri, acestia sunt mari fani ai masinilor BMW. Cei mai multi dintre tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani, fie detin un model BMW, fie sustin ca in viitorul apropiat doresc sa isi cumpere o masina de la acest producator german de top.

Exista o multime de motive pentru care multi tineri prefera aceste masini, in ciuda faptului ca intretinerea este de multe ori mai scumpa decat in cazul masinilor Audi de exemplu. Cei care detin un model M3 de la BMW, cu siguranta nu vor dori sa aiba nevoie prea curanad de service BMW M3, mai ales cand este nevoie de o inlocuire vibrichen de exemplu sau de o alta reparatie costisitoare.

Lasand la o parte costurile pe care soferii le au de suportat atunci cand ajung cu masinile in service, vom discuta in randurile care urmeaza, despre motivele datorita carora, multi tineri prefera masinile acestui mare producator german.

Repartitia maselor este mai bine echilibrata

In afara faptului ca BMW este un producator auto de top care se lauda mereu cu 50/50, trebuie mentionat faptul ca acesta este un avantaj deosebit de important pentrru mai toate masinile care au tractiunea spate.

Din cauza faptului ca exista elemente de transmisie pe puntea spate, masina are in curbe un comportament cel mult neutru, fara ca puntea din fata sa fie apasata neplacut in viraje.

Placerea mai mare de a conduce

Se spune ca nu exista placere mai mare pentru un sofer decat aceea de a conduce un model de la BMW. De obicei masinile cu tractiune spate ofera o mai mare placere de conducere, dar chiar daca si Mercedes de exemplu are masini cu tractiune spate, BMW parca are ceva unic, ceva aparte.

Atunci cand conduci o masina precum BMW (indiferent de model), simti mereu ca esti impins de la spate in momentul in care calci pedala de acceleratie. Ba chiar mai mult, ai un control mai bun al directiei, care este “usurat” de interventiile motorului. Trebuie doar ca la viraje sa ai mai mare atentie, insa cu siguranta daca vei conduce prudent, te vei simti intr-adevar foarte incantat de placerea de a conduce oferita e BMW.

Derapaje controlate si burn-out-uri la discretie

Exista persoane carora le plac foarte mult drifturile. Ei bine, intr-o masina de la BMW se vor simti cu adevarat in largul lor. La fel se poate spune si despre cei carora le place sa scoata fum din anvelope. Daca esti o persoana pasionata de masini, cu siguranta tractiunea spate este ideala pentru tine, deci mai mult ca sigur vei opta pentru un model de la BMW.

Motorizari mai puternice

Transmisia cuplului motor la sol este mai bine realizata in momentul in care se efectueaza pe puntea din spate, iar din acest motiv se poate monta o motorizare mai puternica, fara a aparea acea zvacnire neplacuta a volanului intre maini.

Raza de bracare este mai mica

In cele mai multe cazuri, in ceea ce priveste masinile care au tractiunea spate, acestea au o raza de bracare mai mica in comparatie cu cele cu tractiune fata. De aceea, masinile cu tractiune spate permit viraje mai rapide la viteze mici, in oras.

Exista asadar multe avantaje ale masinilor cu tractiune spate dupa cum se poate vedea. Dar, exista si unele dezavantaje.

Costurile reparatiilor sunt mai mari de regula pentru masinile cu tractiunea spate, iar cand vine vorba despre service BMW M3, soferii nu vor fi tocmai incantati cand vor avea cat au de plata pentru diferite lucrari, precum inlocuirea vibrochenului.

Un alt dezavantaj al masinilor cu tractiune spate este reprezentat de locul mai putin al pasagerilor din spate. Cu toate acestea, atunci cand iti alegi un autoturism de la BMW cu siguranta nu faci acest lucru pentru a transporta toata ziua persoane pe bancheta din spate, deci acesta nu este pentru toata lumea un dezavantaj.

Tendintele supravirarii reprezinta un alt dezavantaj. Masina de vireaza mai mult decat ii virezi prin volan, iar spatele este cel care de multe ori (mai ales in curbe) tinde sa iasa de pe traiectorie. De aici pot aparea consecinte tragice, pentru ca se pot produce multe accidente de circulatie.

Acestea sunt asadar atat cele mai importante avantaje cat si dezavantaje ale masinilor de la BMW. Cei care au nevoie de o masina, in special tinerii, cu siguranta mai intai de toate se vor gandi la alegerea unui model de la BMW, si abia apoi vor lua in considerare alte optiuni.

0 Shares
You May Also Like