Compania Google domina in prezent numeroase sectoare ale tehnologiei si a ajuns sa fie lider in multe dintre ele. Desi utilizatorii care au alte produse ale celor de la Apple cauta si piese telefoane iPhone sau alte componente de care au nevoie pentru acestea, Google nu vrea sa cedeze si urmareste sa isi faca simtita prezenta in fiecare aspect al vietii noastre.
Sistemul de operare Android, conceput de Google in numeroase variante, controleaza majoritatea smartphone-urilor si tabletelor de pe piata. In decursul anului 2014, Google a facut un pas inainte si a incercat sa patrunda pe piata dispozitivelor inteligente destinate locuintelor. Acesta este viitorul, oamenii incarcand sa faca tot posibilul pentru a controla totul din casa lor cu ajutorul tehnologiei moderne.
Acest pas este inca un raspuns dat celor de la Apple, care au initiat programul HomeKit. Google urmareste sa isi integreze ideile cu tehnologia creata de celebra companie Nest, care controleaza multe locuinte in tarile dezvoltate cu tipurile de termostate inteligente cu acelasi nume, Nest. In viitor, se va ajunge cu siguranta la situatia in care locuintele noastre vor putea fi controlate de pe telefon, tableta sau, de ce nu, cu ajutorul unui ceas inteligent.
Tot Google vine in intampinarea utilizatorilor de tehnologie cu un program care va face platile mai usor de efectuat in viitor. Tap & Pay, introdus prin programul Google Wallet in SUA, poate fi folosit pentru a plati orice acolo unde e acceptat un card de debit emis de MasterCard. Datorita acestei tehnologii, o persoana nu va fi nevoita sa caute cardul prin portofel si sa plateasca cu el.
Cu ajutorul telefonului, plata e facuta mult mai rapid, prin trecerea acestui gadget prin fata unui terminal. Tehnologia de acest tip inca nu a fost lansata pentru publicul larg, insa nu mai este mult timp pana cand aceasta isi va gasi locul in viata oamenilor, in fiecare zi si in orice loc vor merge ei sa faca unele cumparaturi.
Google a creat si platforma Google Play music, ea fiind destinata celor care iubesc muzica si vor sa aiba melodiile lor preferate oriunde, fara a fi nevoiti sa isi incarce memoria telefonului mobil cu sute de fisiere audio. Acest tip de serviciu inseamna mai mult decat muzica, el oferind multe optiuni utilizatorilor care vor sa aiba o experienta completa de acest tip.
Ea se integreaza foarte bine cu alte aplicatii si servicii folosite pe un telefon mobil inteligent sau pe o tableta. Exista doua variante ale acestui serviciu, una platita si una gratuita. Cei care vor sa aiba acces la cat mai multe optiuni si facilitati ar trebui sa o aleaga pe cea platita.
Melodiile stocate in Google Play Music pot fi editate asa cum vrea fiecare utilizator, el poate crea propriile playlisturi si poate sincroniza totul cu contul propriu de iTunes sau cu programul de operare pentru ceasurile inteligente, Android Wear. Astfel, esti sigur ca ai mereu cu tine muzica pe care vrei sa o asculti si te poti relaxa oriunde.