Ce este PHP?

Ce este si ce poate PHP?

0 Shares
0
0
0

Multe persoane sunt atrase de domeniul IT în mod special datorită salariilor peste medie pe care le pot obține programatorii. Tocmai de aceea, persoanele care își doresc o carieră în această industrie, se înscriu la cursuri de programator 2020, pentru a învăța diferite limbaje de programare.

De exemplu, unele persoane care doresc să se înscrie la cursuri de programator 2020, se orienteaza spre cursuri Java. Alte persoane optează pentru cursuri JavaScript care pot fi urmate chiar și online. Există și persoane care la cursurile de programator 2020 doresc să învețe limbajul de programare PHP.

În cele ce urmează, vom discuta despre PHP la modul general. Vei afla ce este PHP, care sunt avantajele utilizarii programării PHP, plus multe alte lucruri interesante.

Așadar, PHP a fost inițial o prescurtare de la Personal Home Page. Datorită dezvoltării ulterioare, s-a ajuns la un limbaj de programare serios, care este folosit în toate colțurile lumii. În prezent însă, PHP este o prescurtare de la Hypertext Preprocessor.

Mai multe site-uri renumite la nivel mondial au fost construite cu ajutorul limbajului de programare PHP, iar aici amintim Yahoo, WordPress, Facebook, Wikipedia, Baidu, Tumblr, MailChimp, iar exemplele pot continua.

Ce este PHP?

PHP este un limbaj de script cu destinație generală. Funcția principală a acestui limbaj, este procesarea datelor pe un server web, și implementarea acestora într-un cod HTML.

Acest limbaj de script permite procesarea rapidă și încărcarea paginilor, și poate fi întâlnit pe aproape toate sistemele de operare. PHP funcționează și este recunoscut de către serverul web care generează un cod HTML, sau de o altă ieșire pe care clienții (browserele web) le pot recunoaște.

Unul dintre motivele datorită cărora PHP este un limbaj de programare atât de popular, este faptul că le oferă posibilitatea chiar și programatorilor entry level, să obțină performanțe foarte bune în muncă.

Datorită ușurinței cu care se folosește acest limbaj de programare și datorită numeroaselor avantaje pe care acesta le are, PHP este folosit pentru crearea a milioane de site-uri web și aplicații web.

PHP este un limbaj de programare ușor de învățat și de implementat. Actualizarea site-ului și adăugarea unor alte noi opțiuni, se face relativ simplu.

Compatibilitatea între platforme este un alt avantaj important al acestui limbaj de programare. PHP suportă toate sistemele de operare cunoscute, iar site-urile care sunt construite cu PHP, pot fi mai ușor integrate pe majoritatea serverelor.

Cum funcționează PHP?

Dat fiind faptul că este un limbaj de programare cu scop general, PHP poate fi utilizat pentru a crea scripturi cu scop general. De asemenea, precizăm faptul că acest limbaj de programare este orientat către mediul internetului în primul rând, motiv datorită căruia PHP este ideal pentru a crea pagini web dinamice.

Astfel de site-uri au apărut odată cu dezvoltarea internetului, când comunicarea activă cu vizitatorii a devenit o necesitate. Există însă și alte limbaje de programare care pot fi utilizate pentru a crea website-uri dinamice, însă cu toate acestea, nici unul dintre acestea nu se bucură de un succes atât de mare, precum PHP.

Ținând cont de faptul că acest limbaj de programare este orientat către web, dispune de multe opțiuni în ceea ce privește crearea site-urilor. De exemplu, PHP permite interacționarea cu formele HTML. Permite de asemenea procesarea informațiilor pe care utilizatorul le solicită.

Este posibilă chiar și comunicarea cu bazele de date cu privire la stocarea informațiilor despre utilizator.

De asemenea, este important de menționat faptul că activitatea PHP se execută direct pe server, astfel că este imposibilă interacțiunea cu computerul. Din acest motiv, anumite opțiuni legate de spațiu, sunt imposibil de realizat, dar acest lucru nu înseamnă că prin PHP nu se poate influența rezoluția ecranului de exemplu sau comportamentul mouse-ului.

Un alt amănunt interesant de menționat în ceea ce privește acest limbaj de programare, este utilizarea sa alături de JavaScript, care deși nu poate accesa serverele, poate face unele lucruri pe care de exemplu PHP nu le poate face.

Exista unele domenii în care PHP s-a dovedit ca fiind excelent. Iată câteva exemple:

Bazele de date

PHP s-a dovedit excelent pentru site-urile care se bazează pe baze de date. Scripturile create cu PHP pot găzdui date în bază, și îi pot oferi utilizatorului accesul la ele.

Comenzile de sistem

PHP poate să colaboreze cu sistemele de operare, în vederea îndeplinirii sarcinilor. De exemplu, utilizatorii pot emite o comanda către sistem, și pot primi un feedback. Această opțiune este folosită foarte des de către administratorii de sistem, în vederea efectuării diferitelor teste.

Lucrul cu fișierele de sistem

Pentru site-urile care trebuie să comunice direct cu fișierele de sistem, PHP reprezintă o soluție ideală pentru a face acest lucru, dat fiind faptul că poate comunica cu fișierele și directoarele găsite “în local”, și care pot fi accesate online. Printre altele, în acest mod este posibil să se creeze fișiere, să se copieze și să se șteargă fișiere.

Datorită faptului că PHP este un limbaj de programare folosit în mod principal pentru lucrul pe website-uri, avantajele sale sunt mai pronunțate în online.

0 Shares
You May Also Like