Ce-este-C1-Quantum-Gravity
Ce este C1 Quantum Gravity?

Ce este C1 Quantum Gravity?

0 Shares
0
0
0

Ce-este-C1-Quantum-GravityFie ca detinem ceasuri mecanice, ceasuri automatice sau digitale, cu totii ne dorim ca acestea sa afiseze corect si precis timpul. Cei interesati in achizitionarea de ceasuri mecanice sunt sfatuiti sa arunce o privire pe Topceas.ro.

Ceasurile de mana au inceput sa devina un fel de anacronism, la fel ca binecunoscutele cabine telefonice si casetele VHS. Aproape oricine poarta astazi un telefon cu el, iar acesta poate oferi destul de precis ora exacta.

Nu mai este nevoie sa mai purtam un dispozitiv separat pentru a afla cat este ora, din moment ce exista deja dispozitive omniprezente care fac o treaba excelenta in aceasta privinta.

Drept urmare, vanzarile de ceasuri electronice au fost relativ mici in ultimul deceniu, in timp ce vanzarile ceasurilor mecanice si-au revenit destul de bine dupa lovitura puternica data de criza economica din 2008. Lucrul cel mai amuzant in legatura cu industria ceasurilor este ca numarul vanzarilor a crescut in mod constant, anul 2011 reprezentand anul de varf din acest punct de vedere. Cum a fost posibil? 

Din moment ce ceasurile nu mai au un scop practic, acestea au dus impracticabilitatea la niveluri absurde, devenind opere de arta mecanice pentru majoritatea oamenilor, cu aprecieri pentru maiestria fina cu care sunt realizate. De ce ne intereseaza atat de mult istoria recenta a fabricarii ceasurilor?

Pentru ca subiectul acestui articol este unul dintre cele mai complexe ceasuri de mana disponibile pe piata. C1 Quantum Gravity realizat de firma elvetiana Concord este un dispozitiv voluminos plin cu mecanisme complicate, tuburi luminoase si conexiuni elaborate. Pretul unui astfel de ceas este de 480 000 $ si arata timpul la fel de bine ca telefonul nostru de 50 de dolari.

Ceasul Quantum Gravity preia o cantitate considerabila din piata ceasurilor de mana. Acesta are 48.5 x 57.5 milimetri in sectiune transversala si 22 de milimetri grosime. Cu toate acestea, carcasa este realizata din titan si aur alb, iar cele mai multe dintre mecanismele interne sunt alcatuite din aluminiu, ceea ce face ca greutatea sa se pastreze la un nivel minim.

Acesta ofera, de asemenea, un design fara proieminente, cureaua este alcatuita din cauciuc negru si se cupleaza direct la carcasa. Concord sustine ca doar prelucrarea carcasei a necesitat 400 de ore de aranjare. Acest ceas este alcatuit din 511 parti, incluzand aici 42 de bijuterii.

Ceasul trebuie invartit manual si are o rezerva a energiei de pana la trei zile. Indicatorul de energie de pe majoritatea ceasurilor este orizontal. Quantum Gravity utilizeaza tensiunea resortului pentru a presa pe un cilindru mic.

Acest cilindru impinge la suprafata un volum mic de lichid verde, iar tensiunea ramasa poate fi masurata prin nivelul de lichid ramas in „rezervorul de energie” al ceasului. Exista doua extruziuni pe partea laterala a ceasului. Una dintre acestea este pentru mecanismul de invartire. Cu o apasare de buton, se deschide o mica trapa.

Trapa in sine devine butonul folosit la invartirea ceasului. O alta „usa” se deschide in spatele carcasei, dezvaluind piesele care fac ca totul sa functioneze.

0 Shares
You May Also Like