Ce beneficii are Palo Santo?

0 Shares
0
0
0

Palo Santo, care mai este cunoscut si sub denumirea de copacul sfant, este cu adevarat un copac special, care poate avea o multime de beneficii pentru fiecare dintre noi.

Aceasta specie de copac este una mistica, si cel mai important detaliu este acela ca se gaseste doar inAmerica de sud, in Peru, Ecuador si Mexic.

Ei bine, dat fiind faptul ca se discuta despre  lemn E-palosanto, in cele ce urmeaza in acest articol vom vedea putin care sunt beneficiile sale, plus ca vom putea discuta despre alte aspecte foarte importante.

Beneficii Palo Santo:

  • Palo Santo este apreciat de multa lume pentru proprietatile sale de curatare energetica si de vindecare similare cu cele ale Salviei si Cedrului.
  • Se mai spune despre acest copac sfant si ca este un medicament foarte puternic, care a fost mai tot timpul popularizat, deoarece prezenta lemnului palo santo poate sa cereasca sau sa pastreze energiile impamantate si clare.
  • Fumul specific al acestui lemn sfant este cel care creaza un parfum inaltator, ridica vibratia, contribuie foarte mult la pregatirea pentru vindecari shamanice, ceremonii, meditatii, ritualuri si permite o mai profunda conexiune cu Sursa intregii creatii.
  • Se spune despre acest copac ca este atat de special dat fiind faptul ca ajuta la sporirea creativitatii si aduce noroc celor care cred in magia sa.

Despre lemnul de Palo santo trebuie precizat faptul ca se mai foloseste si pe post de tratament, in urmatoarele cazuri:

Tratament pentru tantari si insecte zburatoare

  • Se poate crea un spary care sa fie alcatuit din apa si numai cateva picaturi de ulei esential, iar un astfel de spray se poate aplica direct pe piele sau direct pe haine;
  • Se pune in lampa de aromaterapie cateva picaturi pentru 20-25 de minute.
  • Se poate utiliza pana si fumul de la batul de Palo Santo.

Tratament cu lemnul Palo Santo pentru raceli si gripe

Se aplica doar cateva picaturi de ulei necesar pe piept la nivelul inimii sau se pot chiar si adauga cand se face baie in cada;

Ceaiul din Palo Santo este ideal pentru gripa si raceala;

Imbunatateste circulatia sangelui si asta nu este tot pentru ca acest copac ajuta la cresterea nivelului de energie, dar este ideal si pentru ca opreste ametelile si greturile.

Tratament pentru dureri articulare si musculare

– se poate amesteca cu ulei de cocos iar apoi se aplica pe zona de interes prin masaj.

– se poate adauga in cada, cand se face baie.

Relaxare

Se pun doar cateva picaturi pe cap, gat, piept.

Acest ulei special este cel care impamanteaza si echilibreaza, si ofera un sprijin emotional si spiritual, insa acesta este special si pentru ca functioneaza precum un remediu natural pentru anxietate.

Din momentul in care este inhahalt, palo santo calatoreste direct prin sistemul olfactiv (care controleaza simtul mirosului) si reduce panica, insomnia si anxietatea.

Acesta mai poate fi combinat cu uleiurile de lavanda, bergamot, tamaie pentru beneficiile suplimentare de relaxare.

Tratament pentru dureri de cap

– Amesteca cateva picaturi de ulei esential cu ulei de cocos si maseara pe tample.

– Aromaterapie – se inhaleaza.

– Fumigatie – se curata aura cu fumul de la bat.

Acestea sunt cele mai importante roluri pe care le poate avea Palo Santo, insa cu siguranta lemnul este util in alte situatii.

0 Shares
You May Also Like