De ce ajung batranii la camin de batrani?

De ce ajung batranii la camin de batrani?

0 Shares
0
0
0

In Romania, foarte multe persoane ajung sa isi traiasca ultimii ani sau ultimele luni din viata intr-un camin de batrani, iar in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta putin despre acest subiect.

Exista de exemplu batrani care pur si simplu nu mai au pe nimeni, nu au frati, nu au surori, nu au copii, nu au rude asa ca aleg sa mearga si sa isi traiasca ultimii ani, ultimele luni sau ultimele saptamani din viata intr-un camin de batrani.

Exista deasemenea batrani care ajung sa traiasca ultima perioada a vietii intr-un camin de batrani datorita faptului ca nu pot sa fie ingrijiti de copiii lor. De precizat este faptul ca exista atat de multe cazuri in Romania in care parintii batrani locuiesc in mediul rural, iar copiii lor locuiesc la oras, la zeci de kilometri de casa.

Acestia avand familiile lor, avand un loc de munca sau chiar doua locuri de munca si un program incarcat, cu siguranta nu au timpul necesar pentru a merge zi de zi acasa la parintii lor si pentru a le face de mancare, pentru a le lasa medicamentele aranjate pe masa in ordinea in care trebuiesc luate in fiecare zi.

Acestia deasemenea locuind la bloc si avand si ei copiii lor, nu au nici spatiul necesar pentru a-si mai caza si parintii, asa ca se sfatuiesc cu acestia din urma sa ii duca la un camin de batrani.

Fireste, pentru batrani poate fi destul de dureros sa traiasca in cadrul unui camin de batrani, mai ales in cazul in care acestia au si copii, insa in tot raul exista si un bine.

Batraneii care ajung sa isi traiasca ultima perioada a vietii in cadrul acestor camine de batrani, or fi ei suparati ca nu mai sunt la casa lor acolo unde au trait o buna perioada a vietii alaturi de cei dragi, dar au si anumite avantaje.

In primul rand, acestia vor avea zi de zi mancare calda, vor servi cele trei mese ale zilei in fiecare zi, deci practic din acest punct de vedere nu le va lipsi nimic.

Apoi, trebuie precizat faptul ca batraneii care sufera de diferite afectiuni, isi vor primi zi de zi medicamentele, la intervalul orar recomandat de catre medic. Deci, acesta este fara doar si poate un alt mare avantaj pe care il au batranii care ajung sa isi petreaca ultima perioada a vietii la camin.

Fireste, acestia nu isi vor mai incasa pensiile, care vor intra la bugetul caminului, insa batraneii avand la dispozitie mancarea necesara in fiecare zi, avand la dispozitie medicamentele pe care trebuie sa le consume in fiecare zi, avand la dispozitie tot ce le trebuie, se pot multumi cu viata de la camin.

Asadar, dupa cum se poate observa, pentru oamenii invarsta nu este o solutie tocmai rea aceea de a – si petrece ultima perioada a vietii intr-un camin de batrani, in conditiile in care au acolo totul asigurat pentru a duce o viata lipsita de griji.

0 Shares
You May Also Like