Livingul este considerat de catre foarte multe persoane, drept cea mai importanta incapere a locuintei. Este firesc acest lucru in conditiile in care, intreaga familie atunci cand se reuneste, isi petrece timpul in aceasta incapere a locuintei.
Livingul este centrul caminului, este un teritoriu neutru si cartea de vizita a locuintei. Toti cei care vor veni in vizita, vor fi invitati in living, unde veti sta la o poveste cu ei, si unde ii veti servi cu o cafea sau cu alte bauturi.
Tinand cont de aspectele mentionate in randurile anterioare, este evident faptul ca incepand de la un bufet, si pana la celelalte obiecte de mobilier si accesorii, va doriti ca acestea sa arate fabulos, pentru a crea o incapere confortabila si primitoare.
Vom aborda acest subiect in randurile care urmeaza, si vom discuta despre mobilierul necesar in aceasta incapere a locuintei, dar si despre cum trebuie sa il alegeti si de ce criterii este necesar sa tineti cont.
Ce trebuie facut inainte de a incepe amenajarea livingului?
Inainte de a incepe sa accesati magazinele online in cautarea unui bufet, a unei canapele sau a altor obiecte de mobilier, este indicat sa efectuati niste masuratori, pentru a stii cu exactitate cat de mult spatiu aveti la dispozitie pentru alegerea mobilierului. Apoi, puteti sa creati o schema generala despre cum doriti sa arate livingul.
De-asemenea, trebuie ca tot in aceasta etapa sa stabiliti si functiile incaperii. Doriti ca in living sa va asezati biroul? Doriti ca acolo sa petreceti timpul alaturi de familie? Veti primi musafirii in living? Aveti nevoie de spatiu de depozitare? Aceste detalii trebuie de-asemenea sa le cunoasteti cand va creati schita livingului.
Aranjarea mobilierului
In cazul in care livingul este gol, marcati pe podea locurile in care intentionati sa asezati obiectele de mobilier. Un creion sau o creta va pot fi de ajutor pentru a stabili cum va arata camera si cat de mult spatiu va fi ocupat de mobilier.
Proportiile mobilei
Atunci cand vine vorba despre proportiile obiectelor de mobilier, precizam ca acestea sunt influentate de dimensiunile incaperii. Nu este indicat sa optati pentru obiecte de mobilier masive si care ocupa mult spatiu, intr-un living mic. In cazul in care veti face acest lucru, veti obtine un living aglomerat.
Punctul de atractie
Fiecare living trebuie sa aiba un punct de atractie, si cu siguranta cand v-ati vizitat prietenii, rudele, colegii sau alte cunostinte, ati observat ca livingul avea un punct de atractie. Puteti opta pentru un semineu care sa fie punctul focal al incaperii. Puteti de-asemenea alege o vitrina care sa fie punctul de atractie al livingului. In vitrina va puteti expune bijuteriile de exemplu.
Nici ideea de a opta pentru o canapea mare si spatioasa nu ar fi una rea, atunci cand luati in calcul punctul de atractie al incaperii. In plus, canapeaua are si rol practic (comparativ cu o vitrina), pentru ca puteti sta asezati toti membrii familiei pe canapea, si va puteti uita la film, sau pur si simplu stati si discutati.
Cum puteti crea un living potrivit pentru toata lumea?
Cu siguranta pentru fiecare, un living perfect are o alta semnificatie. Un burlac de exemplu, isi doreste un living modern si spatios. Un tata in schimb, isi doreste un living cat mai spatios pentru a se putea juca alaturi de copilasii sai in timpul liber, si unde sa petreaca timp alaturi de intreaga familie.
Pentru o simpla persoana sau chiar si pentru un cuplu, amenajarea livingului nu este una foarte grea, pentru ca ideea unui living minimalist este una simpla dar foarte eficienta. Pentru familiile numeroase insa, amenajarea livingului poate fi o adevarat corvoada.
Cand vine vorba despre livingul unei case in care traieste o familie numeroasa, este important ca incaperea sa satisfaca cerintele fiecarui membru al familiei. In aceste conditii, sunt necesare culori neutre, mobilier modular pentru reconfigurarea usoara a spatiului. Nu trebuie sa uitam nici de obiectele multifunctionale care sunt ideale in incapere.
Intr-o asemenea incapere, se poate opta pentru rabureti, pentru o biblioteca cu birou integrat sau chiar si pentru un coltar modular care se poate aseza in diferite forme, in functie de eveniment sau ocazie.
Ce accesorii sunt potrivite in living?
Accesoriile sunt importante in fiecare incapere a locuintei. De exemplu, in living, puteti opta pentru o perdea si o draperie care sa se asorteze din punct de vedere cromatic, cu noile obiecte de mobilier.
Tot atunci cand vine vorba despre lucrurile care infrumuseteaza locuinta, si care aduc un plus de culoare, putem aminti si covorul. Ar fi ideal ca si culoarea acestuia sa se asorteze atat cu obiectele de mobilier, cat si cu perdeaua sau draperia aleasa.
Totodata, puteti sa optati pentru o veioza sau pentru un lampadar in living, in functie de preferinte si de necesitati.