Ce poti vizita in Romania atunci cand vrei sa pleci in vacanta?

Ce poti vizita in Romania atunci cand vrei sa pleci in vacanta?

0 Shares
0
0
0

Vacantele in tara sunt unele dintre cele mai interesante insa turistii par ca aleg aceleasi trasee de fiecare data. Unii merg la mare, altii pe Valea Oltului, o parte se dau cu mocanita la Viseul de Sus in timp ce numeroase zone interesante raman neobservate si uitate. Iti prezentam mai multe locuri pe care le poti vizita in concediul tau prin tara.

Slanic Moldova

Slanic Moldova este cu siguranta un loc pe care nu ar trebui sa il ratezi. Vei gasi imediat o pensiune Slaniv Moldova in care sa te cazezi si apoi poti trece direct la vizitat locurile. Pe langa izvoarele utilizate la terapie si parcul central, ai mai multe obiective turistice de vizitat decat te-ai fi asteptat.

Aleea izvoarelor este unul dintre aceste obiective. Dupa atatea drumuri si trasee este momentul optim pentru a te odihni. Dar cum te poti odihni la munte fara sa fii activ. Promenada la izvoare este o idee foarte buna. Pe strada principala, dupa ce ai trecut de parc vei vedea trepte pe partea stanga, care coboara. Traseul dureaza 40 de minute relaxante, pe care le vei petrece la umbra brazilor si foioaselor, racorit de stanci si de apa rece a izvoarelor care curg in zona. Raul Slanic trece cand pe o parte, cand pe alta a traseului. Pe drum vei ajunge si la pastravarie, unde iti recomandam sa incerci preparatele care au devenit faimoase in zona.

Delta Dunarii

Majoritatea parte a  Deltei Dunarii, a doua cea mai mare delta fluviala din Europa, se afla in Romania. Initial o parte a Marii Negre, Delta Dunarii este un loc bun pentru a observa natura. Este locul de bastina al multor specii unice de plante si animale din Europa, precum si a 23 de ecosisteme diferite, inclusiv unele dintre cele mai mari zone umede din lume. Toti turistii care ajung aici vorbesc despre apusurile de soare spectaculoase si recomanda plimbarile lente cu barca printre nuferi.

Cluj-Napoca

Acasa la cea mai mare universitate din tara, Cluj-Napoca este considerata capitala neoficiala a regiunii istorice a Transilvaniei. Orasul este unul dintre centrele artistice si culturale ale Romaniei. De asemenea este orasul cu o mare populatie maghiara si are o statuie in cinstea unui rege maghiar. Construita in secolul al XIV-lea, biserica gotica Sf. Mihail are cel mai inalt turn bisericesc din tara. Muzeul National de Arta, adapostit intr-un fost palat, prezinta o mare colectie de lucrari ale artistilor romani.

Mamaia

Situata la Marea Neagra, Mamaia este cea mai populara statiune de pe litoralul Romaniei. Mamaia este totusi mica, situata pe o fasie de pamant lunga de aproximativ 8 km. Are plaje grozave cu nisip alb si este locul perfect pentru relaxare in concediu. Mamaia are un parc acvatic, dar activitatile pentru copii mici sunt limitate in tip ce adultii pot sa ia lectii la academia de surf-eolian.

Acestea sunt locatii din Romania pe care iti recomandam sa le treci pe lista atunci cand pleci in concedii si sa nu le ratezi, daca vrei sa ai cel mai reusit concediu.

0 Shares
You May Also Like