4 criterii pe care sa le urmaresti la o centrala pe lemne

0 Shares
0
0
0

Alegerea unei centrale pe lemne îți poate provoca o mulțime de bătăi de cap, dat fiind faptul că există atât de multe modele pe piață și totodată specificațiile tehnice sunt destul de greu de înțeles uneori. Prin urmare, poți întâmpina foarte multe dificultăți în alegerea centralei termice pe lemne cu ajutorul căreia să îți încălzești locuința pe tot parcursul sezonului rece.

De aceea, împreună cu echipa de la Stropuva-Romania.ro ne-am decis să realizăm un mic ghid despre cum poți alege mereu cele mai bune centrale pe lemne cu ajutorul cărora să îți garantezi confortul termic în perioada rece a anului, indiferent cât de frig ar fi afară.

Iată așadar care sunt criteriile după care trebuie să îți alegi mereu centrala pe lemne:

Autonomie și consum

Îți propui să te bucuri de costuri cât mai bune pentru încălzire, nu? De aceea trebuie să urmărești mereu autonomia și consumul pe care centrala dorită le prezintă. Mai exact, o centrală termică pe lemne de calitate trebuie să îți garanteze cât mai mult căldură cu o cantitate cât mai redusă de combustibil.

Astfel vei reuși să te bucuri de cât mai mult confort, deoarece atunci când autonomia crește, automat și intervențiile în camera centralei vor fi mai puține.

În acest sens îți putem recomanda centralele termice pe lemne de la Stropuva România, care promit o autonomie de cel puțin 30 de ore. Contează totuși foarte mult combustibilul folosit, precum și ca instalarea centralei să fi fost făcută cât mai corect.

Durabilitate

Achiziția unei centrale pe lemne nu este deloc ieftină, așa că trebuie să te bucuri de noua centrală cât mai mult timp.

Prin urmare, durabilitatea este un alt criteriu pe care să îl ai în vedere. Cu cât o centrală pe lemne are materiale de mai bună calitate, cu atât crește și durata ei de viață. De asemenea, o centrală pe lemne construită doar din materiale groase, calitative, este totodată o centrală sigură.

Oferă atenție acestui detaliu și sigur ne vei mulțumi mai târziu.

Întreținere

Cu siguranță vrei o centrală care să necesite cât mai puține lucrări de întreținere, nu? Nu vrei să pierzi prea multe ore în camera centralei, iar de aceea ar trebui să optezi pentru un model cât mai ușor de întreținut. De regula, centralele pe lemne trebuie curățate în mod frecvent, așa că această operațiune ar trebui să fie cât mai ușor de realizat.

Unele modele de centrale pot fi construite în așa fel încât să aibă un mecanism automat de curățare, funcție care îți va fi și ție de mare ajutor.

De asemenea, nu ignora lucrările de întreținere a centralei. Ele garantează nu numai performanțe mereu ridicate, ci și un nivel de siguranță optim.

Marca și garanția

Iar în final, mai trebuie să ții cont și de marca produsului dorit. Iar asta deoarece uneori aceasta reprezintă garanția calității, așa că ar trebui să mergi pe mâna unui brand cât mai apreciat. Stropuva poate fi o foarte bună recomandare în acest sens.

De asemenea, alege o centrală termică pe lemne care să vină la pachet cu o garanție cât mai generoasă. Astfel eventualele defecțiuni care ar putea apărea în timp vor putea fi acoperite de garanție.

0 Shares
You May Also Like