3-lucruri-neadevarate-despre-seo
3 lucruri neadevarate despre seo

3 lucruri neadevarate despre seo

0 Shares
0
0
0

3-lucruri-neadevarate-despre-seoAm decis sa scriu acest articol in urma intrebarilor care mi se pun de catre diversi colaboratori si clienti de ai mei despre anumite teme legate de optimizare seo.

Trebuie sa ne punem toti de acord ca pe internet circula extrem de multe produse despre optimizarea seo. Ceea ce trebuie stabilit de la inceput este ca multe dintre ele sunt facute de oameni care nu au o foarte mare experienta in domeniu si incep sa scrie tot felul de carticele prin care incearca sa va explice ce si cum cu SEO.

Multe dintre ele functionau pana nu demult , dar odata cu implementarea celor trei mari update-uri de algoritm din anul 2012, lucrurile s-au complicat foarte mult in aceasta industrie. Trebuie specificat ca tot mai multi asa zisi “experti seo’ au renuntat la aceasta meserie spunind ca SEO a murit.

De atatea ori am auzit asta incat am si renuntat sa citesc anumite bloguri si forumuri, altadata serioase si am facut propriul meu forum pentru cei care vor sa invete despre optimizarea seo lucruri certe, experimentate de catre mine si colaboratorii mei , www.seoarmy.ro.

Ca sa vedeti ca nu numai ca SEO nu a murit, ci dimpotriva este mai usor de facut pentru specialisti va dau doua exemple, fara sa specific insa strategia de lucru ( din motive obiective) si numele siteurilor.

Primul caz a venit la mine in urma cu doua luni disperat ca a fost lovit de Google si aruncat pe pagina 100 dupa ce fusese pe prima pagina pentru mult timp. Evident clientul in speta lucra cu o asa zisa firma de seo. Dupa o analiza pertinenta cu instrumentele mele pe care vi le recomand cu alta ocazie am decis sa scoatem vreo 4000 de linkuri, adica aproape toate.

In mai putin de o luna siteul si-a revenit pe pagina 4 . Atentie la acest aspect, am scos linkuri nu am pus !!! Acest aspect va avertizeaza ca nu orice link pus in orice situatie va poate face bine dpdv al optimizarii seo.

Apoi am inceput sa lucram dupa sistemul pe care il folosesc eu si surpriza a fost colosala, in mai putin de 2 luni clientul meu este pe locul 1 in Google .ro la o nisa destul de complicata. Surpriza a fost uriasa pentru clientul meu, dar sincer va spun si pentru mine.

Ca sa intelegeti ca nu trag concluzii dupa un caz singular, va prezint un alt caz putin diferit dar la care am folosit aceeasi strategie cu primul. Am inceput sa lucram tot acum doua luni pe un site nou nout al unui client de al meu extern, repet atat siteul cat si domeniul erau noi noute. Am stabilit un buget si am folosit acceasi strategie si surpriza in mai putin de 2 luni acest site era pe prima pagina la Google.com dupa 3 cuvinte cheie vizate de client cu un total de 50 de linkuri. Nici mie nu imi venea sa cred mai ales cand ma gandeam la cei care spuneau ca SEO is dead!!

Pot sa va confirm cu tarie ca SEO este mai viu decat a fost vreodata, e drept cu alte tehnici si cu o abordare total diferita de ce a fost inainte de primavara lui 2012. Acesta este primul lucru neadevarat care circula despre SEO, cum ca ar fi murit.

Al doilea mit implementat de catre anumiti asa zisi “specialisti seo ” este ca optimizarea este un proces foarte greu care nu poate fi facut decat de catre companii de seo extrem de scumpe. Gresit din start, si va si spun de ce .

Sincer ceea ce fac eu acum poate fi facut de catre orice persoana fizica care nu are nici un fel de experienta in domeniu. Este extrem de simplu daca cunosti  strategia si cineva te indruma pas cu pas inspre a reusi. Seo in zilele noastre este mult mai simplu decat inainte. Tocmai de aceea am lansat un program de consultanta seo pentru cei doritori sa invete cum sa isi optimizeze propriul site.

Am rezultate foarte bune cu cei care au urmat acest curs, de la cap la coada devenind din nestiutori aproape experti seo. Chiar le-am spus ca multi dintre ei ar putea oricand sa isi deschida o firma de seo de succes. E drept ca nu toti cursantii si-au incheiat trainingul si nu au ramas cu mare lucru.

Este totusi important sa duci un lucru pana la capat daca vrei sa ii intelegi importanta. Trainingul meu se intituleaza : Cei 7 indicatori de care tine seama Google cand iti pozitioneaza siteul. Noi de obicei vorbim doar de doi optimizare on page si backlinkuri.

Repet sunt doar doi indicatori din cei 7 extrem de importanti in ceea ce inseamna succesul online. De fapt as putea spune ca vorbim despre indicatorii care si-au pierdut cel mai mult din importanta in ultima vreme. Dupa spun si inteleptii din antichitate ” Cunoasterea este calea spre succes”, nu pot decat sa va invit sa incercati acest training si sa vorbim apoi.

Deci am reusit sa anulam si al doilea mit ce umbla pe internet cum ca optimizarea seo poate fi facuta doar de asa zisii “specialisti”, pe niste sume care au luat-o razna rau de tot in ultima vreme.

Al treilea mit este cel care spune ca nu poti avea succes online daca nu stii SEO. Ei bine, nici asta nu e adevarat !!

Sunt mii de siteuri care au trafic urias pe net fara sa foloseasca nici o tehnica seo. Cum reusesc acesti oameni ?

Simplu, scriu continut unic si de calitate in fiecare zi pe blogurile lor si Google ii recompenseaza pentru asta. Trebuie specificat ca Google aprecieaza tot mai mult in ultima vreme continutul unic si de calitate si ca siteurile care publica constant articole unice de minim 500 cuvinte vor urca in Serp’s fara nici o interventie de tip SEO.

Sper ca acest lucru sa va dea speranta ca inca se mai pot face minuni in optimizarea seo si mai mult sa va arate ca chiar daca intr-o zi SEO va muri tot mai avem o sansa.

0 Shares
You May Also Like